• Nina05

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Sunshine24 skrev 2023-07-19 00:05:18 följande:
    Hur har det gått för dig? Har du lyckas bli gravid och behållit det?

    är det några andra som kör dr .D behandling och vill följas åt?
    Jag har 2 barn idag tack vare behandlingen :)

    Totalt fick jag 7 mf/ma under åren av försök. Så för mig var medicinerna på riktigt skillnaden mellan liv och död, såå tacksam.
  • Nina05
    Sunshine24 skrev 2023-07-22 23:48:18 följande:

    Men sååå underbart att hör! Får lyckorus av att veta att det finns hopp och evt lösning. Själv har jag 3 Ma och 3 mf i bagaget och har försökt i 3 år nu. Hoppas innerligt att Dr. D behandling ska ge effekt. 


    vad för behandling fick du? 


    Jag fick intralipid dropp, fragmin, trombyl, Prednisolon, lutinus och så skulle jag ta hög dos av omega 3 varje dag.

    Håller tummarna för dig!
  • Nina05
    Iz1 skrev 2023-11-14 23:32:14 följande:

    Hej!

    Jag har precis fått mina provresultat från Dr D och ska boka in möte för behandlingsplanen senare i veckan. jag hade höga värden i min NK cell panel och TH1/TH2 ratio.  
    50:1  24,6%
    25:1 15,2%
    %CD3 86,0%
    %CD19+CD5+ 24,4%
    TNF-alfa (CD3+,CD4+) 43,6 ratio 

    Har läst Alan E Beers bok och nästan hela den här tråden, så förstår att dessa värden inte är bra och att jag förmodligen kommer få Intralipid, Prednisolon och eventuellt Humira då TNF-alfa är väldigt högt. 

    Nu till min fråga. Jag går händelserna lite i förväg och har börjat leta efter läkare eller kliniker som kan översätta recept. Finns det något sätt att få mediciner på högkostnadsskyddet? Någon som vet en vettig läkare i Malmö som kan hjälpa, eller är det Fertilitetplus i Göteborg som är närmast mig? 


    Har eventuellt en sjuksköterska som kan sätta dropp på mig hemma, men hon vill att jag gör det på klinik 1-2 gånger först för att utesluta allergiska reaktioner. 


    Tack alla ni som bidragit till all kunskap här! Utan er hade jag aldrig hittat till Dr D. 


    Fertilitetsplus ligger i Stockholm :)
    Kliniken jag använde mig av för att "översätta" recepten är tyvärr nerlagd. Jag fick aldrig mina på högkostnadsskyddet. Recepten du får från Dimitri går utmärkt att hämta ut medicin med dock eftersom det är eu recept men det är inte alla apotek som vet hur man gör. Jag fickgå till flera olika innan jag hittade någon som kunde
  • Nina05
    Dalarna91 skrev 2023-12-06 08:32:15 följande:

    Hej. 
    Jag har nu haft mitt sjunde missfall, alla inom v7. Dom flesta v 5-6..
    Jag har varit på fertilitets pluss i Stockholm i höstas. Visade överaktiv immunförsvar. Började med intralipid dropp och 5 mg Prednisolon. 
    Blev gravid
    Men fick mitt sjunde missfall. 

    Är det vanligt med missfall trots behandling? Hade jag otur? 
    Känner mig helt knäckt. 


    Jag har haft 7 mf. Jag fick behandling via Dimitri i Aten och fick då Prednisolon, fragmin, trombyl, dropp, omega 3. I mitt fall och i många fall, så räcker inte Prednisolon och dropp tyvärr. Blodförtunnande är så gott som ett måste enligt Dimitri då det är ett av sätten immunförsvaret attackerar på.
  • Nina05
    Dalarna91 skrev 2023-12-08 21:05:34 följande:
    Jag tog 5 mg Prednisolon. Men har nu ökat till 10 mg samt startat med Trombyl 75 mg. 
    Gick det bra med graviditet nr 8? 

