• Isfjord

    Datorspel från 80-talet... Vilka minns ni?

    Chess Master
    Chack där pjäserna slåss när de hamnar på samma ruta. Utom dråttningen som trollar bort motspelaren.

    Chips challange
    En gubbe springer runt i en labyrint och samlar IC-kretsar. Han måste samla nycklar i olika färger som passar i lås med samma färg. Simfötter för vattenhinder, skridskor till isen, värmesäkra skor till branden osv. Vid varje ny nivå får man ett lösenord om man vill hoppa direkt dit vid omstart.

    Rats
    Spelplanen är en park som är lite större än spefönstret. Så man får glida runt med spelplanen för att se ut i kanterna. Bredvid är vapenarsenalen med rökbomber, giftminor, bomber med stubin, enkelriktatskyltar som försvinner efter en stund, könsbytarminor mm. På parkens gångvägar springer det runt en massa råttor. När två råttor möts klättrar hanen upp på honans rygg och de står en stund och skakar och stönar. Sedan springer hanen vidare och honan står kvar. Efter en stund föder hon ett gäng råttor och alla springer iväg. Barnen blir vuxna på någon sekund. Spelet går ut på att utrota råttorna.

    Jag har förövrigt kvar alla tre. Fast Chess kan man bara spela i DOS, så det var länge sedan. Rats kan hänga sig på en del nyare datorer eftersom det är skrivet för långsammare datorer.

Svar på tråden Datorspel från 80-talet... Vilka minns ni?