Inlägg från: Genid aa |Visa alla inlägg
  • Genid aa

    Varför är alla kvinnor så tjocka nuförtiden?

    pollykolle skrev 2012-01-04 16:51:36 följande:
    När jag är ute och promenerar kan man ju inte låta bli att kolla på olika människor, har märkt dock att många kvinnor unga som gamla har blivit bredare och bredare genom åren.

    Varför är det så?

    Jag är 1.74 och väger 52 kg.. det är normalvikt? varför är alla runt omkring mig så feta? typ bara 16åringar som har en kropp som jag. 
    Du låter lite undeviktig men jag kan ha fel, du kanske inte heller har några muskler på kroppen? Jag har alltid ansetts som väldigt smal av folk jag känner "du behöver äta upp dig", "vad smal du är" osv och jag är 160 cm och det är när jag vägt 50 kg. Dessutom har jag ändå vart vältränad (muskler väger mer än fett). Så att du som är 14 cm längre och väger 52 kg skulle vara normalt, har jag svårt att tro. "Normal" på så sätt vad som anses normalt idag kanske, att vara size 0 och liknande och inte ha någon fett på kroppen. Och "normalt" i ett samhälle där idealen bara blir smalare och smalare. Men i vanliga människors ögon och om man går efter bmi och övriga befolkningen, så hör du nog till undevikt. Jag skulle inte ha svårt att tro att folk kanske tom. skulle tro du var sjuk, eller tycker du är väldigt mager och ser osund ut. Det är vad jag fått höra.
  • Genid aa

    Enligt bmi så räknas du ju faktiskt som underviktig. Det har oftast jag också gjort förut. Nu hamnar jag 0,2 över undervikt och räknas därför till idealvikt. Jag skulle alltså kunna gå upp nästan 20 kg och trots det räknas till idealvikt tydligen.

  • Genid aa

    "Onaturlig undervikt med BMI långt under 18.5 kan vara mycket farligt och vi rekommenderar dig att söka hjälp hos läkare. Naturligt smala personer med BMI runt gränsen till undervikt kan trots detta vara mycket hälsosamma och inte alls undernärda. Mycket beror på din kroppstyp så stirra dig inte blind på viktklasserna".

    Jag själv har alltid varit naturligt smal, har kunnat vräka i mig hur mycket choklad, chips, mcdonalds som helst men alltid haft min vikt. Dock har jag rört på mig ganska mycket, men inte mer än andra ungdomar. Ätit stora portioner mat, mycket kött, vitt bröd och pasta m.m. Ville t.o.m gå upp i vikt när jag var yngre men tycktes va omöjligt för mig eftersom jag var naturligt smal. Och jag hamnade alltid på "undervikt" enligt BMI.

    Du TS kanske är naturligt smal, men det säger ju sig självt att alla inte är det. Det betyder inte att andra folk inte tränar, de kanske tränar mer än dig och äter mycket nyttigare men helt enkelt inte är naturligt smala.

  • Genid aa

    Man behöver inte alltså ha en störning eller va sjuk för att man hamnar på "undervikt" enligt BMI. Lika korkat som det är att tro att alla människor är naturligt smala är det lika korkat att tro att alla som är smala har ätstörningar. Vi människor är skapta olika?

  • Genid aa
    Alla kvinnor är inte tjocka. Tycker inte "tjock" behöver vara ett negativt laddat ord. Om det nu skulle vara så att ALLA kvinnor är tjocka så är det ju bara fakta, men så är det ju inte. Det är lögn. Jag stör mig just på ordet "alla". Det är ju att övergenerallisera något otroligt, "varför är alla runt omkring mig så feta". Alla runt omkring ts kan omöjligt vara feta om inte TS råkat vandra in på något träningkamp för grovt överviktiga.
  • Genid aa

    Ja, jag själv värdesätter annat och eftersom jag alltid varit smal som dig TS och alltid velat bli större så är jag glad idag när jag inte är pinnsmal. Trivs bättre, snyggare i kläder. Jag är fortfarande smal, men trivs bra med hur jag ser ut. Sen kanske andra har åsikter, och det anses som fult idag att ha lite fett på kroppen enligt tidningar och magasin. Men jag tycker jag är snygg nu, snyggare än innan. Kanske jag som varit jättesmal kan se på det annorlunda och faktiskt uppskatta att få lite mer fett på kroppen.

  • Genid aa

    Jag har själv undrat varför alla är så tjocka när jag själv var yndre och smalare. Eftersom jag kunde äta hur mycket som helst men ändå var smal. Folk fråga mig varför jag var så smal, och jag undrade på samma sätt varför de är så tjocka. Jag själv åt mycket, och undrade vilka mängder av mat de måste ätit för att bli så tjocka. Men grejen är att alla har ju olika ämnesomsättning, kroppar fungerar olika, vi är olika byggda m.m. vilket avgör hur kroppen ser ut. Så inget är egentligen konstigt.

    Sen så värderar ju folk olika saker och allt är olika viktigt för alla. Alla kanske inte vill ha en pinnsmal kropp, eller ens bryr sig om att va normalviktig. De kanske gillar mat, och att äta mycket och avskyr träning. Medan vissa är helt tvärtom, och då säger det ju sig självt man blir mer smal då. Jag tror också att det stressade samhället vi lever i medför sämre matvanor och bidrar till övervikten. Det är mer lätttillgängligt med all möjlig fet mat och det går snabbare. Det är lättare slänga in något i mikron än att stå och laga en hel måltid. Dessa ideal gör nog också att folk tröstäter mer och får dålig relation till mat. Att det blir en dålig cirkel.

    Ganska logiskt egentligen?

Svar på tråden Varför är alla kvinnor så tjocka nuförtiden?