Inlägg från: Ms H |Visa alla inlägg
  • Ms H

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Alvi skrev 2012-01-07 16:19:05 följande:
    Oredan fick mig att inte ens börja, men jag tänkte ge mig i kast med TS egen varian, har du sett den i TS. Börjar med den IDAG!
    Jepp, har sett den, mycket bra men innebär ändå att jag behöver in på den tradiga hemsidan och läsa. Jag kör på mitt eget sätt och hoppas att det funkar. Är uppe i rätt bra styrfart på städningen nu, har till och med shineat vaskens avloppsrör
  • Ms H
    060810 skrev 2012-01-08 20:33:12 följande:
    Jag är duktig! ;) snart är hallen städad. Bara dammsugning och dammning kvar, men det får bli morgondagens projekt! :) känns så skönt när man ser resultat! Köket är fint och barnen sover! ;)
    Snart dags att sluta för dagen, men det tar sig sa pyromanen! ;)

    Ja, du är superduktig!
  • Ms H
    Luktärten skrev 2012-01-08 21:43:09 följande:
    Någon mer som känner sig laddad inför starten av Room Rescue imorgon?

    Orkar du sammanfatta vad det innebär?
  • Ms H
    Luktärten skrev 2012-01-08 22:29:19 följande:
    Vet ej hur man citerar från avgången men iaf
    så är det ett svar till Ms H.

    Så som jag har uppfattat Room Rescue så väljer du ut det rum som är stökigast eller minst organiserat och ägnar dig en viss tid åt endast det rummet. I morgon är det 5 min RR. Du slutar efter att tiden är slut för att fortsätta dagen därpå. Tror man ska hålla på med detta några veckor framåt.

    Att det endast är 5 min är för att du ska ha fullt fokus på det som du gör. Skälv har jag valt ut kontoret.

    Tack =) Får bli kontoret för mig också.
  • Ms H

    För första gången sedan tråden startade går jag och lägger mig utan att plocka ner disken (bara några få saker) i maskinen och utan att torka av vasken. Det finns helt enkelt _ingen_ kraft kvar ikväll. Nya tag imorgon!

  • Ms H
    Runguska skrev 2012-01-10 20:01:13 följande:
    Imorgon blir det lite declutting för min del. Ska försöka att hitta saker att sälja och sedan få ut dessa på Tradera eller Blocket. Hade tänkt skänka en hel del på Blocket - typ mot avhämtning, men jag minns en gång tidigare hur mycket udda typer som ringde och ville att jag skulle köra det jag hade genom halva sverige eller hålla prylen i 6 veckor för att en moster kanske skulle på genomresa och jag vet inte allt. Bättre då att ta lite betalt och så får de väl pruta om jag anses ta för saftigt betalt! Bättre med Tradera egentligen där de som budar bestämmer priset redan online så man slipper ta den biten "live".

    Vi har satt upp en budget för 2012 och genom att sälja lite kommer vi förhoppningsvis snabbare nå målet, alternativt spara mer! Beroende på vad som händer såklart!

    Kan även rekomendera Facebook för försäljning, för dem som är med där. Sök på "säljes" eller "loppis" eller liknande, samt er ort eller riktnummer så hittar ni förmodligen lite försäljningsgrupper. Gratis är det också, och det har funkat bra för mig.
  • Ms H
    Runguska skrev 2012-01-10 20:36:46 följande:
    Ms H: Tack för tipset - fint om det är på orten så man slipper fraktkostnader! Får se hur hag gör, men det skadar ju inte att prova! Annars gillar jag Tradera för skickvänliga saker och jag har rätt bra omdöme där så det är ju ett plus - avgifterna samt detta eviga packande och skickande är jag fock gärna utan. Sedan vet jag inte, men januari är en rätt kass månad för många ekonlmiskt så kanske jag skänker och slänger nu och säljer om någon månad.

