Inlägg från: SockerStinn |Visa alla inlägg
  • SockerStinn

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Pallas skrev 2012-10-25 21:02:52 följande:
    Jag funderar på att starta eget inom RUT-sektorn, men då borde jag väl föregå med gott exempel kanske...
    Tror du kunderna kommer på hembesök hos dig? Du är ju expert och hur effektiv som helst, klart det passar dig!
  • SockerStinn

    Ja, gid ja. Rensa slutade jag med innan sommaren, och nu vill jag rensa överallt igen! Men detta höst-väder tar verkligen musten ur mig. Känns som nog bara att få fram mat på borden, köra en maskin tvätt och plock fram för nästa dag. En kraftansträngnig att plocka undan på kvällen och s&s ett par gånger i veckan! Gah. Och snart dags att förbereda julen. Det hade ju varit nice att ha ett fint hem då Tomte

  • SockerStinn
    Pallas skrev 2012-11-06 20:04:29 följande:
    Här har det banne mig sjangserat helt och hållet. Har varit ledig i dag och borde ha städat inomhus, istället har jag varit utomhus sedan kl 10.30. Har bytt kupéfilter på min nya bil (var tvungen att riva halva inredningen), där gick ett par timmar, mockat, klippt hästen så hon ska gå att rida på (3 timmar), hämtat hö (1,5 h), hämtat barn (30 min), åkt och fått nya däck på lilla bilen (2 h) osv osv. Har också lagat en gourmetmiddag bestående av havregrynsgröt, översett barnens skolväskpackning, duschning och yadayada. Har även beställt handbromsbackar till BMW:n, som ska bytas på lördag.

    Köket ser ut som fan. Vardagsrummet ser ut som fan. Tvättstugan ser ut som fan. Garaget.... aaaaaaaaaaa. Sovrummet har dammat igen. Förmodligen är toaletterna sunkiga också. 

    Jag skulle behöva duscha själv, men känner att jag måste ta itu med köket först. Kanske det känns bättre sen? (I wish...) Inte lär det bli bättre sen heller, för jag har råkat gå och bli chef på jobbet. Iofs kommer det innebära ett rejält *katching* i kassan, så jag kanske kommer ha råd med RUT...

     
    Grattis till nya posten!Skål
  • SockerStinn
    Löparmamma2013 skrev 2012-11-11 21:22:37 följande:
    Inne på dag 7 nu av babysteps men ska ha gäster i veckan. Vi har inte städat ordentligt på länge, mycket p.g.a. mina gravidkrämpor. Kan inte maken städa, undrar ni då? Jo,men han har fått sköta allt kring barnen, lämna, hämta, natta, handla mat, laga mat o.s.v. Nu tog jag därför ett större steg och försökte mig på Flyladys weekly blessing hour. Men jag hann ju inte allt det där på en timme. Dammsuga bara övervåningen tar mer än tio minuter, trots att det faktiskt var undanplockat. Jag hann byta lakan i en säng på tio minuter. Moppa golv ska vi inte ens tala om. Ja, ni fattar. Jag kör crash and burn direkt efter en vecka men vet inte riktigt hur jag ska kunna bjuda hem folk utan att åtminstone göra fint i badrummen. Detta fanns inte med i weekly...men jag gjorde det ändå för det måste göras. Funderar på att skaffa städhjälp nu, för jag hinner och orkar inte allt.
    FlyLady går ut på att gör saker snabbt, vara effektiv. Funkar dåligt när man har graviditetskrämpor! Man får köra en anpassad variant när man har krämpor. Byta lakan på tio minuter; kör en säng i veckan så byts det med ok intervall. (Jag kör dubelsängen varannan vecka och barnens två sängar varannan, tycker det är lagom). Badrum; kör man S&S dagligen behövs inte badrummet tas varje vecka, det räcker med zonstädningen av det. Dammsugning; kan maken göra enbart det? Är robotdammsugare ett alternativ? Städhjälp kan annars vara en bra idé  Vi har städhjälp nu, för vi får verkligen inte ihop vardagen annars. Eller jo, det fr vi väl, men lite kul vill man ju hinna med också, och utn att man för den skens skull missar att betala räkningar eller nått annat man bör göra
  • SockerStinn
    Fröken Ellen skrev 2012-11-14 10:04:35 följande:
    Tack tack :) Det blev en ganska knagglig start men jag babysteppar vidare med en lite modifierad version, den ursprungliga känns lite väl amerikansk. Skor inomhus är inte aktuellt, och med tanke på hur många gånger min lilla bebis kräks eller kladdar ner mig varje dag så håller jag mig till jeans/mjuka byxor och t-shirt. Tolkar det som att jag ska vara klädd så att jag inte skäms för att öppna dörren om någon ringer på.

