Inlägg från: GalerieMaeght |Visa alla inlägg
  • GalerieMaeght

    47 år?

    Aubree skrev 2012-04-10 00:11:13 följande:
    Ja, jag såg det och jag såg ingen med föräldrar som såg ut att vara morföräldrar. För övrigt finns det många som har fula, tjocka, sjuka, handikappade, gamla eller unga föräldrar och vad spelar det för roll så länge dom är bra föräldrar. Det låter som om du är väldigt ung när du tänker i dom banorna som du gör. Min kompis pappa är 19 år äldre än henne, och han har struntat i henne hela hennes liv. Det om nåt tycker hon är tråkigt och pinsamt. Jag kan lova att hon hellre haft en pappa på 90 om han bara brytt sig det minsta.
  • GalerieMaeght
    c89 skrev 2012-07-19 23:05:23 följande:
    Känner du dig lika ung när barnet är en trotsig tonåring på 15 år och du är 61 och snart pensionär?!
    Hur ska hon kunna veta det? Kan du säga hur du är/har det om 15 år?
  • GalerieMaeght
    c89 skrev 2012-07-20 12:10:04 följande:
    Det är troligare att jag har tillräckligt med energi för mitt barn när denna blir tonåring och jag är 38 än någon som är 61 i samma situation.

    Det handlar om sannolikhet. Sannolikheten är större att en kvinna skulle dö av en hjärtattack när hennes barn är 10 år gammal om hon då är  57 år gammal än vad den är att JAG skulle dö när mitt barn är lika gammalt och jag bara är 33.
    Varför vara så jävla elak mot sina barn och öka på risken att dessa ska bli föräldralösa ganska tidigt i livet?  
    Vad menar du med "ganska tidigt i livet"? Vilken ålder är enligt dig ok att förlora sina föräldrar?

    Ålder är endast EN aspekt bland många när det gäller att skaffa barn, frågan är om den är den viktigaste? Och "elakt" skriver du om att skaffa barn när man är "äldre", men vad är det om du skaffar barn som ensamstående (kanske något barn kan fara illa av?), du separerar från din partner så barnen måste bo växelvis hos er båda (kanske bidrar till att barnen mår dåligt), du jobbar så mycket att du inte orkar engagera dig i barnen eller du är helt enkelt ingen bra förälder - trots att du bara var 27 när skaffade barn..? Är det elakt att skaffa barn om man är arbetslös t ex? Eller om du är handikappad?

    Vad jag vill ha sagt? Jo, att det hela tiden finns dåliga saker som kan drabba barn och vem och vad avgör vilket som är värst? Är alltså en bra uppväxt med äldre föräldrar sämre än en dålig uppväxt med yngre föräldrar?
  • GalerieMaeght
    c89 skrev 2012-07-20 17:58:11 följande:
    Jag tycker att det är otroligt egoistiskt att skaffa barn som singel (föraktar alla som singelinseminerar utan att skämmas) och likaså om man inte själv har ett ordnat liv. Arbetslösa kan alla bli, likaså handikappade på olika vis. Om man separerar så tar det dock i regel inte bort den andra föräldern, de flesta i vårt land har delad vårdnad även efter en separation och det behöver alltså inte alls vara negativt för ett barn.

    Tröttsamt är personer som ser allt som svart eller vitt som du visst gör!
    Hellre en bra uppväxt med (relativt) unga föräldrar än en uppväxt där man förlorar ena föräldern som 12-åring och bara har en förälder kvar några år till (som snart blir pensionär och inte har råd att låta sitt barn varken få pengar till körkort eller aktiviteter som andra ungdomar), inga mor- eller farföräldrar och heller inga syskon för att föräldrarna var för gamla för att lyckas skaffa ett barn till...

     
    Det låter verkligen inte snyggt att du "föraktar" andras val. Vad ger dig rätten att sätta dig till doms? Du verkar ha en sträng livssyn och jag antar att du inte har särskilt mycket livserfarenhet  - ännu.

    Och du, var snäll och kalla inte mitt resonemang "svart/vitt" när det är du som pratar i svart/vita termer (d v s att du ställer åldern mot en lång rad aspekter som rör bra föräldraskap och menar att det är avgörande för barnalstring eller ej). Det jag skrev var just för att illustrera att man inte kan se saken i antingen det ena eller andra, men det lyckades du tydligen missa helt.
  • GalerieMaeght

    Jag anser att det är långt mycket olämpligare att omogna, rigida och trångsynta människor skaffar barn än att någon som är "äldre" gör det. Faktiskt är det inte ovanligt att yngre p g a mindre livserfarenhet är mer rigida än äldre.

  • GalerieMaeght
    An onym skrev 2012-08-10 06:36:15 följande:
     Ja, jag håller med om att det är hög ålder på barnet att risken att dö ifrån barnet men här tycker jag att man måste chansa.

    Men på Storkklinikens hemsida står att det är oerhört små chanser för en kvinna över 45 att föda ett friskt barn. (Gäller ju inte äggdonation)
    "Risken att dö ifrån barnet"...
    Joo, men vem ska man räkna till kategorin "barn"? En 47-åring har väl - statistiskt sett - goda chanser att bli åtminstone 75 och då är "barnet" 28...

    Om vi bortser från statistik så finns det människor som går bort mycket tidigare, t ex vid 35, 42 o 45...
    Finns ju inga garantier när det gäller livslängden - om man säger så. Är man "bara" 47 och frisk anser inte jag att man ska behöva gå omkring och tänka "Jag KOMMER att dö ifrån barnet" (det kommer väl i och för sig personen ifråga att göra, men frågan är när) då sannolikheten inte är så överhängande att detta ska ske när barnet verkligen är ett barn (i ålder räknat).

    Och angående Storkkliniken, står det verkligen "att det är oerhört små chanser för en kvinna över 45 att föda ett friskt barn"? Står det inte att det är oerhört små chanser för en kvinna över 45 att bli gravid?
  • GalerieMaeght
    stjärnklar skrev 2012-08-10 08:40:00 följande:
     Sjukvården har inte sagt något om min ålder, varför ska då jag göra det?
    Nej, det är bara att tacka och ta emot. Jag önskar dig en bra graviditet, förlossning och föräldraskap!
  • GalerieMaeght
    melinas skrev 2013-04-07 17:36:37 följande:
    Min kompis syster blev gravid på naturlig väg när hon var 50 och födde barnet :)
    Det gjorde hon rätt i, men var det någon som gnällde i hennes omgivning?
Svar på tråden 47 år?