Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Voxen1 skrev 2018-06-13 02:34:58 följande:

    Har inte varit inne här på länge. Har haft fullt upp både med städning och nöje. Jag har jobbat på allt vad jag kunnat hemma, så att jag kan ta det lugnt med städ och rensning i sommar. Vill kunna känna mig ledig och göra roliga saker med barnen. Sommarens projekt blir att rensa klart i sovrummet (har ovanpå en byrå och saker som barnen kommit hem med de senaste dagarna från skolan kvar), gå igenom barnens teckningar och gå igenom tre backar i garaget.

    Hur går det för er andra? Vad har ni för sommarplaner (städprojekt, nöjen)?


    Allra först ska vi överleva ett studentfirande på fredag. Det är vår äldsta som tar studenten så det är första gången vi fixar ett sådant firande så det är lite nervöst. Jag hoppas att vi kommer ihåg allt...

    För övrigt hoppas jag få till en rensning i trädgårdsboden. Spadar, krattor och annat ska få egna platser istället för att stå huller om buller.

    Taket på altanen behöver bytas men vi får se hur långt tiden/orken/lusten räcker.

    Annars pågår en ständig utrensning. Jag har papp-påsar stående på varje våning där jag lägger i saker allt eftersom, när de är fulla tar jag dem till Erikshjälpen. Under sommaren ska vi också sälja på loppis ett par gånger.
  • vallakra

    Har alltid pågående rensning, påsar till Erikshjälpen på varje våning. Vi bytte soffa i helgen så den gamla väntar på att köras iväg.

    Annars försöker jag få undan i trädgården. Det är ganska stökigt efter sommaren från helvetet när vi knappt orkat hänga upp handdukarna efter pool-doppet.

    På vill/ska-listan står byte av golv i hallen, måla om köksluckor och byte av badrumsskåp.

    Min man har jobbat skift sedan hedenhös vilket ju gjort att man ibland måste anpassa sysslorna efter hur han jobbar. Jag dammsuger tex inte när han sover efter nattskift även om jag är ledig.

    Det har fungerat bra och blivit en rutin där jag/vi fokuserar på olika saker varje vecka. Nu har det blivit krångligare eftersom äldsta sonen börjat jobba på samma företag. Han ska jobba ett år och spara pengar för att sedan läsa vidare på universitet.

    Problemet är bara att han också jobbar skift men inte samma veckor som maken. Vilket innebär att istället för en nattvecka på fem veckor finns det nu två. Låte kanske inte så farligt men det ställer till en hel del.

    Jag får helt enkelt försöka få till lite nya rutiner.

  • vallakra

    Det är naturligtvis roligt att så många vill turista i vår lilla stad/kommun och bra för ekonomin men det är fantastiskt skönt när alla åker hem igen.

    Idag har jag varit och veckohandlat och trots att jag var i två olika butiker var allt klart på en timme. I juni, juli, augusti tar det minst två och en halv timme.

    För att inte tala om hur mycket parkeringsplatser det finns. Och att de bilförare som finns kvar här faktiskt förstår svenska trafikregler. SKÖNT!!!

    Som Astrid Lindgren uttryckte det i Lotta på Bråkmakargatan: Först blev hon glad när vi kom, sen blev hon glad när vi gickSkrattande.

  • vallakra

    Var i Ullared i helgen så just nu är det ganska rörigt här, hoppas hinna röja imorgon.  Det är ju lite kontraproduktivt att åka dit när operation utrensning pågår här hemma men vi fokuserade på förbrukningsvaror och underkläder.

    Men naturligtvis kröp mitt inre jul-monster fram vid åsynen av alla söta tomtar och snögubbar så visst slank det med en del sådant hem ocksåTomte.

  • vallakra

    Stor-röj i köket, vardagsrummet och en liten bit av vinden igår.Resulterade i sex(!!!!) pappåsar till Erikshjälpen.

  • vallakra

    Gud, vad trött jag är idag! Förkylning på gång tror jag men ska ändå försöka få ordning på tvätten som blivit försummad på sista tiden. Ett försvarligt berg väntar i källaren.

    Det vore skönt att få undan lite höstarbete i växthuset också men vi får se hur långt orken räcker.

  • vallakra

    Perfekt väder för att putsa fönster! Tyvärr så är motivationen och lusten ganska låg... Om jag börjar ta sats nu kanske jag kommer igång om en halvtimme eller så.

  • vallakra
    Voxen1 skrev 2018-10-25 19:14:45 följande:

    Så var oktober nästan slut och det ser ut som om jag kommer att bli klar med sovrummet enligt plan. För första gången sedan vi flyttade in så är sovrummet inte fullt med prylar. Nu ser det ut som ett sovrum och inte ett förvaringsrum. Jag behöver rensa lite till i garderoben, men det hinner jag inte klart med. Håller på att gå igenom vad jag använder genom att vända galgarnna och lägga i särskild byrålåda. Det som inte blivit använt till slutet av december åker ut. Ska göra likadant med vår och sommarkläder. Inget nytt får köpas.

    Hur går det för er andra I tråden?


    Snyggt jobbat!

    Här gäller vindsröjning i sakta mak. Min ena höft är inte riktigt med på noterna så det blir korta pass. Jag tröstar mig med att lite är bättre än inget.


Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!