• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hm, är B-celler (diff) det där värdet som Dr D vill ha och som inte ingår i blodstatusen?

  • Hjärtefröjd

    Håll tummarna för mig! Kanske, kanske har jag raggat upp en sköterska som kan ge IL utan att ta massor betalt.

    På fredag får jag veta säkert.

  • Hjärtefröjd
    Ljusgläntan skrev 2012-06-13 18:36:53 följande:
    Hoppas du får det!! Har din väska kommit tillbaks?
    Den kommer ikväll, så snart är alla piller och dropp i säkert förvar.
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-06-13 21:26:13 följande:
    Hemma igen! Och jodå vi var där i måndags kl.13.30. Inget vsensktpar kan ha undivikt oss. Jag, hormonstinn fick veta att sambon pga en falsk kollega gått bakom min rygg (jag är arebtseladren på jobbet) så ja vi (läs jag) hördes.

    Hotellet var jätte fint till den billiga pengen. Och helt klart prisvärt om man står ut med droger och prostitution utanför dörren. Vi bodde kvar och det gick kanon. Trots att jag pga ilksa (igen) spatserade ute jsälv mycket sen ten kväll   i guldsmycken och handväskan i högsta hujj. Sambon var inte glader Det var bara ca 10 minuter till turistkvarteren. Och mycket nära till tunnelbanan.

    Vi åkte tunnelbana till kliniken och från Halandri metro så tog vi taxi. Längre ner på klinikgatan så finns en helt ok restaurang med god mat men de pratar nästan bara grekiska.    

    Kosten, jag skulle köra på soja som ersättning till komjölk. Så so mjag har förstått det så är det gluten man skall undvika och det finns ju i mer än bara vete. Enligt Dr D så är det säd (korn), choklad och fisk. Jag undviker komjölk, gluten, gris och alkohol.

    Imorgon står på listan att ordna med en läkare som skriver ut Pred, IL, Trombyl, Fragmin, Levaxin och Prasterone. Jag fick min första IL i Aten och skall ta blodprover (FBC+lymphocyter) om några dagar. Han tror att min barnlöshet i första hand beror på kroppen (dvs missfall/ej fastnar) och inte på dålig äggkvalite. Detta tror han pga att jag ej blivir gravid trots partnerbyte, sjukdomshistoria i släkten samt andra sjukdomar hos mig. Han sa att jag kommer behöva stöd och support hela graviditeten för att kunna behålla den.

    Och till sist så kan jag som sjuksköterska säga att detta IL dropp är absolut inte alls avancerat att sätta.

    Hjärtefröjd, vad sa han till Er? 
    Vi satt i väntrummet från 14.30 till typ 16.30. Kring tretiden såg vi ett par som såg svenska ut, killen hade massa tatueringar. Var det ni?

    Dr D trodde att våra misslyckanden beror på en immunologisk reaktion när ägget ska fästa (kanske samma som för er?). Han rekommenderade inte fler IVF:er just nu, utan tyckte vi skulle försöka själva med pergotime och möjligen inseminationer några månader, vilket känns okej med oss...

    Till oss sa han inget om kosten, däremot kommenterade han att vi drack väldigt lite alkohol (kanske med grekiska mått mätt . Och då hade jag ändå fyllt i 3-7 enheter/vecka, vilket är bra mycket mer än vi brukar dricka.

    Varför köpte ni inte pred, fragmin/clexane och liknande i Aten? Det mesta gick ju att köpa var som helst utan recept där.

    Efter lite övertalning lyckades vi även köpa sju påsar IL från kliniken, vilket känns bra då det verkar så svårt att få recept på här hemma. 
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-06-13 21:37:05 följande:
    Vad är det i askarna till vänster? T4 (Levaxin)?
    Från vänster är det Serpafar (som Pergotime), IL i påsarna, Prezolon (som Prednisolon) och Clexane (som Fragmin).

    Och ja, sen är det ju Body Butter från Sephora som hade 40% rabatt på allt!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!