• Anonymochorolig18

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tänkte kolla om någon här har möjlighet att hjälpa mig med mina provsvar, innan jag tar steget att söka mig utomlands. gissar att det finns många med enorm kompetens här inne med år av efterforskningar. Min gynekolog verkar tycka att jag bara ska köra på nämligen. Jag vill veta om det är något mer jag kan prova här hemma först eller om ni tror det är något som kräver behandling utomlands.

    HJag har fått 5 missfall på raken och jag tror att jag där i mellan även har utebliven ägglossning ibland (dom ser den i alla fall inte vid undersökningar). Jag har även dålig passage i äggledare men då jag blir gravid ibland (dock alltid missfall, inga barn) så tycker dom att jag ska fortsätta försöka. Dom har dock inte hittat exakt vart graviditeten sitter när jag blir gravid, har tydligen en böjd livmoder och gynekologerna har svårt att se äggstockarna tydligt.

    Har tagit mängder med prover och dom säger att allt är bra MEN har ändå fått levaxin, trombyl och progesteron (tar vid pos grav test).

    Något är ju fel trots att dom säger kör på. Har begärt ut mina journaler nu men förstår inte trots googling så hoppas att någon här kan hjälpa mig att se om något är tokigt eller tips på vad jag kan göra. Orkar inte ett missfall till, blir skit dålig och får åka in akut.

    S-TSH resultat; 1.7 (referens 0.3-4.2) vid ett senare tillfälle hade jag 2.9 på samma test.

    S-FSH resultat 7

    S-T4, fritt resultat 15 (referens 12-22)

    Vitamin D resultat 65 (referens 50-250)

    P-Homocystein resultat 13 (referens 5.0-15)

    B-homofobin resultat 133 (referens 117-153)

    P protein-S fritt resultat 1.24 (referens 0.60-1.14)

    P-protein C (enz) resultat 1.08 (referens 0.70-1.40)

    DNA faktor = G/G (ej muterad)

    DNA-FaktorV1691GA resultat G/A

    G/A heterozygot (förekomst av A-allelen är associerad med ökad risk för trombos)

    tacksam för hjälp om det är något att jag kan kolla/göra. helst i Sverige.

    Äter även vitaminer som E, zink, multovitamim, probiotika. Gått ner i vikt för att det inte ska vara något hinder

  • Anonymochorolig18
    UndrandeSökare skrev 2018-10-09 12:24:18 följande:

    Hur gammal är du?

    Vad har du i amh-värde? Ska tas på CD3 (3e mensdagen).

    Vad har du i Prolaktinvärde?

    Om du har diagnos för ökad risk för Trombos så borde du få din läkare att skruva ut Fragmin 5000ie åt dig, förutom din Trombyl. Du behöver börja med både Trombyl och Fragmin innan du blir gravid.

    TSH ska ligga på max 1.0 i fertilitetssyfte så har du 2.9 så är det för högt. Då behöver man höja Levaxindosen.

    Så börja med att prata med din läkare om Fragminrecept och höjd Levaxindos.

    Eller så mailar du Dr D direkt och gör hans utredning så kommer du få recept av honom.


    Jag känner inte till dom testen, vad är tanken med att ta dessa? . Är 33 år.

    konstigt att inte läkaren nämnt fragmin. ska till livio fertilitetsklinik nästa vecka, skrev här för att få tips vad jag ska be om dom. då jag inte hittar all info när jag googlar.

    så tack så jätte mycket!! så märkligt att dom säger att allt är bra och att jag bara ska fortsätta försöka när jag hittar massa tok i min journal. som det här faktor V och ökad risk för blodpropp. ingen har nämnt det utan bara sagt att alla blodprov, dna och kromosomanalys är bra.
  • Anonymochorolig18

    Hej fina ni. Ni verkar mer pålästa än min läkare så tänkte fråga er om överaktivt immunförsvar.

