Inlägg från: Ms H |Visa alla inlägg
  • Ms H

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Blå Flygare skrev 2012-01-19 22:32:43 följande:
    Får jag föreslå att du bestämmer en läggdags-tid och sen håller den, prioritera detta i en vecka så kommer energin för de andra rutinerna sen. Eller så gör du som jag gjorde ett tag; lägg dig samtidigt som barnen en dag i veckan. Inget ger en bättre dag än tio timmars ostörd sömn!!

    Idag har dottern kommit och bett mig hjälpa henne få ordning på en låda hon tyckte var rörig Och senare stolt visat upp sitt smyckesskrin som det var så fint ordnat. Min man menar att jag har dåligt inflytande på barnen nu Tungan ute 

    DIn man borde hålla tyst Tungan ute

    Tio timmar sömn i sträck. Woaw! Önskar man kunde få det nångång... Här blir det aldrig mer än tre Rynkar på näsan  
  • Ms H
    sys skrev 2012-01-20 15:01:00 följande:
    Oh, en till som stryker! (känns som att det är ett utdöende släkte!!) Jag stryker nästan allt, hänger också all tvätten. Brukar samla i en vecka ungefär, och sen på fredag/lördag så ställer jag mig framför mina program som kommer då (ingen TV-tittare i vanliga fall) och stryker. Så känner jag inte att jag "dödar" tid genom att titta på dem! Man kan få mycket vettigt gjort genom att titta på TV! Så just nu ligger det två stooora högar och väntar på mig i soffan :) Men det går fort bara man kommer igång, och sen tar det ju inte lika stor plats i skåpen :D

    Jag stryker också, allt utom underkläder i stort sett. Lakan och handdukar manglas dock
  • Ms H
    sys skrev 2012-01-20 21:35:37 följande:
    En del underkläder strykes här... *hmm* Inte ofta dock, men det händer att de slinker med i högen :)

    Känslan är så annorlunda när man tar på sig en tröja som är struken jämfört med en som inte är struken/tumlad!

    Slå ett slag för strykjärnet ;)

    Hehe, vågar jag erkänna att jag stryker även tumlade tröjor?
  • Ms H
    Tahu skrev 2012-01-20 21:49:20 följande:
    Oj blev det här en tråd för "vi som alltid är ordentliga och gillar att trycka det i nyllet på andra"? Då är det kanske inte en tråd för mig längre, jag putsar diskhon och tar babysteg mot att orka ha ett rent hem. Synd, jag behövde denna tråden, men jag får väl återkomma om den går tillbaka till att som den var menad!

    Om du menar pga stykdiskussionen så ber jag om ursäkt, absolut inte meningen att nån ska ta illa upp.
  • Ms H
    060810 skrev 2012-01-20 22:06:13 följande:
    Men snälla nån om någon stryker sin tvätt eller inte har väl inte med städning o göra! Tråden är ju det den är ändå!
    Jag tex stryker inte ett skit! Har inte strukit sen jag strök min blus till studenten 2004! ;) Skulle nog inte kunna hantera ett strykjärn om någon satte ett i handen på mig! ;)
    Jag kämpar på med min städning men ikväll tar det emot som FAN!
    Jag har kommit in i en svacka eller nåt nu, trött som en lus och helt slut i huvudet.

    Massa motgångar har jag fått med och en senast idag så det är lite tufft på alla plan just nu.
    Men disken är tagen, lite undan plockat blev det men inte så så att jag är nöjd, men jag får acceptera läget och ta nya tag imorgon. 

    Jag tycker att du verkar kämpa på väldigt bra i alla lägen, du gör sjukt mycket mer än jag gör. Hoppas att du får sova gott i natt, så kommer du nog ur svackan snart!

    (Vad jobbigt det är när halva FL byter nick, man vet ju nästan inte vem som är vem längre Flört Men jag förstår att ni byter, själv bytte jag för bara nån vecka sen och har en ganska intetsägande mailadress registrerad, så jag ids inte. Tror jag...)  
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-01-21 14:10:07 följande:
    Men hur har ni tid? Har ni inga jobb? Barn? Fritidsintressen? Djur?

    Nej jag har varken barn, djur eller sambo. Det gör också att jag inte behöver tvätta lika mycket, så det blir inte jättemycket att stryka. Med ett bra strykjärn går det därför relativt snabbt.
  • Ms H

    Blä, min köks/diskbänk ser ut som en krigszon! Min syster med var här och hjälpte mig lite  hela eftersom jag inte kan göra så mycket nu när jag är sjuk. Jättetrevligt med besök och gulligt av henne att svabba golvet som var fullt med byggdamm. Dessutom gjorde hon en av mina favoriträtter till lunch åt oss alla fyra. De hade lite bråttom hem, så för att vi skulle hinna sitta och prata i alla fall fem minuter så bad jag henne lämna disken. Till middagen hade jag sedan länge bestämt mig för att jag faktiskt ska ta mig för att göra en soppa, eftersom det är helg och jag ju måste orka någonting på en dag. Så nu är både delar av lunchdisken, hela middagsdisken och lite annat ståendes på bänken och det finns verkligen ingen kraft kvar... Hoppas jag orkar ta i alla fall lite av det imorgon...

