• Majron78

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!

    Denna tråd är så lång och jag behöver snabb hjälp. Är 39, har AMH på 0,35 och ett misslyckat ivf. Vill inte göra fler ivf om äggen ändå är dåliga och det kan eventuellt dr D hjälpa mig med, om det beror på immunförsvaret...

    Har varit i Aten och ska börja behandling nu denna vecka om jag får tag på någon klinik som kan hjälpa mig med droppet i Stockholm. Någon som kan tipsa?

    Skulle också behöva hjälp med en gyn/läkare som kan skaffa remiss på blodprover 2 ggr i månaden. Något tips om det? Tänker att det kan vara svårt att förklara för vanliga gyn/läkare.

    Väldigt tacksam om någon kan guida mig rätt här! Vet knappt vad det är jag gett mig in på, såg denna tråd och bokade direkt tid hos dr D. Har inget att förlora känns det som!

  • Majron78

    Hej!

    Om man ska göra droppet hemma med hjälp av en som kan, vad exakt behöver man köpa på Medisave eller Medshop?

    Tacksam för svar för det är lite bråttom här :)

    :)

  • Majron78

    Hej!

    Jag skulle vilja be om råd här. Gjorde en utredning i somras och besökte Dr P. När vi gick igenom mina provsvar var allt bra förutom 2 värden, men jag uppfattade det som att jag inte enligt proverna har några immunologiska problem men efter vad jag berättat gjorde han bedömningen att det ändå kan vara det (haft giftstruma och operarat bort sköldkörteln, problem med magen, allergier..)
    Har ett AMH på 0,35.

    Jag testade att genomgå behandlingen i en naturlig cykel men det blev inget så jag bestämde  mig för att göra IVF på Livio i Falun. Nu har jag gjort IVF och fick via dem Intralipid, Trombyl och Prednisolon.

    Nu har jag gjort ett positivt graviditetstest idag (redan i lördags egentligen) som jag meddelat kliniken!
    De tycker jag kan sluta med Prednisolon och Trombyl. Men vad jag förstod så brukar man om man har Dr D fortsätta med dessa mediciner. Någon som vet/kan dela med sig av hur medicineringen kan se ut under graviditeten?

    Jag har inte fått svar från Dr D eftersom han antagligen blev stött av att jag ifrågasatte kortisonet (prednisolonets) effekter om man ska äta det varje månad, så jag vet inte om jag ska be om även nästa steg behandlingen utan skulle vilja ha lite input från er först vad det brukar gå ut på.

    Det jag är mest rädd för med kortison är risken för diabetes eftersom jag hade högt blodsocker när min dotter var i magen och det sedan visade sig att anledningen var jag har antikroppar mot bukspottkörteln och risk för diabetes typ 1. Nu har jag inte fått det ännu och det var 8 år sedan nu min dotter föddes så har jag tur så klarar jag mig...

    Borde vara överlycklig över graviditetstestet idag men har små blödningar så jag svävar mellan hopp och förtvivlan. Fick tillbaka 2 embryon i fredags 13 dagar  sedan, testade positivt redan på lördagen efter 1 v 1 dag. Fick en liten blödning i söndags, en till natten till onsdag (riktigt blod) och en idag/nu...Skrikandes
    Rädd att det kanske inte blir något alls.
    Någon som har erfarenheter av detta också?

  • Majron78

    Tack, vet vad han heter skrev fel i första stycket bara...

    Jag har ju betalt över 20 000kr redan men inte fått svar på 2 månader så har ingen lust att betala mer utan att veta.

    Även om det är individuellt är det väl ändå ungefär samma mediciner, eller?

    Funderar på att ta bara Intralipid och ev trombyl på egen hand.

  • Majron78

    Mailade Dr D igår kväll så hoppas han svarar då!

    Det jag tyckte var konstigt med behandlingen var att det ingen var någon skillnad på mina prover alls före och efter Intralipiden.

    Tar redan 3 vaginaltabletter med Lutinus och Progynon morgon och kväll. Ska fråga gyn vad hon säger.. eller vågar jag bara öka dosen själv?

    Tack så jättemycket för tipset!!!

  • Majron78

    Frågade IVF-kliniken och de har inga referensvärden på hormonerna när man är gravid så prover var ingen idé att ta tydligen. Så jag vet inte om det är lågt men man kanske drar den slutsatsen då utomlands om man har blödningar och kan öka dosen ändå.

    Jag har några tabletter hemma som heter Luteina 50 mg från Polen, som man äter. Dosen var en om dagen.. kanske kan ta en del av en sådan varje dag också ?!

    Hur länge fick du ta progesteron o östrogen och hur länge ökade du dosen?

    Jag skulle sluta med dem vid positivt gravtest men nu ska jag ta en vecka till.

  • Majron78
    Zwillinge86 skrev 2018-10-27 09:18:50 följande:

    Skänker förresten gärna ?Is your body babyfriendly? mot porto för den som är intresserad.


    Den skulle jag gärna vilja läsa!

    Men hur kan du få min adress utan att jag måste skriva mitt namn här! :)

    Och hur betalar jag dig?
  • Majron78
    Zwillinge86 skrev 2018-10-26 16:35:51 följande:

    De brukar vara rätt kinkiga med provtagning i Sverige, men du kan ta blodproven själv genom ex Werlabs och referensvärde hittar du på tex fertilitetsguiden eller om du googlar.

    Jag tar denna gång (har precis plussat) 3x200mg Utrogestan oralt samt 2st vaggisar på 100mg. Men det hade nog räckt med det orala, jag är lite nojjig. Jag tar alltid progesteron till v.15 ungefär. Progynon vet jag inte hur länge jag fortsätter med denna gång (tar 2x2st/dag) men slutar inte vid plus.


    Tack för tipsen! Ska testa på måndag...

    Fick en till liten blödning idag så nu tar jag lite extra.

    Men har du fått något barn, tänkte du skriver att du alltid gör det?
  • Majron78
    Zwillinge86 skrev 2018-10-27 18:27:48 följande:

    Om du är bekväm med att jag får veta ditt namn och adress så kan du skicka ett pm, såg att UndrandeSökande beskrivit hur man gör. Sen kan du swisha mig när jag postat den :)


    Nu har jag skickat ett meddelande! :)
  • Majron78

    Hej!

    Jag undrar om ni som tagit Prednisolon fått problem med blodsockervärden och vad ni då sagt till mödravården?

    Har ni talat om att ni tar kortison?

    Vad gör man om man blir väldigt sjuk/förkyld, tar det längre tid att bli frisk?

    Sen undrar jag också vilka värden på NK ni fått?

    Alla mina låg inom referensvärdena men några precis på gränsen uppåt. (Kan återkomma med exakta värden om någon är intresserad.. )

    :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!