    Jag är inte säker på att jag har det men vill inte göra något som ev förvärrar ifall att. (Är bla något överviktig). Är det bra att äta antiinflammatorisk kost för att dämpa överaktivt immunförsvar? (förstått det som att det är en kronisk inflammation och bra att få ner den)

    här ni isof exempel på bra självmedicinering?

    Ser ni det som att det är "riskfritt" att ta kortison i förebyggande syfte? Min läkare säger att det inte behövs men kan ev få henne att skriva ut det och fragmin sprutor (som hon inte heller tycker behövs) men har tolkat mina provsvar som att jag har faktor V (den milda vanliga "hetero" varianten) får trombyl för det, men ev. att det behövs något mer.

    Undrar också om någon vet om det är försent att börja med kortison/fragmin i vecka 8-9.

    Är gravid igen och ska träffa läkaren för första gången om en vecka. dock aldrig sett ett levande barn vid Ultraljud så vi får se.....

  • Anonymochorolig18

    Hej

    Har äntligen träffat en nytänkande läkare som kan tänka sig att skriva ut t.ex kortison och fragmin till mig vid nästa graviditet för att testa.

    Har nämligen fått 7 missfall och vi har tidigare testat med trombyl och levaxin och progesteron utan resultat. (Hade lite högt sköldkörtelvärde och något ökad risk för blodpropp samt "lite" hjärtformad livmoder) men det tycker annars allt ser bra ut och ser inga problem även gjort hysteroskopi.

    Immuntesterna i swe visar inget men jag vill ändå göra ett försök då jag hört om så många med upprepade missfall som lyckats med kortison.

    Så min fråga till er är om jag vill testa immunbehandling är det då kortison som gäller och hur mycket är lagom att ta? Något annat ni ser att jag kan testa utan klara svar på tester?

  • Anonymochorolig18

    Hej

    Behöver era smarta tankar!

    Vi har tagit en lång paus efter alla missfall som kommer i v 6-9 ,ett MA , de andra vet jag inte pga aldrig kollat innan jag börjat blöda. Aldrig hunnit komma i kontakt med en barnmorska.

    Gjort hysteroskopi utan anmärkning (ev lite hjärtformad livmoder

    )

    heterozygot faktor V. Inget svenska vården tycker spelar roll. bara köra på!

    Oavsett har jag nu fått utskrivet både predisonol, trombyl, fragmin, progesteron, levaxin

    Levaxin, trombyl o progesteron har varit under de senaste 3 missfallen och inte hjälpt.

    Nu är jag gravid igen men började med intrapilid dropp, fragmin o predisonol i v 5.

    Är det OK eller när ska man börja med det (tänker om det tar 6 mån att bli gravid vill man kanske inte äta kortison jämt?) (och vet någon hur längeman brukar ta detta?)

    Progesteronet har jag börjat med när jag plussat, levaxin o trombyl tagit i mer än1 år (bara fortsatt efter missfall)

    Är nämligen så att jag är orolig för missfall igen nu då jag tyckte jag såg lite blod på pappret o graviditetssymptom som försvinner precis som tidigare ggr.

    När jag löser runt verkat det som jag får de mediciner som de som gör tester utomlands får så finns det ngt annat att göra? spermier etc testat på sambon o de var bra , blir gravida lätt. men blir alltid missfall.

    Har gjort alla utredningar som går i SWE o enormt tillmötesgående läkare som låter mig testa allt. Gör nu även dropp hos Fertilitetsplus 1 gång/ vecka cirkus. Samt äter folsyra o multivitamin gravid.

    Tar emot alla tips som finns på hur man kan undvika ytterligare ett missfall.

  • Anonymochorolig18
    Ariellan skrev 2019-07-29 16:25:04 följande:

    Hur gammal är du? tänker om det kan vara något med äggen?


    Jag är 34, alla missfall har skett sen jag fyllde 32. Tagit enormt mycket prover o alla tycker allt ser så bra ut. Anledningen att jag fått testa så mkt mediciner är att jag tjatat och hittat lite själv när jag begärde ut min journal.

    på NK celler testet (B-CD16 ) hade jag 15 som också var enligt referensvärdet. (4-17)

    på B-CD19+ B lymfocyter hade jag 9 å referensvärdet var 9-24.