  • Ms H
    Jojjanna skrev 2012-01-22 20:41:50 följande:
    Jag tar små steg med sambon och barnen också... imorse berättade jag för sambon om Flylady´s tips om att bädda så fort man satt ner fötterna i golvet på morgonen. Det har funkat bra för mig i över en vecka och han gjorde det direkt! Sen får vi se om han gör det imorgon, nästa dag och nästa men jag är glad att han inte bara skrattade åt det utan tog det på allvar.

    Barnen har haft tre kompisar här idag och de har lekt med lego i vardagsrummet. De lämnade legot vind för våg för att göra något annat och i vanliga fall hade det säkert legat kvar där i några dagar tills jag behagade att plocka upp det. Men nu fick barnen ta ett "städrejs" själva innan kvällsmaten och legot var upplockat på några minuter.

    Vi kör även med att barnen ska plocka i diskmaskinen när de har ätit, samt hjälpa till att plocka i och ur den när den är färdig. Den ena sonen fick hjälpa till att slänga soporna nu ikväll... så det tar sig!!!

    Själv har jag tvättat lite idag, plockat in den torkade tvätten i rätt garderober men viktigtast av allt: Jag tog tag i två av köksskåpen som varit belamrade med diverse saker som inte ska finnas i köket, och oj vad mycket plats det blev i hyllorna efter lite omorganisation Jag slängde flera tesorter som tappat både lukt och smak med bäst-före-datum som gick ut 2007 samt plockade bort en massa pennor, småpryttlar och mynt som hamnat på en hylla i väntan på att hamna någon annanstans...

    Imorgon MÅSTE jag börja decluttra bokhyllan som jag tjatat om så länge... men det tar emot för jag vet att jag måste besluta mig för att slänga eller skänka bort en hel del pocketböcker som jag inte har hunnit läsa, sortera ut en massa papper från pärmar som jag inte tittat i på flera år osv. Men om jag tar en hylla i taget från vänster till höger så ska det nog gå    
    Om man vill spara många pocketböcker går det i de flesta hyllor att ställa dubbla rader, dvs en rad böcker bakom den som står synlig.
  • Ms H
    sopeno skrev 2012-01-23 11:05:11 följande:
    Idag tänkte jag faktiskt testa det här med weekly homeblessing hour och se, ska verkligen sätta klockan. Måste bara läsa på först :9 
    Vad är weekly homeblessing hour, nån som kan sammanfatta?
  • Ms H
    Mossy skrev 2012-01-23 13:09:12 följande:
    Som jag har förstått det så är det 10 minuter per syssla
    * Töm alla sopor, bär ut till soptunnan
    * Byt lakan ( hann själv med att byta typ bara hälften)
    * Pusta speglar och dörrar (dörrar förstår jag inte men kanske om man har glasdörrar då?)
    * Dammsuga på de stora ytorna ( tänkte att man hinner väl inte dammsuga så mycket på tio minuter men jag hann hela undervåningen. Vi har inte mycket mattor!)
    * Moppa
    * Damma (och torka av la jag till)
    * Sista posten är rensa tidningar. (Här har jag lagt till post och lådor, har några lådor på strategiska ställen. En på hallbyrån där nycklar mm mm hamnar. Kan man kolla igenom den och lägga rätt de saker som skall va nån annanstans.

    Detta är hur jag har förstått bless-timman. Eftersom det är 7 saker och du bara har en timma så borde du ju få välja vilka 6 saker du gör denna dagen. Läste på FlyLadysidan om en dam som hade 7 postit-lappar med dessa göromål på uppsatt typ till vänster  på sin spegel. Sen var hennes mål att flytta en om dagen till högersidan då den var avklarad så man kan tydligen dela upp den på hela veckan också.

    Kört två lördagar nu och jag tycker det funkar fint. Sätter klockan och svissar runt. Jag får mycket gjort under tidspress!

    Tack, det var tydligt och enkelt! Och tack Blå Flygare för kommentarerna. Det där ska jag testa när jag blivit frisk. Fast jag har svårt att se hur man ska greja det på bara en timme, bara en sån sak som att ta fram och fylla skurhinken tar ju en stund. Men det återstår att se =)
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!