Inlägg från: SockerStinn |Visa alla inlägg
  • SockerStinn

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Trööööt!!! Astman och allergin spökar regält, så ingen declutter idag Men jag ger mig tillåtelse att låta bli det och städning när jag är sjuk, och det räknar jag allergin som denna gången! Ska ta sats för att förbereda mig för imorgon, blir en tidig natt.ålla 
    Läse igår om control journal och insåg att jag hade mer kvar där än jag trodde. Men blev lite överväldigad över allt man ska hinna under en dag. Man ska rensa och städa och laga mat och ta lite här och ta lite där och så får man inte glömma att ta hand om sig själv, familjen, förhållandet - och glöm inte att lägga dig i tid också
    Baby-steps baby-steps baby-steps kör jag som ett mantra nu för att hålla nere pulsen ;)

  • SockerStinn
    elinaehn skrev 2012-01-25 20:12:54 följande:
    har ni nåt mirakeltips avseende skåpet där man förvarar alla plastbyttor att frysa in mat i? det blir alltid alltid kaos hos mig hur mycket jag än försöker städa o få ihop lock med bytta... tips mottages tacksamt!
    Lasse-lådor! 0,5 liter är lagom för en portion, 0,25 lagom för halva måltiden (köttfärssås eller gryta eller riset....) och 1 liters är lagom för familjen av köttet (eller fisken eller...). Har du dessa kan du stapla i tre prydliga staplar och så har du alla locken i en låda bredvid. Mini-burkar har vi i en glasslåda. Och så slänger du alla udda burkar, det är dessa som ställer till det!
  • SockerStinn

    Mår ffa inte bra, nöjer mig med de dagliga rutinerna minus declutter och hot-spot idag med (hmm, skrev ett inlägg igår men det verkar borta?)

    Lakan håller jag med om att tre är lagom per säng. Vid kräksjuka och dyligt kan man ta fram gäst-lakanen eller andras lakan (ofta inte alla som är kräksjuka sammtidigt)

    Barnkläder beräknar jag att jag behöver lika många plagg som det går dagar mellan att barnkläderna tvättas * antal ombyten per dag + några i reserv + 3 ombyten till dagis.
    u när jag rensat i sonens garderob inser jag att jag har aldeleds för många byxor; bara för att de låg i sån oordning att jag alltid fick gräva länge innan jag hittade några som passade köpte jag fler. Jag borde ha lagt undan de som var för stora! Men det har jag gjort nu. Sonen är yngsta och har därför en låda att växa i. Till dottern köper jag nya kläder när de behövs, aldrig en storlek för stort, det slutade jag med samtidigt som hon slutade vara bäbis, för hon växer inte helt enl. kurvan och man vet aldrig om det ska vara sommar eller vinterkläder i en viss storlek. Dessutom kan ju hennes klädsmak hinna ändras till dess! Det har den gjort förr om man säger så.

    Tack för infon om plast, det kommer hjälpa mig i valet i vilken av alla 6 plastvispar vi har vi ska behålla Oskyldig (Vi har faktiskt haft nytta av så många när vi gjorde egen välling, men nu är den tiden definitivt över.) Och nu ska glassbyttorna ut! Jag som ändå bytt ut vanliga vällingflaskorna mot sort i glas borde ju gjort detta för länge sedan. 

    Jag saknar ingång från huset till garaget. Nu stannar allt vi tar in därifrån kvar i huset, och saker som ska ut dit ligger på hallbyrån i en vecka. Verktyg vi använder ofta förvarar vi inne, frågan är bara var vi bäst förvarar dem. Ett senare problem eftersom jag verkar sova mig förbi sovrums-veckan.  

  • SockerStinn

    Wow! man kan inte tro det är samma klädkammare. 

    Snurvel, snurvel. Men jag ska ändå ta mig till tippen och lämna insamling till deras kontainrar. Men först simskola och bvc. Ska nog orka decluttra lite idag. Och ta en stooor hot-spot, j-a vad den bygger på bara man överger den tre dagar! 

  • SockerStinn
    Luktärten skrev 2012-01-28 10:40:46 följande:
    Här är det en som är lite sur just nu. Har lyckats hålla en bra nivå här hemma tills i går. Har jobbat som en galning hela veckan och avslutade igår veckan med en sedan länge inplanerad teater. Det blev allstå ytterligare en sen kväll. Därför såg det ut som ett slagfält i köket i går när jag gick och la mig. Jag orkade helt enkelt inte.

    Tror ni inte att det ringde på dörren kl 9 i morse. Utanför står svärfar. Får väl ovilligt erkänna att jag faktiskt fortfarande låg och sov. Och han stolpar förstås ut i köket. Så himla typiskt!

    Nu har iaf övriga familjen inkl. svärfar åkt på ärenden så själv tänker jag ta mig an en köksröjning och sen passa på och åka och träna innan familjen kommer hem.

