Inlägg från: Pallas |Visa alla inlägg
  • Pallas

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Pallas skrev 2012-01-01 22:10:13 följande:
    Haha, inte den äldste. Han blir 22 år i år och har varit gift i 1½ år nu. Hans dotter börjar närma sig året.
    Minilimpan är 7 år.
  • Pallas

    Nu har jag också shinat sinken. Min man såg ut som ett frågetecken. Kanske man skulle involvera honom, han kanske kan ta ett annat ansvarsområde, tex posten?

  • Pallas
    Simben skrev 2012-01-01 23:18:22 följande:
    tips på billiga men framförallt bra medel till att få det att skina? och även till badrummet? tycker inga medel man använder är bra
    Det jag länkade till i inlägg 111 är extremt drygt, men jag vet inte vad det kostar i inköp. En del använder bakpulver och citron, men jag har aldrig tyckt att det blir bra. Min man är förtjust i Cillit Bang. För kalk i badrum använder jag Hessa avkalkningsmedel (riktigt bra!) som jag köpt på typ Coop eller Ica Maxi.
  • Pallas
    Simben skrev 2012-01-01 23:46:10 följande:
    okej tack för tipsen...kikade in på den länken och kostade från 170 kronor och uppåt beroende på storlek..går det bara köpa via nätet? och vilken av dom har du? fanns nån grön ask och nån röd ask som hette likadant väl? om man ska använda bakpulver och citron...hur gör man med det då? är lite trög men jag behöver oxå verkligen komma igång med att få in bättre vanor och få lite självdisciplin!!
    Min svärdotter har den gröna, jag fick en orange. Vad jag provat funkar de lika bra. 

    Här finns en massa tips på "naturliga" rengöringsmetoder: http://www.tv4.se/1.908181 
  • Pallas
    Blå Flygare skrev 2012-01-02 00:17:01 följande:
    " En madrass suger upp flera deciliter svett varje natt och ett tips innan du dammsuger madrassen är därför att strö bikarbonat över den.[...]"
    Jag tänkte bara: var i hela helvete köper man tvåkilospaket med bikarbonat någonstans?
  • Pallas

    Jag vill inte ge mig på några zoner än. Kan ingen sammanfatta lite om det här med tex att skura diskbänken? Det gjorde jag för att alla andra gjorde det i går. I'm a follower... Nu måste ju ni fortsätta om jag ska klara av detta! Jag kommer bara göra det ni gör, som om jag lever i misär så är det ert fel! 

  • Pallas
    Alvi skrev 2012-01-02 16:24:38 följande:
    FruJ: Det är nog för att man inte ska gå loss för mycket och tröttna, så man liksom får läääängta efter nästa steg!
    Ja, så tror jag också. Det är en slags KBT-variant. Jag vet ju tex att jag kan röja, det är inte där problemet ligger. Det är att få in vanan som är grejen för mig. Av den anledningen funderar jag på att välja en hotspot utöver diskbänken, som jag kan fokusera på ett par veckor. Har ni några förslag? Hallen känns övermäktig just nu, den måste genomgå en rejäl decluttring först, men kanske posten, eller dagens kläder? Kvällsrutin måste vi få in också, för barnens skull.
  • Pallas
    060810 skrev 2012-01-02 16:42:45 följande:
    Detta är en tråd för mig!!

    Ni ska bara veta hur glad jag är att folk delar med sig och berättar hur de har det.

    Här är det alltid kaos... För mycket prylar och för lite plats/förvaring. Har ingen källare eller förråd eller nåt sånt så jag kan göra av med prylar vilket gör att det svämmar över... 

    Ska verkligen gå in på den sidan och läsa lite! :) 
    Ja, visst är det skönt att veta att man inte är ensam på ett sätt. Det är lätt att få för sig att alla lever i så skinande kataloghem att de skulle kunna ta emot kungligt besök vilket ögonblick som helst. Så tänker jag iaf ofta, trots att jag vet att så inte är fallet.
  • Pallas
    wamba skrev 2012-01-02 17:02:28 följande:
    ok, nu har jag bestämt mig! Jag ska göra babystepsen, alla 31, helt klar innan jag lägger till något mer. Jag vill verkligen få in nya rutiner. Känner jag för att städa lite extra någon dag kan jag ju göra det ändå men jag måste ju inte göra mer än det som står på listan för den dagen.

    dags att ta hand om trött och gnällig bebis 
    Kan du kopiera alla 31 babysteps hit? Jag kan inte hitta dem.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!