    Hur många av er i tråden har fortsatt med FlyLady efter de 30 dagarna med babysteps?
    Jag fortsatte så länge jag jobbade 60%, men när jag gick upp till 75% gick det inte längre. Går åt mycket tid till resa till/från jobb och hämtning från skola och dagis, så jag kommer hem senare från jobbet nu än när jag jobbade 100% innan jag fick barn. Men nu har jag börjat jobba aningens närmare bostaden så börjar landa på fötterna. Att vi skaffat en RUT hjälper ju till! Men samtidigt funkar inte samma rutiner då, och nu hller jag på att komma på vad som är rätt nivå utifrån det. Ni andra med RUT får gärna hjälpa till!

    Just nu sitter jag i mysbyxor och fleecetröja och väntar på att få tvätta ur en inpackning ur håret. Sånt passar inte riktigt in i FlyLady, men håret behöver det! Och snart dags för lunch, fortfarande i håret i en plastpåse om inte barnen ska få akut blodsockerfall. Man får ju hoppas att det inte ringer på dörren
  • SockerStinn

    Jag får nog ta en hel ny start efter nyår, tycker det går sämre och sämre här Helt tappar zon-städet, och det är inte bra. Decluttrandet vet jag inte ens var det har tagit vägen. Lika bra att börja om med allt!

    Nu förkyld och legat hela dagen. Så så blev det med kola, knäck, kakor och julkort. Får se imorgon om det blir någon gran och julklappar eller om det också skiter sig. Maken är också kass...  Ja, ja det är en helg kvar och barnens julklappar är både inköpta och inslagna så det löser sig alltid. Köttbullarna är i frysen med så. Bara inte magsjuka slår till så är det lugnt

  • SockerStinn
    Jose skrev 2012-12-19 20:58:48 följande:
    " Decluttering" - kan någon vara snäll att förklara det?:)
    Välkommen!

    På Flylady finns allt noga beskrivet. På svenska:
    Rensa. Börja i rummets vänstra sida av dörren och gå uppifrån och ner. Taut allt på ytan du ska rensa. Ta inte ut för mycket; du ska hinna gå igenom allt på 15 minuter! Torka av hyllplanet och ta sen upp var sak för sig och sortera i släng/åtevinning, ge bort, ska vara i annat rum och ställ tillbaka det som hör hemma där. Torka av saken innan den ställs tillbaka. När en kvart gått så springer du runt hemmet och ställer sakerna som inte var på rätt plats där de hör hemma. Om de inte får plats där de hör hemma så ställ dem i rätt rum, de får säkert plats när du hunnit rensa där med. Ta ut soporna och återvinningen. Lägg de saker som ska  ges bort i bilen och ge bort vid första bästa tillfälle. 

    Fortsätt så dagligen från vänster till höger uppifrån och ner i en veck, sen är det dags att byta rum.

    Den avancerade gör denna utrensning enl. städ-zonerna. På så sätt behöver man inte lägga tid eller energi på att bestäma var man ska rensa och ingen del av hemmet missas.
    Genom att inte rensa mer än 15 min per gång bränner man inte ut sig direkt. 
  • SockerStinn
    grönafingrar skrev 2012-12-19 21:07:02 följande:
    Ja finns det en ordlista för decluttering, hot spot? (Förlåt! Har inte orkat ta mig igenom hela tråden)
    Välkommen du med!

    Hot-spot är ett sånt ställe i hemmet som "drar åt sig" saker. Posthögar, stol där alla kläder hamnar på, en byrå där allt från verktyg och barnens teckningar samlar... Alla hem har sånna stälen där saker dumpas. Får man en sån hot-spot rensad hålls den lättare borta. Lägg saker på rätt plats direkt och rensa hot-spots 5 min per gång 2 ggr/dag. 
  • SockerStinn
    Rushmore skrev 2012-12-19 22:48:20 följande:
    Vilken inspirerande tråd. Jag hänger på. Efter nyår behöver jag rensa här hemma och har tänkt ta den här ordningen:

    1. Garderoben
    2. Porslinsskåpen i köket. (Rensa, gör lista på vad som behöver bytas ut eller kompletteras.)
    3. Bokhyllan. Rensa och släng!
    4. Skafferiet. 
    5. Skåpen med lakan
    6. Hallgarderoberna
    7. Överskåpen i hallen
    9. Vinden

    Om jag tar ett projekt per vecka bör jag vara klar senast i mars. Helt okej. Återkommer vecka 1 med vad som händer. God Jul på er alla!
    Välkommen, och lycka till!

    Gott med lite ny energi i tråden så vi gamlnigar rycker upp oss 
  • SockerStinn
    Ordis skrev 2012-12-20 11:49:59 följande:
    Kan man hänga på här? Mitt badrum kan jag skura från golv till tak för att sedan en vecka senare lukta piss... Är så trött på detta! Lika så ser köksskåpen för jävliga ut för att ajg bara väntar på att vi ska flytta här ifrån, vilket är aktuellt om 2-3 år....
    Du är så välkommen så. 

    Flytt om 2-3 år? Dags att börja rensa inför flytten alltså Skål 
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!