Inlägg från: fabbemam |Visa alla inlägg
  • fabbemam

    Barnvagn?

    Vi har en Brio Nova eller Happy. Nova är föregångaren till Happy och efter som den köptes begagnad är jag inte säker på vilken det är men den är ljuvlig att köra och Guldklimpen kan fortfarande ligga i den men med något lite krökta ben, han är 90cm lång nu men kan ha den säkert ett år till om han böjer benen lite mer när han ligger.

    Vagnen har fullt liggläge och kan vändas framåt eller bakåt. Vi hade en Nova till vår Bio- son som är född på senvintern så vi hade ingen insats ens när han var nyfödd utan bara åkpåse, sedan när han var runt 4 månader ville han halvligga för att månaden efter helsitta! Så klart låg han o vilade ibland men insatts, lift eller liggdel hade känts helt överflödig när vagnen ändå blev helt plan.

    Teleskophandtag och luft hjul är fantastiska uppfinningar! 

    Lycka till med ditt härliga och alldeles underbara "problem". Handla inte för fort, för då blir klämma känna o längta tiden kortare!

  • fabbemam
    Genuin skrev 2012-01-13 22:20:04 följande:
    Instämmer, Brio Happy, lufthjul, telskop, kan lägga till lättviktschassi och ej för hammal, ej äldre är 2010 års modell tror jag de ändrade chassit senast...
    Vår är äldre än så, jag skulle tro runt -07 lättviktschassi då med o funkar SUPER fortfarande! Det finns de som har en liten "tittlucka" i plast i sufletten och alla jag kollade på av den modellen var plasten väldigt åldrad o sprucken eler snart sprucken på så se upp med dessa!

    Sen är det ju så att allt utvecklas så en 10:a eller 11:a är ju säkert bättre än vår men vat man inget annat så...
  • fabbemam
    Zabka skrev 2012-06-05 22:47:38 följande:
    Tack! Barnet var några veckor ifrån 10 månader när vi träffades första gången. Vi var supernöjda med Quinny Zapp Xtra i landet  (jag skriver ut hela namnet så inget blandar ihop den med Quinny Zapp, som inte är vändbar och dessutom enbart har sittläge). 

    När man är i väg så länge så är det väldigt bra att ta med en vagn. Ibland åker man iväg på utflykter och då är det extra bra med vagn så att barnen kan sova bekvämt när de blir trötta. Bärsele/sjal i all ära, men i vissa situationer fungerar det helt enkelt bättre med vagn (och vice versa). Vi köpte bägge vagnarna över 1 år före BB  Skrattande Vi tänkte som så att oavsett ålder så är det skönt att få sitta eller vila lite i en vagn. Även om man tex är 3 år så orkar man inte alltid gå så långt.
    Så tänkte även vi och man kan ju aldrig veta hur mycket barnet fått gå förut i alla fall om det växt upp på barnhem, barnet kan sakna benmuskler och behöva träna dem långsamt. Sen finns det de barn som får totalpanik i bärsele.... och av en vagn... eller inte alls.... eller älskar båda....

    Välkommen hem Zabka och lycka till önskar jag er som är på G! Jag har snart en Brio Nova/Happy till salu för nu är vår kille 3½ o vi har varit hemma över ett år så vi använder i stort sett bara en Brio sulky, för att köra varorna i på shoppingturen, själv vill han SPRINGA eller bärasFlört .
Svar på tråden Barnvagn?