Inlägg från: Luktärten |Visa alla inlägg
  • Luktärten

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Sitter och läser ikapp...

    Har jobbat alldeles för mycket denna vecka och har även svårt att lämna arbetet i tankarna när jag kommer hem. Därför har det blivit lite si och så med Fly Lady denna vecka. Har Sinken och kört Hot , men något mer har jag inte mäktat med.

    Var iaf till återbruket med massa skräp idag och att jag lämnade iväg två stora kassar med kläder. Skön känsla!

    5 minuter i morse krävdes för att plocka undan i sovrum, badrum, allrum samt bädda. Helt fantastiskt! Ska göra en vända på nedervåningen också. Uppskattar tiden till totalt 20 min.

  • Luktärten

    Här är en till som det inte går så snabbt för. Har fått in rutinen på Shina Sinken och Hot Spotsen men sen kommer jag inte längre.

    Har hållt på med Room Rescue och Decluttring men sen blev det en jättetopp på jobbet och min ork på att RRa och Decluttra försvann. Dock är jag jättetaggad att komma igång igen.

    Blir så inspirerad bara av att läsa i tråden men framförallt det lugn jag känner. Jag tar mig tid med barnen mer och jag har inte dåligt samvete för allt jag borde göra i form av städning för det ser ju faktiskt OK ut här hemma nu.

    Nu ska jag sätta på en maskin tvätt och sen är det väl dags att koppla upp sig mot jobbet

  • Luktärten

    Mannen jobbar mer än heltid. Jag jobbar 80% men har en tjänst som innebär att jag har toppar ibland och då jobbar jag mer än heltid. Vi har två barn med lite olika aktiviteter. Vi nyttjar sällan barnvakt så att få pusslet att gå ihop är inte alltid lätt. Jag drar helt klart det största lasset här hemma men denna tråd och Fly har underlättat mitt liv.

  • Luktärten

    Här är det en som är lite sur just nu. Har lyckats hålla en bra nivå här hemma tills i går. Har jobbat som en galning hela veckan och avslutade igår veckan med en sedan länge inplanerad teater. Det blev allstå ytterligare en sen kväll. Därför såg det ut som ett slagfält i köket i går när jag gick och la mig. Jag orkade helt enkelt inte.

    Tror ni inte att det ringde på dörren kl 9 i morse. Utanför står svärfar. Får väl ovilligt erkänna att jag faktiskt fortfarande låg och sov. Och han stolpar förstås ut i köket. Så himla typiskt!

    Nu har iaf övriga familjen inkl. svärfar åkt på ärenden så själv tänker jag ta mig an en köksröjning och sen passa på och åka och träna innan familjen kommer hem.

    Förutom köket ser det dock OK ut här hemma. Skulle gissa på 20 min så är det toppskick! Ja, inte barnens rum inkluderat och inte heller grovköket då som hela det lyckats bli en Hot Spot(fast där kan man stänga dörren).

  • Luktärten
    Blomman123 skrev 2012-01-28 11:02:03 följande:
    Hot spots är de där ställena där alla prylar drar sig till va? Där det alltid är oreda?

    Swichande, är det när man ställer klockan och kör några minuter? Måste läsa på ordlistan tror jag
    Det är helt rätt gällande Hot Spots. Det är ställen där det alltid har förmåga att hamna alla möjliga saker som inte har där att göra. Mina är ovanpå micron (har varit helt ren i 3 veckor nu!), soffbordet (också fin i 3 veckor nu!), mitt skrivbord (där har jag lyckats hålla undan mina saker men andra i familjen har dumpat saker där), bänken i grovköket (inte riktigt lika lyckat) och golvet i grovköket (total katastrof). Dessutom tycker jag att man hittar fler HS som man inte tänkt på innan.

    Vad gäller swichandet tror jag att det är snabbtorkning av badrummet varje dag. Jag har inte lyckats ta mig till det steget så jag är inte helt säker.

    Nu är iaf ordningen återställd i köket. Sinken Shiner och ny duk på bordet. Hela undervåningen är undanplockad inkl rensad på fula blommor. Nu är det lite snabbplock på ovanvåningen och nya gardiner i sovrummet som gäller.  Där såg jag till min fasa att var små tomtar som stirrade på mig. Snacka om att bli hemmablind! Trodde att alla dessa små varelser var uppe på vinden sedan länge.
  • Luktärten

    Nu är disken borta och allt är undanplockat efter kvällens gäster. Känns skönt att ha det undan inför frukosten i morgon. Så imorgonbitti kan oväntade gäster dyka upp utan att jag behöver skämmas.

    Jag har funderat på det här med olika zoner varje vecka. Kan någon förklara för mig hur man delar in bostaden. Har man lika många zoner vare sig man bor i en liten lägenhet eller stor herrgård? Jag har inte lyckats räta ut frågetecknen inom detta område.

  • Luktärten

    Heja, heja alla i tråden! Verkar som det går upp och ner för de flesta.

    Jag känner mig otroligt peppad men orken finns ej. Istället har jag läst på om zonerna och påbörjat min "Journal". Allt passar inte i mitt hem men det är en bra grund att utgå ifrån. En del saker är lite overkill också. Tex så kommer INTE matrumsmattan att bli schamponerad var 5e vecka.

    Är det någon som vet om Fly Lady har något för trädgården till sommaren?

  • Luktärten

    Kom igen Pallas. Vi vill se bilderna Nuuuu!

    Tror de flesta här har sett det mesta i stökighet.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!