    Förutom köket ser det dock OK ut här hemma. Skulle gissa på 20 min så är det toppskick! Ja, inte barnens rum inkluderat och inte heller grovköket då som hela det lyckats bli en Hot Spot(fast där kan man stänga dörren).
    Hihi, känner igen mig lite. Genomförkyld, och för första gången sen nyårsdagen öppnat dörren iklädd nattlinne och mysbyxor med håret på skaft. Nu på eftermiddagen! 
  • SockerStinn
    stjärnflocka skrev 2012-01-28 09:10:04 följande:
    Jag har fastnat lite Jag håller diskbänken fin och har inte belamrat några av mina gamla Hot Spots, så det är ju bra, men jag kommer inte igång med swishandet eller med att decluttra. Jag antar att det bara är att ta sig i kragen och göra det, det var ju så jag kom igång...
    Japp, bara att sätta igång! Men ta bara den ena först. Decluttra tycker jag var lättare att börja med, och när man rensat ur badrumsskåp finns plats för lite rengöring där så man kan börja s&s. Idag är sista dagen på sovrumsdeclutter. Sen blir det vardagsrum eller familjerum/allrum.
  • SockerStinn
    Blomman123 skrev 2012-01-28 17:27:57 följande:
    Aha! Nu vet jag! Men vad använder ni för rengöringsmedel? Fönsterputs som FlyLady? Låter konstigt? I köket har jag en flaska utblandad grumme såpa (för diskbänken, köksbord, barnstol och sånt dagligt). Känns inte som att det "räcker" för toaletten, där har jag vanlig toaspray.
    Jag håller på att testa mig fram. Fönsterputs är väl för att inte få ränder på spegeln, och så använder man mest trastan till resten, bara lite medel kvar på den då. Jag får säga att kranarna blir skinande rena av fönsterputs, mycket bättre än allrengöring eller jif! Men jag tvivlar på att toastolen blir ren så som fri från den osynliga skiten om man bara fortsätter med samma trasa. Jag tänker nog ta fönsterputs till spegel och samma trasa till kranarna, sen spruta på såp-blandning på handfatet och toa och ta med samma trasa. Fast då blir det olika flaskor, och inte samma swish i det hela! Kan man ta såpavatten på spegel utan att det blir randigt och dant? Hellre rent än blänkande.
  • SockerStinn
    Pallas skrev 2012-01-28 19:17:49 följande:
    Har inte gjort något sedan klädkammaren, inte ens putsat diskbänken. Fan. Har jobbat som en galning och har inte orkat. Eller jo, jag har varit på IKEA och köpt fler papplådor till hyllorna i köket, så jag kan få stenkoll på alla papper och sopsorteringen när jag kommer till decluttrandet. Nu finns iaf förutsättningen att var sak kan få sin plats.

    Jag köpte också tre stycken kläd-/skoställ på IKEA (BODÖ). De ska få bo i garaget och jag ska slänga de gamla rangliga och strykfula lösningarna vi har nu. Jag tappar sugen att hålla ordning när det är fult. Nu är väl inte de här ställningarna det snyggaste som sett dagens ljus, men det blir i allafall enhetligt. Matchande galgar blev det också.

    I kväll ska jag rida innan jag nattar hästarna, få se vad jag ska ta tag i. Förmodligen blir det en tvättmaskin och vika in den torra tvätten i garderoberna. Ska försöka orka köket också, det känns så skönt när det är gjort.

    Saker jag skiter fullständigt i tills vidare:
    * Bädda
    * Stryka
    * Swish & Swipe
    Man kan inte göra allt på en gång, det är väl bra att du fixat förutsättningar för att få ordning så det inte blir som för chianti
    Chianti skrev 2012-01-28 18:11:08 följande:
    Attans också! Jag rensade ut en låda för några dar sen och sorterade alla papper i 7-8 högar som jag la på mitt barbord. Sen skulle jag ta med pärmar hem från jobbet och stoppa alla papper i. Men vi hade inga pärmar på jobbet och nu har dom där pappershögarna fått sällskap av nagellack, pennburkar, en täckjacka, en tidning, nycklar, en påse tomater, och en hårfön. F-N OCKSÅ!! Vad fort det blir rörigt! Nu måste jag börja om med lite saker igen. Fast bäddandet, sink och badrum håller jag iallafall igång hela tiden.
    Man lär av sina misstag, vi har alla gjort den niten en eller annan gång.

    Mår lite bättre nu och har fått tagit disken och tvätten i alla fall. Och lite rensande t.o.m. Jag är lycklig att ha en make som tar hand om barnen och maten medans jag är sjuk, annars hade jag aldrig återfått orken så här fort.
  • SockerStinn
    sopeno skrev 2012-01-28 21:10:04 följande:
    Vi har börjat en storstädning av klädkammaren i sovrummet. När vi flyttade in i april bara slängde vi in allt där och sen har det fyllts på, det finns ingen inredning förutom en klädstång. Helt omöjligt att få ordning där innan vi inrett med hyllor, lådor osv. Men idag har vi iallafall börjat slänga. Känns som ett evighetsprojekt. 

    Men nu har vi slängt en säck kläder, en säck kläder till UFF el liknande, två sopsäckar med allmänt skräp. Är ju lite deppigt att all skiten legat där så länge. När vi flyttade fick svärmor packa ner hela vår lägenhet (pga vi hade nyfödd bebis som kom lite tidigare än planerat) så inget blev slängt i flytten så allt skulle rensas sen...  Så bättre sent än aldrig?
    Vad skönt ändå att äntligen få det slängt Flyttar blir inte alltid som planerat. Ni kommer se att ni snart kommit in i det, och när det är rensat vet ni bättre vad för förvaringssystem som behövs eftersom ni vet vad som ska fövaras där.
    Jag tycker att fly-ladys sätt med max en vecka per rum är perfekt, då gör man uppehåll efter en vecka och återkommer med nya friska tag några veckor senare. 
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!