• Dominant

    Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?

    Anonym (Jenny) skrev 2012-01-10 18:06:37 följande:
    Ute på min storhandling för veckan så köpte jag också lördagsgodis till familjen, med tanke på att det är 4 st som ska ha godis så blir det ju lite.
    Då kommer det fram en tjej som undrar om jag inte vägt mig på sista tiden för om jag hade gjort det borde jag inse att jag inte borde sitta och vräka i mig så mycket på en tisdag.

    Nu vet jag att jag är överviktig, men vad i hela friden ger någon rätt att komma och kommentera vad jag har i min korg?
    Om du är sjukligt fet så var det snällt av flickan att uppmärksamma dig om detta när du gör något som kan förvärra sjukdomen, precis som man bör uppmärksamma någon med brutet ben som är på väg att hoppa studsmatta eller vad som helst annars som kan förvärra en skada eller sjukdom. Även om hon kanske kunde ha skött det smidigare.

    Sanna kommentarer är ju de enda som kan göra ont, egentligen.
  • Dominant
    molly50 skrev 2012-01-10 22:35:36 följande:
    Jag sa inte att alla gör det. Vända på saken,varför måste det vara så att alla överviktiga är det pga fel mat och dålig motion? 
    Menar du att det finns något magiskt sätt som gör att folk kan gå upp i vikt även om de inte stoppar i sig mer kalorier än vad de gör av med?
  • Dominant
    molly50 skrev 2012-01-11 10:39:17 följande:
    Nej,men det kan finnas sjukdomar som gör at man blir överviktig eller läkemedel som gör att man får upp i vikt. 
    Så det finns alltså sjukdomar som ändrar på fysikens lagar? Stoppar du i dig energi än vad du gör av med så kommer du gå upp i vikt. Stoppar du i dig mindre kcal än vad du gör av med så kommer du gå ner i vikt. Det påverkas över huvud taget inte av sjukdomar eller mediciner.

    Proppa i dig mindre energi än vad du gör av med, så kommer du gå ner i vikt, det är 100% garanterat.
  • Dominant
    trettioplus skrev 2012-01-12 13:41:19 följande:
    Visst, men sjukdomar och mediciner kan ändra på hur mycket som går ut och in. Om du har en metabolism som gör att du går upp om du proppar i dig över 500 kcal per dag är det inte lätt att hålla vikten.
    Om det fanns en medicin som gjorde att människan endast behövde 500 kcal per dag och ändå gick upp i vikt så skulle vi kunna lösa alla svältproblem i världen.

    Nej, sluta att skylla på allt och alla, det är inget magiskt med mediciner. Energi kan fortfarande bara omvandlas och energi behövs för det basala energibehovet (hålla kroppens organ vid liv) samt bland annat värmeproduktion. Det finns ingen medicin som gör att man helt plötsligt inte behöver producera värme eller hålla kroppens organ vid liv.
  • Dominant
    molly50 skrev 2012-01-13 12:45:06 följande:
    Ja,det gör det faktiskt. Hypotyreos är exempel på en sådan sjukdom. Eller om man äter kortison emot en reumatisk sjukdom t ex.
    Som någon skrev så finns det läkemedel som ger sämre metabolism åt båda håll.

    Det jag försöker säga är att man måste försöka tänka på att det kan finnas flera bakomligande orsaker till övervikt. Att man är tjock betyder inte per automatik att man är en godisråtta t ex. Att tro det tycker jag,faktiskt,är ganska fördomsfullt.   
    Även om du har Hypotyreos (som är extremt allvarligt och i princip aldrig orsaken till övervikt) så är det endast fråga om några få procents skillnad i ämnesomsättning. Det är om något bara en ursäkt.

    Om man har övervikt så finns det alltid en orsak bakom det, det är att personen proppar i sig mer kalorier än vad den gör av med. Jag har inte ens något emot övervikt och kan tycka att det är attraktivt på kvinnor (inom rimlighetens gränser) men tycker det är löjeväckande hur de hittar på alla dessa ursäkter för sin vikt. Konstatera istället att du väljer att äta mer än vad din kropp behöver.
  • Dominant
    Anonym (ej överviktig) skrev 2012-01-13 14:00:58 följande:
    Sen finns det självklart många anledningar till att en människa är överviktig där kost, brist på motion osv är viktiga bitar men att komma och säga att det INTE finns medicinska orsaker är bara inskränkt och rent felaktigt.
    Du menar alltså att det finns mediciner som gör att man går upp i vikt fast man gör av med fler kalorier än vad man proppar i sig?
Svar på tråden Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?