Inlägg från: Luktärten |Visa alla inlägg
  • Luktärten

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Kan bara hålla med dig Seroc. Liknande situation här, förr panikstäd på lördagen för att sedan gro igen under veckan. Nu en stund varje dag och ett näst intill skonade hem.

  • Luktärten

    Ska ikväll börja med decluttrandet. Vad jag förstår innebär att man ska gå runt i hemmet under 15 min och kasta saker. Problemet är bara att efter drygt en vecka med hot spottande finns inga synliga saker att kasta. Hur gör ni andra? Angriper ni så att säga " icke synliga" ställen? Tex skafferi , kylskåp, skåp, klädförvaring mm.

  • Luktärten

    Vet inte exakt hur man decluttrar men jag bestämde mig för att kasta eller skänka bort 15 saker. Jag rensade ett skåp i köket, där rök 4 saker sen gick jag banans på mina blommor och där rök 3 blommor och 3 plastkrukor. Resten av sakerna försvann när jag fortsatte med min room escape på kontoret.

    Känner mig sugen att fortsätta pronto men nu väntar jag till imorgon just för att inte tappa sugen totalt.

  • Luktärten

    Tack Connect för din beskrivning.

    Några fel och några rätt blev det när jag decluttrade. Vet med mig ett par saker som åkte tillbaka in skåpet och som jag nog inte använt på 5 år. Kanske ska köra samma skåp en gång till? Får se hur jag gör.

  • Luktärten

    Jag känner mig också sliten idag. Kom inte hem från jobbet förrän 18.30 efter kurs hela dagen. Det är väl kanske iofs en bidragande orsak.

    Sitter just nu och pustar medan barnen badar. Har lite tvätt kvar att vika och lägga in sen är jag klar för idag.

    Sinken skiner och hot spotsen är avklarade. Orkar inte ta tag i någon ny HP utan håller efter de jag tidigare sanerat. Har även gjort 5 min room Rescue på kontoret. En vecka till så blir det nog riktigt bra.

    Körde min form av dekluttering och de två saker jag la tillbaka i köksskåpet igår trots att jag aldrig använder dem ligger nu i " skänka bort kassen". Stolt! I samma kasse hamnade även 2 par byxor och en tröja. 8 plastlock och en plastbytta får gå till återbruket och ett par trasiga byxor åkte i sopen. Totalt 15 saker bort vilket är mitt mål varje dag.

  • Luktärten

    Oj, vilken aktivitet det varit i tråden idag. Kul! Jag blir mer och mer övertygad om att det är viktigt att ta små steg i taget som Blå Myran skrev. Gäller att få in rutinerna innan man tröttnar på allt.

    Hot spotandet är klart för idag och dagens tvättmaskin går för fullt. Skulle behöva göra min Room Rescue och Decluttrande men det får vänta ett tag. Först en varm dusch och nattning av barn.

  • Luktärten

    Ja visst är vi duktiga! Med varandras pep ska vi klara detta.

    Allt är klart för idag förutom en tvätt som ska in i tumlaren om en stund. Eg skulle en diskmaskin tömmas också men det orkar jag inte idag. Sinken skiner och det är ju huvudsaken .

    15 saker är borta ur mitt liv men jag gjorde det enkelt för mig och attackerade strumplådan. 11 strumpor med hål kastades dessutom hamnade 3 tröjor i skänka bort kassen och 1 förtorkad hyacint åkte i komposten.

    I morgon ser jag att det dessutom är dags för ett av Kellys mission. Har inte riktigt läst vad det innebär men jag har bestämt mig för att skippa just den punkten då jag just nu har fullt skubb med övriga saker.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!