Inlägg från: Grappa |Visa alla inlägg
  • Grappa

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Luktärten skrev 2013-06-24 21:24:05 följande:
    Bbrir snart tokig på den där Arielreklamen. Antar de betalat bra för att få visa sig så fort man gjort ett inägg... (6)
    Installera adblock så kommer FL bli en ren fröjd att surfa på.
  • Grappa
    mrsIce skrev 2013-09-04 21:42:57 följande:
    Vi har en väldigt lyxig toa hemma hos oss, då den är inkopplad på varmvattnet. När vi har fest här hemma och alla gäster får ångbadade rumpor bruka vi låtsas som att det är meningen, vilket det såklart inte är (ngn som vänt på varm- och kallvatten när vattnet drogs, vi har inte fått tummen ur att ändra).

    Iaf, varmvatten i toan ger en extremt skitig toa väldigt snabbt, så jag brukar hälla i klorin och låta det stå tills nästa gång ngn spolar. Funkar jättebra! Kanske funkar lika bra hos ngn mer? :)
    Ouuuchh!! Det gör ont i hjärtat när jag läser det där. Rynkar på näsan Klorin är otroligt giftigt för miljön. Även om vattnet passerar ett reningsverk på vägen till havet så klarar reningsverken inte allt.

    Se det inte som ett påhopp snälla, men jag hoppas att du försöker hitta ett alternativt och mindre skadligt sätt att få rent och fint hemma.
    Här kan man läsa om andra lika effektiva men mindre farliga medel: www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/gron-guide/stada-utan-giftiga-kemikalier

    Man kan också ladda ner appen grön guide, en skitsmart hjälp för att bli mer miljövänlig: itunes.apple.com/se/app/id350342977
    play.google.com/store/apps/details&hl=en

    Visst vill vi väl alla hjälpa till att lämna över en mer miljövänlig och mindre giftig jord till våra barn? {#emotions_dlg.flower}
  • Grappa
    straw2008 skrev 2013-09-14 09:01:02 följande:
    Vill bara tipsa om ugnsgaller med teflon. En aha upplevelse för mig iaf.
    Bra tips, ett sånt vill jag ha! Jag har lagt staniol på ugnsgolvet, bara att ta ut och kasta när det blir smutsigt. Tror dock inte det funkar i moderna ugnar m varmluft men i gamla går det bra.
  • Grappa

    Jag behöver köpa en ny dammsugare och undrar om nån av er städisar har någon ni vill rekommendera?

  • Grappa

    Parfymer jag inte använder själv brukar jag hälla över nån gammal trasa (ren då) och lägga i nåt skåp. Det doftar fint i skåpet och doften kommer till användning.

  • Grappa
    Pallas skrev 2013-09-20 21:56:39 följande:
    Budget? Som föredetta proffsstädare skulle jag helst säga: "skit i dammsugare och satsa på en bra mopp och en mattpiska". 

    Vi har en Electrolux Ultra Silencer Green som min man är nöjd med. Själv hatar, ja HATAR jag ljudet av dammsugaren och använder hellre micromoppar som jag fuktar med en sprayflaska med vatten. 
    Jag hatar också dammsugare och brukar sopa med sopkvast och sen moppa. Men mattan kan jag inte sopa och jag orkar inte piska den regelbundet.

    Budget... Ja vad kostar en dammsugare, klarar man sig på 5000?
  • Grappa
    Pallas skrev 2013-09-21 19:34:22 följande:
    Absolut! Du har inte funderat på en robotvariant?
    Flera gånger! Blir man nöjd då?

    Jag HATAR att dammsuga. Jag blir aggressiv bara av att ta på röret. Och sen när sladden fastnar... Har jag skor på mig så sparkar jag på den. Sjukt. Men jag tål inte dammsugare. Tyst
  • Grappa
    Nymphaea skrev 2013-09-21 20:18:39 följande:
    Ursäkta att jag kommer in sent och kapar tråden men kan inte låta bli att svara... Har nyligen köpt en robotdammsugare, en Neato XV-15 närmare bestämt, och vi är så kära i den som man kan bli i en maskin tror jag... Har aldrig testat någon annan variant men läste lite innan och Neaton är "smart" jämfört med andra, som studsar runt i random-mode. Den scannar av rummet och håller sig i ett rum tills den städat klart där.

    Men det bästa är att vi helt plötsligt har en anledning att hålla golvet fritt från saker så att dammsugaren kan städa, så nu är det inte bra dammfritt på golvet utan även undanplockat - en mycket trevlig knock-on-effect!
    Cool. Den var ju inte så dyr heller.
  • Grappa
    Nymphaea skrev 2013-09-21 20:26:23 följande:
    ...enda grejen är att den INTE är ljudlös. Låter ungefär som en traditionell dammsugare.
    Det kvittar, bara jag slipper trilskas med den.
  • Grappa
    Papito skrev 2013-09-29 11:47:16 följande:
    Haha...och det innebär? Glad
    Clutter betyder typ röra eller oordning. Decluttra = rensa.
    Som jag tolkar det så är clutter sånt som växer fram när man börjar slarva, typ nycklar på köksbänken, räkningar på hallbordet, skitiga sockor på golvet.
    Declutter är alltså en form av plock av saker som inte ligger på rätt plats.

    Nån som tolkat det annorlunda?
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!