• Äldre 15 Jan 21:52
    1361078 visningar
    10068 svar
    10068
    1361078

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jojjanna skrev 2012-01-15 21:37:02 följande:

    Pallas: Vilket bra schema... det går inte att missa vad som ska göras

    Vart har du hittat bilderna? Finns det fler att lägga till så att barn-hotspotsen kommer med? 


    Jag tog några gratis clipart bara. Jag bildgooglade clipart homework och valde en jag tyckte passade. Denna kanske skulle kunna passa till tiominutersruschen  

    Från  http://preview.tinyurl.com/7em2hoe
  • Äldre 15 Jan 21:56

    Här chockerade vi oss själva i kväll. Ett "vi ska bara rätta till lakanet lite" blev till byte av sängkläder, ihopsamlande av smutstvätt, tömning av ouppackade resväskor som stått i flera månader, sorterande av kläder in i garderober och vikning och inläggning av ren tvätt från torkställningarna och dammning och dammsugning av sovrummet.

  • Äldre 15 Jan 21:59
    Liro 09 skrev 2012-01-15 21:11:42 följande:
    Pallas: Hur får jag som privatperson tag på ditt mirakel medel (för ugnen)?  Var inne och kikade men tror att man måste ha företag eller vara anställd för att få köpa. Stämmer det?
    Är skit trött på min hemska ugn, jag drar mig verkligen för att städa ur den. Det blir ju ändå aldrig riktigt rentObestämd.
    Att använda grönsåpa i ugnen är ju bara ett skämt..... det funkar verkligen inte.  Det bästa som hitintills funkar är jif men riktigt rent blir det ju inte. Bättre än ingetSkrattande.
    Det såldes på Citygross i Falun vet jag iaf, om du har något Citygross i närheten. Annars kanske du kan ringa någon städfirma och höra om det har lite du kan få köpa? Det fina (och farliga) med Sumo är man inte behöver hålla på och gnugga med grejer som gör repor. Frät bort skiten bara, på med hett vatten, torka av. Man behöver slänga trasor och handskar efteråt och man ska vara jävligt försiktig med att få det på huden. Det luktar inte så starkt men är man känslig för kemikalier kanske man bör välja något annat.
  • Äldre 15 Jan 22:06
    Pallas skrev 2012-01-15 21:56:24 följande:
    Här chockerade vi oss själva i kväll. Ett "vi ska bara rätta till lakanet lite" blev till byte av sängkläder, ihopsamlande av smutstvätt, tömning av ouppackade resväskor som stått i flera månader, sorterande av kläder in i garderober och vikning och inläggning av ren tvätt från torkställningarna och dammning och dammsugning av sovrummet.
    Var det en room rescue vi gjorde? Det enda som är kvar där nu är att strukturera om hela husets klädförvaring så att allas kläder hamnar i rätt rum (vi bytte sovrum i somras och kläderna följde liksom inte med i rockaden [så symptomatiskt, suck]).
  • Äldre 15 Jan 22:07
    Luktärten skrev 2012-01-15 22:04:22 följande:
    Ha, ha så där såg jag ut varje lördag fm eller före besök innan Flying kom in i mitt liv.
    Samma här. Huvva, vill inte dit igen! Men jag lär antagligen få göra ytterligare några sådana innan hela konceptet sitter som berget.
  • Äldre 15 Jan 22:32
    060810 skrev 2012-01-15 22:27:32 följande:
    Känner mig nöjd. Lägenheten är i ok skick. ;)
    Skurat toan och handfatet ikväll och slängde 3 saker. ;)

    Ingen sink som shinar idag men kan inte diska när barnen sover för då vaknar dem. Så får bli imorgon.

    Men det brukar inte va så här "fint" en söndagskväll annars så jag får vara nöjd med det.
    Starkt jobbat! Hur känner du med vanan nu? Jag känner stor skillnad själv, framförallt känner jag mig inte stressad över allt jag "borde" göra, utan jag koncentrerar mig på mina tre huvuduppgifter - jackan, soporna och diskbänken. Känns helt fantastiskt!
  • Äldre 15 Jan 22:52
    060810 skrev 2012-01-15 22:40:12 följande:
    Mitt stora problem är att jag lätt sätter kraven för högt och misslyckas.
    Känner igen det där... Jag är en utpräglad "allt eller inget"-människa. Höga krav på mig själv och ständiga misslyckanden när det kommer till att hålla ordning hemma. För mig är det bra att ta det megalugnt med baby steps och kanske låta det ta två-tre gånger så lång tid som Fly Lady rekommenderar. För mig går det alldeles för snabbt annars. Så vi kan hänga kvar här och såsa med våra diskbänkar tillsammans ett tag!
  • Äldre 15 Jan 22:53
    Luktärten skrev 2012-01-15 22:07:19 följande:
    Pallas, härligt att du fått med övriga familjen. Saknar det verkligen. Här hörs det bara stön från Mannen när jag ber honom ta hand om sina saker som drälls där jag precis Hot Spottat.
    Känns jätteskönt, faktiskt. Men det är faktiskt maken som skött det mesta innan och det har varit jag som stökat till. Storröjningarna är det jag som gjort några ggr/år, men han har skött allt löpande. Så han blir väl peppad av att jag faktiskt tagit tag i mig själv också.
  • Äldre 16 Jan 21:13
    M 83 skrev 2012-01-16 20:52:58 följande:
    Har nog hittat min svaga punkt i oredan, kom på mig själv helt enkelt... Skulle plocka ur diskmaskinen, när jag plockat ur kanske tre koppar började jag plocka barnens grejer från golvet istället. Fortsatte plocka andra grejer & sen stod jag här med flera påbörjade städningar & inget var slutfört... Hm tackasjutton för att de ser ut som det gör när man beter sig så här... Men sinken skiner iallafall
    Det där känns igen. Jag är en ganska splittrad människa, och det kanske är därför det bir så där att jag måste städa i åtta timmar när jag väl gör det - jag slutför inget. Nu lever jag efter mottot: SLUTFÖR! och det verkar funka bra för mig. Att bara ha korta stötar istället för att tro att jag måste göra allt på en gång.
  • Äldre 16 Jan 21:20

    Jag instämmer med flera andra här i tråden: vårt kök har aldrig varit så här fint så länge till så här liten ansträngning. För det känns inte längre som någon ansträngning. Visst tar det emot lite när man är trött och kommer hem från stallet med värkande kropp, men det är så skönt efteråt.

    I dag körde vi nya kvällsrutiner med barnen och det gick bra. Vi resonerade oss fram och checkade av morgondagens schema. I morse åkte sjuåringen till skolan utan mössa och utan täckbyxor, så då pratade vi lite om varför det är bra att ha en vana att packa allt kvällen innan. De var jättepositiva och jag tror att de kände sig lite stora och viktiga när de själva fick klura ut vad de skulle ha med sig. I morgon är det både bad, idrott och bibliotek. 

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!