Inlägg från: Luktärten |Visa alla inlägg
  • Luktärten

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Mossey även baby steppandet ger snabbt resultat!

    Här är middagen avklarad och köket i toppform. Dagens tvätt snurrar i maskinen och jag tänkte ta mig an en garderob medan lilltjejen badar.

  • Luktärten

    Yes, äntligen är garderoben rensad. Var verkligen nödvändigt.

    Resultatet blev förutom bättre ordning, 4 plagg till välgörenhet och 1 plagg i soporna. Hittade även några sommarplagg som jag missade att lägga undan i höstas.

    Nästa steg är att gå igenom skjortor och blusar i nästa garderob.

  • Luktärten

    Wow, vad duktiga ni är allihopa! Kul att läsa om allas framsteg.

    Jag har kommit lite i ofas på fredagskvällarna. Vet inte om det för att jag då drar ner med disk så att allt inte får plats i diskmaskinen utan blir kvar på bänken. Det var ingen rolig syn i morse. Nu är det iaf en ny diskmaskin igång och Sinken shinad.

    Hade planerat en dag i pulkabacken, men fick tänka om när jag såg termometern. -20 då drar jag inte med mig lilltjejen på sånna äventyr. Blir nog en korttur i em istället. Däremot är ju iskallt väder perfekt väder för avfrostning av frys, så det är dagens projekt.

    Nu fångar vi dagen tjejer (och killar???).

  • Luktärten

    Att plocka ur hela barnrummen är ju egentligen helt emot Flys filosofi, men jag har använt mig av den metoden några gånger och det har verkligen blivit bra efteråt. Man måste dock tänka på att man nog får lägga en vecka i anspråk.

    Har man ett rum utanför barnrummet som man kan ockupera så underlättar det. Vi röjde ur hela rummet på en dag och städade ur det ordentligt. Torkade golv, torkade ur bokhyllor, lådor, bord osv. Sen satte vi mål varje dag när sakerna skulle tillbaka. Bokhyllan en dag, skrivbordet en dag, gossedjur en dag. Blev nog 1 vecka ungefär.

    Jobbigast blev det på slutet med de pryttlar som inte hade någon given plats.

    Lycka till!

  • Luktärten

    Nu är strump- och underklädeslådorna städade. Jag som trodde att jag behövde nya underkläder kan nu lägga pengarna på annat. Fanns ju en hel del fina trosor som jag inte hade en aning om.

    Inget som kunde Decluttras bort men min bikiniöverdel och -underdel hittade äntligen tillbaka till varandra, så nu kan jag använda den igen!

    Nu blir det avtorkning av den avrostade frysen, lunch och sen en tur till pulkabacken i det vackra vädret.

  • Luktärten

    Jisses vad kallt det var ute. Blev bara en kort tur till backet, skönt iaf att få komma ut en stund.

    Nu är även min skjort-  och blusgarderob städad. Decluttrade bort 3 plagg till välgörenhet och 3 plagg som jag tänkte min kära mor ska få ärva (om hon vill).

    Bara frysen blir kall så ska alla grejer in i den igen. Tvätten ska vikas och tvätt ska hängas sen är det kvällsmys framför Mello som gäller.

    Känner mig nöjd med insatserna idag!

  • Luktärten

    SockerStinn det mesta sköter ju sig själv men det är ganska tidskrävande. Jag brukar sätta in ett par karotter med varmt vatten i frysen och då tinar det på några timmar.

    Sen kör jag lådorna i diskmaskinen. Får in två åt gången, så det blev totalt 4 timmar (körde snabbprogram).

    Sen måste frysen bli kall innan allt kan sättas tillbaka igen. Jag har nog hållit på 8 timmar idag, men effektiv tid kanske 1,5 timme.

  • Luktärten

    Vad duktiga ni är allihopa! Själv har jag varit bortrest några dagar så jag har inte gjort något husligt sen i måndags morse.

    Jag har dock en hel del att ta tag i morgon med tanke på hur det ser ut här hemma. Lite tråkigt men samtidigt vet jag att Mannen haft fullt upp med jobbet och barnens aktiviteter.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!