• MrsMommy

    Hur får ni ihop vardagen?

    Jag är ännu föräldraledig med mitt första barn, så jag har inte behövt testa det där värsta ännu, men har ändå några tankar.

    * När jag var barn var mamma noga med att vi lärde oss hjälpa till efter hand. Få av mina kompisar kunde tvätta när de flyttade hemifrån, det lärde jag mig redan på mellanstadiet. (Min bror också!) Vi satte in allt i diskmaskinen, hjälpte till med maten, hjälpte till att städa, gjorde läxorna i köket medan mamma lagade middag etc.
    * Gör hushållsarbetet tillsammans, så blir det på ett sätt kvalitetstid också. Vi hade en korg ovanpå torktumlaren där vi lade alla strumpor. Då och då var det dags att para ihop dem, då satte vi oss alla vid köksbordet och hjälptes åt. Under tiden hann vi prata om allt möjligt, så även om vi tog hand om tvätten så minns jag det som kvalitetstid. Även de minsta kan hjälpa till med att hitta sina egna strumpor i den stora högen t.ex.
    * Jag är inne på att skaffa någon sorts skåp till tv:n, så att den inte står på i tid och otid. En sån tidstjuv! Utan tv har man mer tid, det är min övertygelse.
    * Planera maten i förväg och förbered en del under helgen. T.ex. kan man göra köttbullar och frysa in.

    Frågan är väl hur väl jag kommer följa mina egna råd när det väl är dags.

Svar på tråden Hur får ni ihop vardagen?