• Bebis2021

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej, skummat igen senaste sidorna med inlägg i denna tråd. Har ni alla som får behandlingar osv varit till Aten? Jag har själv haft fyra ma senaste 2 åren varav två sena i vecka 17 och 19 sen två tidigare. Inga funna orsaker förutom att graviditet nr 2 som blev ma I vecka 17 hittade man blodproppar I moderkakan och navelsträngen. Men jag har även två barn födda 15 och 17 och alltid haft lätt att bli gravid. Man har kontrollerat blodprover som ser normala ut samt kollat med ultraljud men inget avvikande. Förklaringen jag fått är att man sällan får fram en orsak och att man oftast förr eller senare får en lyckad graviditet. Känns så otroligt hopplöst och vet inte vad jag ska göra, litar inte heller på vården och att dom har koll på allt. Kan tillägga att det är samma pappa som till mina levande barn. Känns inte aktuellt att åka till Aten främst ekonomiskt, finns det andra vägar att gå eller har ni några tips på vad man bör kolla upp eller göra? Kan tillägga att jag vid mitt senaste ma fick lutinus samt trombyl, men tyvärr hjälpte inte det. Har även följt vulverines råd med att ta bort kaffe, försöker minska gluten och socker, försöker äta hälsosamt och ordentligt med allt man behöver etc samt såklart tillskott med d-vitamin och nu även sen en månad tillbaks äter jag q10. Tar tacksamt emot tips och råd, ber om ursäkt om detta inlägg inte passar in i er tråd.

  • Bebis2021
    Nina05 skrev 2022-02-08 11:34:15 följande:
    Jag har inte varit i Aten. Hade planerat att åka dit hösten 2019 men blev gravid innan vi kom iväg. Jag fick då påbörja behandlingen via Dimitri ändå och den graviditeten gick vägen. Jag har totalt7 mf/ma i bagaget. Är nu gravid med andra och har valt samma behandling som med första barnet men utan stöd av Dimitri.

    Jag tar trombyl, fragmin och kortison. Utöver det tog jag intralipid dropp med första barnet men endast fått till det vid ett tillfälle denna graviditet. Det är svårt att ge råd tycker jag eftersom det kan vara så olika för alla... men med tanke på att dom ändå hittade blodproppar så hade jag absolut lagttill fragmin och även kortison.. låter ju som ditt immunförsvar går igång..
    Tack för ditt svar, absolut förstår att de är väldigt individuellt men att höra vad som funkat för andra kan iallafall ge tips på vad man bör kolla upp osv så härligt att du har en lyckad graviditet och nu din andra, men hur får du tag i behandlingen nu i Sverige då? När du inte har kontakt med dimitri tänker jag? Känner inte som att regionen skriver ut sådana behandlingar I första taget, har du gjort kontroller som visat att du har överaktivt immunförsvar? Vet du om blodproppar kan vara tecken på överaktivt immunförsvar? Ursäkta många frågor, men många gånger får man mer och bättre svar av andra som har erfarenhet av missfall än av vården...
    Kanske behöver be om fragmin vid en ny graviditet. Ja ibaldn undrar ja om det kan vara immunförsvaret, brukar i regel aldrig bli sjuk fast nu har jag åkt på två förkylningar på kort tid..
  • Bebis2021
    minaimaginärabarn skrev 2022-02-09 18:38:44 följande:
    Jag rekommenderar oxå ett samtal med Dr D. Jag har inte varit i Aten utan tagit alla provet här, de som skall till chicago har jag skickat via fed ex. Jag fick min son på första ivf försöket efter behandling med dr d. Vi fick ett embryo till frysen som nu är 19 veckor gamnalt och sparkar på. Innan hjälp av dr d blev ca 80% av alla försök missfall. Svenska lölare pratar om slumpen, jag tror ju inte på den och ännu mindre nu.... Jag anade immunologi p g a det, att jag fick många embryon vid ivf, många till frysen och att jag varje graviditet svettades kopiöst nattetid från att ägget fäste till missfallen var ett faktum. Du kan ha en svensk kontakt här hemma som hjälper till med mediciner och ev dropp. Jag får hjälp av Marie på fertilitetsplus i stockholm. Hon jobbar med imunologi och har läkare kopplade till sig. 
    Okej så härligt att höra att de gått så bra. Ja de känns ju som att jag kanske måste ta kontakt med honom, dessvärre känns de lite besvärligt då min engelska verkligen inte är den bästa så är rädd att jag ska missuppfatta och inte förstå och att de då blir fel. Men är de så att han ordinerar medicinerna utifrån just mina prover och kontrollerar man proverna flera gånger? Ja jag tror ju helt klart att detta kan inte vara slumpen, har förlorat helt friska foster å de kan inte vara annat än kroppen som spökar. Men för min del har ju fostrena bara dött under har aldrig kommit igång som ett missfall utan jag har behövt få behandling för att starta igång, undrar om det ändå kan vara immunförsvaret som gör det ? Jag bor en bra bit från sthlm tyvärr men antar att man kommer behöva ta sig dit då. Får jag fråga om du haft svårt att bli gravid eller har du fått flera missfall?
    Har du gjort något annat som kost och vitaminer för att förbättra Chanserna?
    Tack för dina svar
  • Bebis2021

    Nina05
    Kan inte citera dig men prövar att svara dig i tråden istället.
    Ja de låter ju faktiskt ganska troligt måste jag hålla med om att blodpropparna var kroppens sätt att stöta bort graviditeten.

    Jag skulle nog behöva göra det men jag oroar mig över att min engelska är väldigt dålig och jag är lite rädd att jag inte ska förstå och att det blir fel.. så himla trist att man inte kan få denna vård i Sverige av svenska läkare.

    Har du gjort något annat med kost eller vitaminer? 
    Kan inte förstå varför det fungerade att vara gravid och föda barn för 4 och 6 år sedan men inte nu (

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!