• Mamsis

    Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?

    Anonym skrev 2012-01-11 19:32:14 följande:
    Men om man är överviktig kan man ju köpa morötter och gurka och göra stavar av dem ist? Jag hade inte köpt godis iaf..
    Fast ingen vet ju om TS har ätit supernyttigt hela veckan och unnar sig godis på helgerna. Oavsett vilket så säger man inte så till folk. Man går heller inte fram till någon som är supersmal och säger att en sån benget som du borde inte ha gurka i vagnen utan munkar och grädde.
  • Mamsis
    extramamman skrev 2012-01-11 19:40:19 följande:
    Ja men en tjockis som köper godis på en tisdag vet ju alla inte kan hålla sig till lördag. Jag är säker på att allt godis skulle vara slut till lördagen och att de måste köpa nytt då för att ha nåt till filmen. Det är därför dom är tjocka liksom??!
    Jag vet, jag själv är pinnsmal och storrökare. Köper jag ett paket cigg till helgen på tisdagen tex, är de alltid slut då och jag behöver köpa nya kanske redan dagen efter. Beroende som beroende...
    Man måste inte vara sockerberoende för att vara tjock. Man kan bli tjock av mat också. Det trodde jag alla visste?
  • Mamsis
    Anonym (Sandra) skrev 2012-01-11 19:47:40 följande:
    Det är som att säga att alla smala äter sunt.
    Eh nej? Lika lite som man kan säga att alla utlänningar går på soc, eller att alla rökare är dumma i huvudet.

    Alla smala äter inte sunt, en del bara är smala ändå. Alla tjocka äter inte massor med godis, de kan ha ätit massa pommes frites och bearnaisås och suttit still. Eller så har de nyss fött barn och inte hunnit gå ner. Några kanske har en sjukdom och andra kanske har skadat sig och har gått från 5 träningstillsfällen i v till noll men ätit likadant iaf.
  • Mamsis
    Anonym skrev 2012-01-11 19:53:24 följande:
    Men vaddå?? Tjock eller inte tjock. Sen finns det för smala och de som är lagom. Är man tjock borde man äta morötter o gurka ist för godis. Inför Tjockisskatt i Sverige! Jag är så himla trött på att stå bakom alla tjockisar på ICA o se vad de handlar o sen gnälla över alla magproblem. Sen ska vi skattebetalare betala för alla deras magoperationer...
    Bra medan vi ändå är igång bör alla rökare få betala hela summan av vad det kostar att gå til lläkaren utan subventioner. JAG vill inte betala för att andra inte bara förstör sig själva utan dessutom tvinga mig inandas deras äckliga rök för att de sitter på sina balkonger eller står ute och förpestar luften. Inser du inte hur dum du låter?
  • Mamsis
    Anonym skrev 2012-01-11 20:16:13 följande:
    Jag förstår hur du tänker, men vi får iaf betala tobaksskatten som är sjukt mkt högre än momsen på mat!!
    Och? Sluta rök då. Att röka är inte livsnödvändigt, mat är det. Dock äter en del för mycket, det nekar jag inte till. Men om någon äter för mycket mat så påverkas jag bara indirekt av det, via skatten. JAG får inte dålig hälsa av det men det kan jag få av äcklig rök.
  • Mamsis
    Anonym skrev 2012-01-11 20:48:58 följande:
    Ja och sluta ät godis, chips o bearneise sås..
    Du förstår visst inte vad jag försöker få fram. Så länge rökare får hjälp med kol och annat som de fått pga rökning utan att behöva betala allt själva ska de som behöver gbp operation få det. Rökning är inget måste för att överleva, mat är det. Ibland går det över styr och då ska de få hjälp. I första hand inte operation men det får de inte heller. Men om det är vad som behövs så ska de få det. Tycker jag. Du tycker uppenbarligen annorlunda.
  • Mamsis
    Anonym (L) skrev 2012-01-11 20:57:11 följande:
    Mat är nödvändigt för att överleva - matmissbruk är inte nödvändigt för att överleva. Landstinget står för GBP, dock är det längre väntetid än i det privata. Jag har en kompis som opererade sig på statens bekostnad förra året - hon fick vänta ca ett år. 
    Ja, jag vet att landstinget står för gpb. De står också för vård av de med kol. Tills det ädnras anser jag itne att de som behöver en gpb ska stå för det själva heller.
  • Mamsis
    Anonym (L) skrev 2012-01-11 20:54:07 följande:
    Tja, men barnen till överviktiga får statistiskt sett sämre hälsa. Dels är graviditeterna mer riskfyllda och även senare i livet har de ökad risk för övervikt, diabetes och en del annat. Detsamma gäller barn till rökare, men man ska inte förringa matmissbruk/kraftig övervikt heller...
    Jag påstår inte att det är hälsosamt med övervikt. Men deras övervikt påverkar ingen annan, förutom via skatten. Rökare påverkar alla som finns i närheten med sin rök och passiv rökning sägs ju vara farligare dessutom, alltså utsätter rökare ANDRAS hälsa för fara genom sitt beroende. Som fö man kan få hjälp att bli av med, på landstingets bekostnad.
  • Mamsis
    Anonym (Sandra) skrev 2012-01-11 21:01:21 följande:
    Jag menade att det är förbannat korkat att säga att alla tjockisar äter godis, för det är som att säga att alla smala äter sunt.
    Fast det var det inte jag som sa
Svar på tråden Vad f*n har någon med att göra vad som ligger i min korg?