Inlägg från: Pallas |Visa alla inlägg
  • Pallas

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Tres26 skrev 2012-01-03 23:40:08 följande:
    Fått ungarna ombord på detta också! Yeeey :D
    Vad gör barnen? Funderar på att involvera dem också med något lätt. Jag vill ju inte att de ska ha samma handikapp som sin mor när de kommer i min ålder.
  • Pallas
    Alvi skrev 2012-01-04 10:39:54 följande:
    Skit-FL, jag kan inte citera idag! Men Pallas: Vaddå hänger tvätten färdigvikt?? Inte HELT vikt väl?? Att vika T-shirtar en gång kan jag ta, det gjorde jag när jag bodde hemma, vi hade inte plats för "utbredda" T-shirtar, men du viker väl inte ÄNNU mer? Möglar det inte då? Och om det tar längre tid att torka - hur hinner du då med "One load a day"?? *hötter med pekfingret* JohannaS: Åhh, det här med gäster, det är SÅ skönt att slippa panikstäda! ......... Idag ska jag ta min köks-hotspot! Vill ni se bilder på hur det såg ut för ett tag sedan, sedan städade jag det och nu ser det likadant ut igen??
    Klart vi vill se bilder!

    Ang tvätten så viker jag tex t-shirts en gång på längden, sedan hänger jag den över en metalltråd på ställningen. Sen när jag ska ta bort den från ställningen så lyfter jag ju bara upp den och då är den färdigvikt. Strumpor hänger jag i par direkt också. Vi behöver inte tvätta så ofta att vi måste köra "one load a day", så det är ingen fara så. Och nej, det möglar inte.
  • Pallas

    Jahapp, nu har tvättmaskinsreparatören varit här. Möss har gnagt av all isolering på kablarna inne i maskinen, inte konstigt att det blev kortis. Kanske man skulle tvätta lite sängkläder?

  • Pallas
    Jojjanna skrev 2012-01-04 19:29:14 följande:
    Åh, där fanns ju massor med inspiration

    Jag gillade lösningen för veckomatsedel och sambandscentralen...  
    Själv fick jag panik. Jag har aldrig stått ut med att leva så inrutat.
  • Pallas

    Jag har gått omkring lite planlöst och letat efter hotspots och polerat diskbänk. Köket ser städat ut och vi har kört tre tvättmaskiner nu när maskinen äntligen är lagad. Jag har en tvätt-hotspot i bastun, där vi torkar tvätten, jag funderar på att göra en makeshift-garderob av bastun istället. Vad tror ni? Kanske barnen kan få ha sina kläder där istället, så kan jag ta klädkammaren?
     

  • Pallas
    Tahu skrev 2012-01-04 23:09:52 följande:
    Låter kanon @pallas. Själv känner jag mig just nu så jäkla tillfreds, nöjd med hemmet och känner mig så jäkla glad. Har nog aldrig funderat på hur mycket röran påverkar mig som person, låter helt vansinnigt men sen jag började städa är jag så mycket nöjdare med hela mitt liv.
    Vilken skön känsla! Det tar emot för mig detta, men det är därför jag har gett mig fan på att ta en liten grej i taget för att ändra mitt beteende. Bara detta som min man föreslog, att hänga upp jackan i hallen istället för över hela huset, är jätte, jättesvårt. Men jag har klarat det varje gång. Jag är rädd för att jag ska förta mig och gå för fort fram, så jag håller mig till polera diskbänken (fast faktum är att det utökat sig till att plocka undan allt i köket och sätta på diskmaskinen också) än så länge, samt att jag lagt till daglig soptömning. Jag har ju rensat hela mitt garage iofs, så jag har ju rätt bra utgångsläge för vår värsta hotspot, dvs hela garaget! Decluttering: done, så att säga.
  • Pallas
    Tres26 skrev 2012-01-05 17:12:19 följande:
    Då skippar jag hela den där *maniska torka vatten i hon* grejen  

    Måste man ta itu med alla hot spots man äger och har på en gång?? 
    Jag kämpar med att bibehålla köksbordet fint. SEN då det sitter hade jag tänkt gå på en till och få den att fastna... 
    Jag kommer göra lika som du - jag tar ett problemområde och jobbar med det tills det sitter som berget. Jag känner mig själv för väl för att tro att jag skulle klara av att brassa på med en massa för att det känns bra i början. Det håller aldrig, utan det är bara vanan att plocka undan som behöver etableras.
  • Pallas

    Gu vad ni är duktiga allihop! Jag är rätt seg, har tagit itu med ett mentalt stök idag, nämligen att begära föräldrapenning från 1 maj förra året tom nu. Väntar in 27 000 kr på kontot inom en snar framtid. DET har varit en energitjuv som heter duga.

  • Pallas

    Det är väldigt skönt att vakna till ett rent kök, faktiskt. Imponerad över att jag kunna hålla det här så många dagar i sträck, fast det tagit emot. Jackan har jag också lyckats hänga upp. Borde rensa kylskåpet i dag och göra rent, det är en riktig hotspot för allt spännande som maken köper hem.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!