    Mina immunförsvar värden va inte så mycket över gränsen. Nk celler va bra. 
    Jag tog 10 mg hela graviditeten.

    Graviditet nr 7 och nr 9 gick hela vägen. Det var dom 2 graviditeterna av mina nio som jag hade behandlingen från Dimitri. Dom andra hade jag endast lutinus från svensk sjukvård och det räckte ju inte.

    Glömde skriva med lutinus i min behandling från Dimitri. Tog det till vecka 13+0.
  • Nina05
    Dalarna91 skrev 2023-12-12 09:47:23 följande:
    Jag tar cyclogest också :) 
    Men vad är det för omega3? 

    Jag verkar ha samma behandling minus fragmin. Jag tar också omega3 från när jag plussar. 
    Tror inte jag kommer få recept på fragmin. 
    Vanligt omega3. Köpte en stor burk från MM sport.

    Har inte Dimitri sagt att du ska börja med det mesta redan innan plus? :)
  • Nina05
    Sandra13 skrev 2023-12-14 22:04:28 följande:

    Hej!
    är helt ny i denna tråden, har en fråga till er hur mycket ungefär går ett besök på hos Dr.D? Vi har idag tagit kontakt med honom via mejl då vi har upprepade missfall.. han trodde det kunde bero på att jag har för starkt immunförsvar.
    förstått att ni är många som fått behandling med hjälp utav prednisolon samt trombyl? Vilka doser har ni då tagit och hur länge? är så att jag har både trombyl och prednisolon hemma?. Blir nyfiken på att prova! 


    Hej!

    Behandlingen via Dimitri brukar innehålla mer än trombyl och Prednisolon :) utöver dom två tog jag även fragmin, omega3, intralipid dropp och lutinus. Jag hade även levaxin sedan tidigare.

    Jag tog
    Prednisolon 10
    Trombyl 75
  • Nina05
    Esplanad skrev 2024-01-06 11:10:51 följande:

    Hej alla,

    Kul att se att de här tråden fortfarande har lite liv i sig. Var hos Dr Dimitri i december 2023 efter flertalet upprepade missfall. Har en son sedan innan, född mars 2021 även ett missfall innan honom. Fick stort förtroende för Dr. D. Mina tester visade att mitt immunförsvar var vilade, troligtvis efter en attack (mitt senaste missfall i november). Ska också ta prednisolone, trombyl, fragmin och Intralipid-dropp samt en del vitaminer (dessa äter jag dock sedan innan).

    Nina: Jag har fått lutinus utskrivet av min gynekolog men inte Dr D. Enligt gynekologen ska man ta från positivt gravtest, när började du ta lutinus? Tack på förhand!


    Jag började vid positivt test och slutade nör jag kommit till vecka 13+0.
  • Nina05
    Rosen3 skrev 2024-01-06 21:59:27 följande:

    Hej!

    Har inte följt denna tråd så mycket men skulle vilja få lite tips och hjälp av er kunniga :)

    Jag har fått fyra missfall (inget barn sedan tidigare). Är 32 år. Vi har gjort både fertilitetsutredning och missfallutredning som inte visat något mer än att jag har lite förhöjda TPO-ak. Men läkarna vill inte göra något åt det. Har fått utskrivet progesteron som inte hjälpt utan fått missfall ändå. 

    Har fått tjata till mig Trombyl som jag ska testa nästa gång. Har även på egen hand skaffat Prednisolon (receptfritt utomlands). Tänker att kortisonet kanske kan få ner immunförsvaret samt antikropparna? 


    Är det någon som varit med om samma och sedan fått barn? Rekommenderar ni låg dos kortison även om det kan vara en risk?

