Inlägg från: Ms H |Visa alla inlägg
  • Ms H

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    IceCloud skrev 2012-01-04 13:25:16 följande:
    usch, nu känner jag mig inte alls peppad att fortsätta med detta. Pratade med sambon om han inte ville haka på det här o försöka sätta lite vardagliga rutiner.
    Men det var tvärblank nej!
    Han ville inte bli tvingad att städa om han inte hade lust sa han (han städar aldrig om man inte tjatar så lusten finns nog inte alls) därför tänkte jag ju att det kunde vara bra att börja smått.
    Men nej, det gick inte alls...
    Känns ju så där att vara helt ensam med detta samtidigt som den andra bara stökar till istället...

    Spontant känner jag att du skulle fråga honom om han tycker att du också endast ska städa när du känner för det, men det är säkert ingen bra idé... men, finns det något han oftare tar tag i än annat? I så fall tycker jag att du ska lämna de sakerna till honom och koncentrera dig på andra saker som du tycker är skönt att ha rent. Till exempel om det han brukar göra är att dammsuga, så ta aldrig i dammsugaren men se till att det är undanplockat i köket och hallen. Om det är grusigt kan du ju hinta honom lite snyggt om det
  • Ms H
    IceCloud skrev 2012-01-04 19:39:39 följande:


    Han tar inte några initiativ till att städa något alls om jag inte säger till att vi nog måste städa nu. Men skulle inte komma på tanken att göra det själv. Jag har testat att hinta om städningen ibland men det funkar inte. Nån som har några tips på hur man kan få sambon mer delaktig kanske?

    Frågar hur han vill ha det hemma?
  • Ms H
    IceCloud skrev 2012-01-04 19:57:55 följande:
    Men han hjälper ju till att plocka undan lite saker o tvätta o fixa diskmaskinen. Så han är ju inte helt off med hushållsgörat. Vi har olika tolerans med hur smutsigt det kan bli bara. Jag vill helst städa varje vecka o han skulle klara sig med en gång i månaden o skura golvet behövs bara göras max 2 ggr om året ungefär...

    Så vi skulle nog behöva mötas på något sätt så båda kanbli nöjda.

    Jag trodde det här var ett bra sätt för det. Men men, han kanske behöver fundera över konceptet lite :P

    I dag har jag iaf, Bäddat, fixat köksbänkarna och sinken. Ska lägga fram kläder inför morgondagen sen och snart hänga upp tvätten :)
    Har snart kommit ifatt med tvättberget!! :D

    Det var precis det jag menade, att ni kanske behöver mötas nånstans mitt emellan, alltså är det bra att fråga hur han vill ha det och diskutera utifrån hur han vill och hur du vill. Men jag var nog inte så tydlig

    Jag borde nog gå och shina min ho nu, men jag har ingen lust =(
  • Ms H
    Tahu skrev 2012-01-04 23:09:52 följande:
    Låter kanon @pallas. Själv känner jag mig just nu så jäkla tillfreds, nöjd med hemmet och känner mig så jäkla glad. Har nog aldrig funderat på hur mycket röran påverkar mig som person, låter helt vansinnigt men sen jag började städa är jag så mycket nöjdare med hela mitt liv.

    Jag håller med, det påverkar verkligen att man har mindre saker liggandes. Jag kan tycka att det är jättejobbigt att ha stökit i källaren till exempel, trots att ingen (knappt jag) ser det. Att ha rensat ordning i ett skåp eller en låda däremot kan kännas bra i flera dagar =)
  • Ms H
    Tres26 skrev 2012-01-05 14:17:59 följande:
    Sängar bäddade, ungarna har röjt lite extra på sina rum. Köksbordet är (hör och häpna) fortfarande fint!!  
    Köket lyser också. Har inte tvättat men det är för att jag inte har tillräckligt för att få ihop en maskin än  
    Hallen står i planering. Ska bygga om lite, sätta upp hyllor m.m.. Får bli projekt till nästa vecka.

    Är det bara jag som blir stressad av det här med diskhon?
    Så fort jag hällt lite vatten så torkar jag ur, 5 min senare är en unge törstig. Jag dit direkt och torkar ur. Sen kommer jag på att jag vill ha ett glas vatten, dricker, TORKAR UR!!! Manisk?
    Hur sjutton njuter man av att det är rent istället!? 
    Får lov att sluta upp att torka ur hela tiden och bara efter måltid kanske... Suck för mig ibland.. Lr rätt ofta men de talar vi tyst om  

     

    Jag försöker torka bort ev skräp och kladd under dagen, vatten bryr jag mig inte om.
  • Ms H
    Tres26 skrev 2012-01-05 17:12:19 följande:
    Då skippar jag hela den där *maniska torka vatten i hon* grejen  

    Måste man ta itu med alla hot spots man äger och har på en gång?? 
    Jag kämpar med att bibehålla köksbordet fint. SEN då det sitter hade jag tänkt gå på en till och få den att fastna... 
     

    Jag tycker att du gör rätt som tar en i taget tills du har den under kontroll För snart kommer du inte ens märka att du håller den i ordning, då kan du smyga dig på ytterligare en. Bra
  • Ms H

    att du lägger shiningen på en lagom nivå också, då blir det mer tid över till att njuta eller till att angripa något annat! =)

  • Ms H
    060810 skrev 2012-01-05 18:52:04 följande:
    Stökigt är här ändå.. :( 3 barn som lever rövare! ;)
    Så att vakna till ett städat hem har nog aldrig hänt tror jag.. ;)
    Men jag vill gärna orka med disken... Är så trött att jag knappt orkade äta, satt mest o petade i maten... Tallrikarna står kvar på köksbordet...
    Har sovit extremt lite den senaste veckan så det har tagit på krafterna + att jag får göra allt arbete själv..
    Ensamstående med 3 barn, där varje barn har speciella behov, är rätt tufft.. vill ha ordning men det går liksom inte... får försöka att få ner disken i diskhon och så diska imorn.. Men jag kanske piggnar på mig när barnen är lagda och sover... Har även ett tvättberg att ta hand om... 

    Det är ju så att man vill komma över och ta hand om barnen en stund så att du får sova lite! Hoppas sömnen blir bättre i natt.

    Disken i en fin hög i hon fixar du, så kan du ta det imorgon sen. Vila en stund i soffan när barnen somnat, ät sen nått litet för en liten energikick så orkar du nog göra lite på tvätten också innan du kan stupa i säng och sova gott.  
  • Ms H
    Finurlan skrev 2012-01-06 23:44:28 följande:
    @Pallas Snyggaste diskhon i tråden!?! Kromglans, var hittar jag det? Vill också impa med en så tjusig ho!
    Nu är det natti natti, imorgon väntar strykning av nytvättade gardiner...

    Jag skulle vara lite tveksam till att ha sånna kemikalier där jag hanterar livsmedel och köksredskap/porslin. Kolla innehållet noga först.
  • Ms H

    Får erkänna att oredan på Flylady återigen har fått mig att ge upp. Men, fortsätter att bli inspirerad här i tråden och att hålla ordning hemma men på mitt eget sätt.  

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!