    Mmm, det där med att packa och skicka alltså... nej, det orkar jag inte. Jag fotar, lägger ut på FB och sen ner i en låda i källaren. Både bortskänkes och säljes kör jag där, och BARA avhämtning.  Blir det inte sålt, låter jag det ligga ett tag och sen lägger jag upp annonsen igen. Händer inget då så åker det med till Återbrukets insamlingskontainer.
  • Ms H
    Blå Flygare skrev 2012-01-10 22:03:55 följande:
    Någon som har tips på små blomflaskor/ sprayflaskor? 
    Jag har sett en liten på claes ohlson, men den är i en reseförpackning och ist i minsta laget plus att jag inte behöver 10 små-burkar just nu.
    Just tvättservetten för fönster/speglar tyckter jag är toppen (men dyr) för den lämnar inga ränder så som mycket annat gör. Så jag tänkte ha en liten flaska att hälla över fönsterputs i. Fast yes bör ju också funka för speglar.  Har i vilket fall inte plats för någon hög flaska i badrummet, om den inte ska stå synlig. Fast, jag har ju inte rensat i badrumsskåpet än, kanske ska göra det innan jag köper nytt.

    Jag har IKEAs, de är 23 cm höga, så det beror ju på vad du menar med liten. Sök på "vildbär" (konstigt namn på en sprayflaska) på IKEAs hemsida.
       
  • Ms H
    Selis skrev 2012-01-18 12:24:27 följande:
    Hotspot? Är det typ en belamrad yta? Jag kör fortfarande med att bädda sängen, hålla rent på köksbordet och på diskbänken, samt köra en maskin tvätt om dagen. En skön känsla har infunnit sig. Små nya vanor har åstadkommit en märkbar förändring i mig. Nu ser jag min röriga hall och tänker "Det kommer...., babysteps!".
    Det viktigaste är ju att vi mår bättre.
    Jag är just nu sjukskriven för utmattningssymptom och de här babystepsen ger mig dagliga rutiner att hålla fast vid hur jag än mår.

    Hotspot är ett ställe som tenderar att bli belamrat med saker hela tiden. För min del är det skänken i hallen, där jag lägger allt jag har med mig när jag kommer in genom dörren, allt som ska lämnas till någon, allt jag inte vet vad jag ska göra med för tillfället, och så vidare.

    Bra att det funkar med dagliga rutiner för dig under sjukskrivningen. Själv har jag fått inse att jag måste ge upp det här städandet, också på grund av sjukdom. Eller, time out ska jag nog kalla det, för jag hoppas att jag kan återuppta tänket snart igen. Har nyligen börjat arbeta 25% efter månader av sjukdom, och det tar så pass mycket på krafterna att jag knappt rör mig ur soffan efter att ha jobbat mina två timmar om dagen. Jag måste helt enkelt acceptera att pastakastrullen står odiskad och hoppas att jag har ork nog att ta tag i sånt senare eller att nån vänlig själ (typ syrran) kommer förbi och hjälper mig lite ibland. Fortsätter dock att försöka ställa ner i diskmaskinen direkt (när det funkar), slänga skräpet istället för att lägga det på bänken, osv. Åh vad jag vill bli frisk nu!!
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-01-19 21:12:02 följande:
    Är helt slut efter tre nätter med för litet sömn och hårda dagar på jobbet. Ändå har jag hängt upp jackan i garaget, lagat mat, barnen har gjort sina uppgifter, diskmaskinen är urplockad, bänkarna rensade, hoarna skiner, tvätten från igår vikt och lagd i respektive garderob, jag har mockat och fixat käk till hästen samt ridit en stund. Detta utan att det tagit emot särskilt mycket. Det är en förvandling som heter duga för att vara mig!

    Nu har jag fredagstorsdag och ska ta mig ett glas vin, tror jag. Sen däckar jag nog i soffan, haha. 

    Impad! Speciellt över jackan

    Själv har jag idag lyckats med konststycket att lura hit lillebror för lite hjälp med tvätt, golvstäd, disk och julprydnadsnedplockning. Det kostade en biocheck (som gick ut idag, så han har även sett en film ikväll) och en pizza, men det är det sååå värt! Jag har helt klart fått ett nytt perspektiv på livet i och med den här sjukskrivningen.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!