    När jag testade ägg så var dom tydligen i toppskick o många kvar samt 3 överläkare kollat på livmoder som inte ska ha några problem att "behålla ett barn".

    däremot alltid fått ta in en specialist då vanliga gym inte kan "se så bra" så jag ser säkerligen lite annorlunda ut kan jag tänka mig...
  • Anonymochorolig18
    UndrandeSökare skrev 2019-07-30 22:10:20 följande:

    Orsaken till missfall kan vara fel på spermierna. Det kan finnas fragmentationsfel och dnafel på spermierna men INGA spermatest i Sverige kan testa för det.

    Bästa spermatestet heter Sperm dna fragmentationstest men finns endast utomlands,i tex Lettland, Grekland och några andra länder,tex kliniken ivfSerum i Aten gör det.


    Tack! kan man göra detta samtidigt som dr D s immunutredning? dvs kan man testa allt samtidigt inte bara överaktivt immunförsvar? Åker jag utomlands vill jag att de kollar både mig och sambon =)

    här verkar alla tro att det handlar om mig, så jag har gjort så mkt undersökningar som de tycker inte visar ngt och är just nu som en hel medicinfabrik ...
  • Anonymochorolig18
    PeeWee44 skrev 2019-07-30 20:21:09 följande:

    Jag skulle inte lägga pengar på immunutredning hos Marie, hon är barnmorska och kan inte dom bitarna som dr d i Aten, han skickar sina blodprov till ett special labb i usa. Bortkastade pengar att göra hos henne, däremot så har jag tagit dropp hos henne.


    Betalade du också 1800 kr per gång för droppet hos Marie? det drar i väg snabbt.

    Vet du om det finns något billigare sätt? verkade inte så svårt att sätta i en nål å sen låta mig ligga där o sedan hjälpa andra patienter parallellt =)
  • Anonymochorolig18
    UndrandeSökare skrev 2019-07-31 09:49:27 följande:

    Ja, man kan boka in att besöka både Life clinic för immunutredning, och ivfSerum för hysto och Sperm dna fragmentationstrest under samma Atenresa.

    Man bokar in Life clinic dagen före och hysto och spermdna test dagen efter. Man kan flyga hem samma dag (på kvällen)som man gjort hyston om man har bråttom hem.


    Ok menar du hysteroskopi? det har jag gjort i SWE på sophiahemmet. är det också annorlunda i Aten hur de går tillväga ?
  • Anonymochorolig18
    UndrandeSökare skrev 2019-07-31 13:56:52 följande:

    De är mycket grundligare vid hysto hos ivfSerum än i Sverige och de gör dessutom.implantation cuts (implantationssnitt)(som ej görs i Sverige) vid hyston hos ivfSerum, så att nästa embryo får bättre fäste med bra blodtillförsel.

    Man kan nämligen ha död vävnad därinne, och då kan embryot fästa men får för dålig blodtillförsel och då blir det missfall. Men denna döda vävnad inkl ev polyper tas bort direkt vid hyston hos dem.

    Jag har gjort hysto hos Serum hösten 2018 och min mens blev mycket förbättrad efteråt. Tidigare hade jag bruna småblödningar i början av varje mens, men nu efter hyston är alla bruna blödningar borta, det blrjar med rött blod från dag 1. Jag hade också problem med upprepade svampproblem i underlivet men allt sånt försvann efteråt.


    Oj spännande!

    vad man önskar att SWE kunde erbjuda allt detta.

    Blir det missfall denna gången också ska jag boka in allt. Ska jag då lägga upp det såhär tycker du?

    första dagen Dr D o den utredningen o andra dagen hysto o sambon får lämna sperma prov?

    ngt annat jag glömt som du ser det som testat flertalet kliniker utomlands som jag förstått det

    =)

    det där andra tester du skrev om "mensblodtestet" är det ngt ytterligare eller utreds det i denna fertilitets/missfalls " utredning?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!