Inlägg från: SockerStinn |Visa alla inlägg
  • SockerStinn

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Kylen rengjord invändigt idag. Välbehövligt precis som alla annan städning jag gjort denna vecka.

    Ingen kyla här heller, hoppas den kommer snart så jag får chans att frosta ur frysen. Får börja planera matlista efter vad som är i den nu så det inte är för mycket mat nästa gång det är köks-zon, för har det inte blivit kallt tills dess så tar jag det då ändå. Går ju knappt att få igen facken nu!

    Hade velat torka av hyllplanen i kylen varje månad istället för att ta ut och diska en gång om året. Men det är ju hopplöst att få rent med bara trasa på en kall yta. Vad använder ni?

  • SockerStinn

    Åter hemma efter 2 veckors semester. I knappt två dygn har jag hållt på att packa upp och tvätta. Sååå tråkigt! Ska ta ett sista ryck nu så hemmet återgår till någorlunda ordning. Synt att det inte fanns tid att frosta ur frysen nu när det äntligen är väder för det. Får köra frys-tömmar-mat denna vecka och hoppas på fortsatt kyla till nästa helg. 

    Och näta veckas zon är??

  • SockerStinn

    Tack för svar om zon. Men det var inte nödvändigt Skäms, har fullt sjå att orka med veckans rutiner med all tvätt jag samtigt haft att ta hand om, och ll sömn att ta igen när jag får vänja mig tillbaka till tidiga mornar. Idag var det dags för veckoplanering, vilket var lite svårt efter att jag glömt kalendern på jobbet. Och eg. skulle det vara gjort igår, så lite extra uppgifter på det. Imorgon handlingsdagen, den blir iaf inte diger med tanke på frys-resningen.

  • SockerStinn

    Dags för en ny vecka och nya tag.
    Idag ryker julgardinerna, känner mig inte riktigt redo för tulpaner nu när snön äntligen kommit Och börjat smälta, men än lever hoppet att den ska komma mer. 

    Börjar också planera för sonens kalas om dryga månaden (ja jag är lite överentusiastisk när det gäller barnkalas - älskar att dekorera och baka tårta)  Är det nån som har tips på en bra kalas-planerar-app för android? Vill ha allt samlat, tids-planerat och inköpslista och att-göra-lista i ett. 

  • SockerStinn

    Mrs H: Jag skaffar inga andra galgar än de tunn med sammet på. Dyrt på Åhlens och förvara.se men mindre dyrt på K-rauta. Nyligen fått tips på att de är billiga på .. ÖoB eller Biltema, osäker på vilken. 

  • SockerStinn
    Rushmore skrev 2014-02-04 08:42:19 följande:
    Såg att någon frågade om galgar som inte tar plats längre bak i tråden. Jag har köpt tunna sammetsklädda galgar på Biltema, fem för 19 kronor.
    Jag har närmre till Elgiganten, 5 för 39:- fick bli ok. Synd bara att de inte hade barngalgar, hört att Biltema har det.
  • SockerStinn
    Ms H skrev 2014-02-06 21:21:07 följande:
    Jag tittade på Biltemas på nätet. Jag gillar inte färgen. Dessutom tycker jag att de ser alldeles för smala ut, blir det inte konstiga märken i kläderna av dem? Tycker att det brukar bli det av smala galgar.
    Jag har inte märkt av några märken i kläderna med liknande, men de känsligaste kläderna hänger jag inte upp blöta på dem. Står på Biltema att de inte rekommenderas för blöta kläder - undrar om de fäller färg?.
    Jag gillr att färgerna syns, lättare att hitta galgarna i garderoben då. 
  • SockerStinn

    Buhuhu, diskmaskinen läcker, så nu står den mitt på golvet (nästintill) i köket. Jag som tänkt laga massa god mat och BAKA imorgon

  • SockerStinn
    Ms H skrev 2014-02-08 19:11:08 följande:
    Oj, det smittar. Min pajade förra helgen, hade en stor pöl på golvet när jag kom ut i köket och maskinen gick inte att stänga av på annat sätt än att dra ur kontakten.
    aj då. Här var det iaf bara ett läckande rör. Så jag hoppas på att få det lagat under morgondagen. Synd bara att jag är så totalt okunnig om sånt här så jag ens inte vet om det går att stänga av vattnet lokalt eller om huvudkranen behöver stängas av. Och vad för rör man behöver osv. Min plan är att fota eländet och ta med till en affär. Vilken vet jag inte dock.
  • SockerStinn
    Ms H skrev 2014-02-08 19:49:33 följande:
    Du har inte en så där liten av/på som sitter under kranen på diskbänken?
    Jo men visst fanns det en sån. Nu gäller bara att få tag på "lagningssats". Vårt coop har en bygg-avd som inte längre är värt sitt namn. Men nått måste man ju ha att göra under veckan också
  • SockerStinn

    Gah! Råkade radera alla punkter på min eftermiddagsrutin i appen. La då till från standard - varpå ALLA mina rutiner byttes ut till standard Skrikandes Så nu är det bara att sitta och göra om hela veckoschemat mm som jag anpassat. 

    Nu vet jag det iaf, så jag inte gör om samma med zonerna. 

  • SockerStinn

    Min vecka ser ut på här: 
    Måndag: Planer denna och nästa vecka (aktiviteter, meny, inköpslista)
    Tisdag: Kontorsdag (betala räkningar, fylla i papper, sätt in papper i pärm, rensa i mailkorgen)
    Onsdag: Handla
    Torsdag: Uträtta ärenden
    Fredag: WHB
    Lördag: Family Fun
    Söndag: Egentid

  • SockerStinn
    hon mot strömmen skrev 2014-02-15 14:51:26 följande:
    Tvättmaskinen är färdig för tippen. Hål i gummiringen runt trumman. Bara köpa ny, suck inte vad jag har räknat med.
    Är den så dyr att byta då? Jag använde det bara som ett spekskäl att byta vår maskin eftersom det var så mycket annat trasigt och allmänt kasst med den. 

    Dags för andra passat rensning DeLux för dagen, allmänna "här hamnar allt"-rummet håller på att rensas så det ska kunnas göras iordning och användas. Det går segt framåt, men idag händer det iaf nått.
  • SockerStinn
    hon mot strömmen skrev 2014-02-15 16:43:27 följande:
    Vet inte men tvättmaskinen är runt 20år gammal och då är det lika bra att skaffa en ny.
    Ah, det kan jag förstå. Å andra sidan undrar jag om inte en sån har så bra kvalitet att det är värt att laga mer än en ny är. 
  • SockerStinn
    hon mot strömmen skrev 2014-02-16 16:12:10 följande:



    Det kanske den är men nu har jag inhandlat en ny tvättmaskin. Så då får jag se den någonting att ha. Fick 25% rabatt.
    Härligt! Hoppas nu den går bra och länge
  • SockerStinn
    Tiiara skrev 2014-02-18 12:03:20 följande:
    Jag tror att jag antagligen inte skulle ta illa upp om det kom från en person som menade väl. Men som ni kanske har sett innan så gör mina familjemedlemmar sällan det. De säger det liksom sarkastiskt..
    Det låter som att DE har problem - men det blir ju ditt problem
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!