    Tacksam för all hjälp vi kan få :) 


    10 mg Prednisolon tog jag båda mina graviditeter. Hela graviditeterna. Hade kört på det.
  • Nina05
    Sunshine24 skrev 2024-01-22 09:03:20 följande:

    Hej, 

    Jag var hos Dr. Dimitri i våras och fick då ett protokoll för hur jag skulle medicinera inför en graviditet. Det framkom att jag hade ett överaktivt immunförsvar som aktiverades ännu mer när jag blev gravid därav alla mina MF och MA. 

    För min del så har det varit frustrerande att inte få svar från honom efter att jag skickat in blodproven. Utan hans sätt har varit att han återkommer om det skulle vara något, vilket har stressat mig. Sen en annan sak då man endast får hans support i 6månader och därefter behöver betala ytterliggare 1000Eur valde jag slutet av året att inte fortsätta att skicka in blodprov. 

    Nu har jag äntligen blivit gravid igen Glad så vet jag inte hur jag ska göra. Ska jag kontakta honom (betala 1000EUR plus alla blodprov) eller ska jag köra på den medicinering som jag fått från honom sen innan? Har eran medicinering ändrats efter att ni blivit gravida?

    Det som egentligen undrar över är Prednisolonet, jag tar 20mg idag. Är det något som ha vill att man ökar eller när kommer man att minska det?


    Under första graviditeten med Dimitris medicinering så ändrades ingenting. Det enda var att intralipid droppet glesades ut ju längre i graviditeten jag kom. I början var det ibland 1 gång i veckan.

    Andra graviditeten körde jag samma mediciner och samma doser men helt utan support från Dimitri. Jag hade heller inte tillgång till intralipid den graviditeten så var utan den, men graviditeten gick vägen.

    Det bästa är att påbörja medicinerna innan graviditet så kroppen "lugnar sig".
  • Nina05
    Rosen3 skrev 2024-04-20 07:32:42 följande:

    Hej! Jag är ny här, haft 5 upprepade missfall och tänkte nu göra Serums mensblodtest (Skicka in hemifrån via post). Någon som gjort det innan? Haft kontakt med dem via mail men dem säger att det är stor risk att inte paketet kommer fram, men gör det det så kommer dem maila mig svaret och skicka faktura. Någon som upplevt att det inte kommit fram?


    Mitt paket kom fram.
  • Nina05
    BaeA skrev 2024-04-06 08:32:13 följande:

    Hej alla,
    jag är ny till tråden och har försökt läsa tillbaka några år, men tänkte att jag kunde skriva en kort sammanfattning. Hösten 2021 började vår resa roll att få barn (fick ett tidigt missfall v.5) och sedan dess har jag inte lyckats bli gravid. Har två tidigare aborter med mig för cirka 10-15 år sedan, är 35 år nu.

    Hösten 2022 och vintern 2023 opererade jag bort myom som kanske såg som kavitetsstörande men lyckades ändå inte. Så i början av året kontaktade jag Marie samt Fertilysis (också en grekisk klinik) för svabb och mensblodstest. Visade sig att jag hade både överaktivt immunförsvar och Ureaplasma. Fick antibiotika för mig och min man tog sista tabletten på en 12 dagars kur doxycyklin nu i morse. 


    Min klinik som jag går hos skrev ut kortison som jag började ta vid LH-ökning (31/3) samt utrogestan CD17 och igår gjorde vi FET av ett femdagars tillsammans med intralipid. Det är min tredje återföring, men första gången med immun dämpande. Men efter att ha läst här så har ni andra också fått trombyol och Fragmin. Är det något jag borde fråga min klinik om? Och har det tagits vid + eller under ruvardagarna. undrar också om ni fått mer IL under ruvardagarna eller om man måste vänta på plus för det med? 


    Tack på förhand!


    Dimitri rekommenderade att påbörja medicinering redan innan graviditet för att på så sätt lugna kroppens immunförsvar inför ev graviditet.

    Jag tycker du ska fråga kliniken om blodförtunnande.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!