Inlägg från: Tellus1977 |Visa alla inlägg
  • Tellus1977

    Syskon från olika länder?

    Vår dotter som snart är sex år kommer från Indien och är ganska mörk. Hon har en hel del tankar om utseendet, bakgrunden och adoptionen. Vi väntar nu på att få hämta hem lillasyster från Kina som är 1,5 år yngre och betydligt ljusare i hyn men mörkhårig .

    Från början ville vi adoptera från Indien eftersom vi kände till processen, älskar landet, människorna, maten, inredningsstilen mm. Dessutom skulle ju dottern få ett syskon som antagligen skulle vara ganska likt i utseendet.
    Nu blev det tyvärr stopp i Indien precis innan vi skulle få skicka, så då blev det till att tänka om...

    Från början under vår första adoptionsprocess (2005-2006 någon gång) väntade vi på att fylla 30 så vi kunde skicka ansökan till Kina men sedan ändrade de sina krav där vilket gjorde att vi inte passade in längre (vilket vi gör nu). Vi har alltså redan haft Kina i vårt hjärta en gång så det var inte alldeles för svårt för oss att ställa om, dessutom har vi ingenting emot att ta en tur på kinesiska muren och att få äta riktig Kina-mat! Tungan ute 

    Gällande det där med hudfärg så tänker vi att det är annat som är likadant, de är mörkhåriga båda två och ingen ser ut som vårt biologiska barn. Tror dottern skulle få det jobbigt om vi adopterade ett barn som hade vårt utseende eftersom hon lägger så stor vikt vid just det. Vi tänker att det är mycket annat som är likadant istället; att de båda är adopterade, att de kommer från samma världsdel och att deras bakgrund ser ganska lika ut.

    Vill du veta något mer får du gärna inboxa mig!

    Hoppas ni kommer fram till ett beslut som passar just er familj! 

Svar på tråden Syskon från olika länder?