• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Nu har jag pratat med Dr D som tyckte att "allt" såg ut att vara i sin ordning... förutom att jag inte alls verkar svara alls på IL-droppet. Vilket för mig känns som det sämsta tänkbara.

    Så nu ska jag försöka få IL i veckan och sen ta blodstatus igen. Får verkligen hoppas att jag fixar det innan min sköterska går på semester.... suck, vad jobbigt det känns just nu!
     

  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-06-25 21:01:45 följande:
    Då fick vi svar på att 

    50:1 w/ Intralipid 1.5 mg/ml 12,1
    25:1 w/ Intralipid 1.5 mg/ml 9,3

    alltså är att man inte svarar på IL Skrikandes , summan är fortfarande för hög i förhållande till utan IL. Vad ska du göra istället? Bara testa med IL igen?+
    Nja, de siffrorna anger nog hur jag borde ha svarat på IL. Eller?

    Leukocyterna och Lymfocyterna från förra veckans blodstatus var däremot det som visade hur jag egentligen svarat. Inte alls alltså.
  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-06-25 21:12:17 följande:
    Precis och det gör du ju inte! Leukocyterna & Lymfocyter kommer att ändras emellanåt, både mina, Tjorvens & Lullys har skenat iväg ibland men det har ju gått bra för dem ändå Flört Tror även att Curlys & Poussins varit höga ibland och vi får alla IL.
    På Dr D lät det som att jag var en av extremt få (1%) som inte svarade bra på behandlingen, så det kändes ju rätt deppigt... men vi får hoppas nästa IL funkar bättre.
  • Hjärtefröjd
    TWH skrev 2012-06-25 21:41:15 följande:
    Hm, jag vet ingenting on IL dessvärre. Det känns tråkigt att inte kunna ge er råd! Jag har en brådskande fråga om någon kan svara; Dr D har just svarat oss attvi absolut kan komma ned o ta proverna trots att vi är gravida. Han vill att vi ASAP tar FBC och BHCG tester, imorgon! Han frågar också om jag svettas pånätterna o säger att jag måste vara beredd m ny medecinering omedelbart. Någon som vet var man kan ta blodprover som dessa i Stockholm imorgon? Jag går hosanette sjösten men där har de ingen drop in. Någon som vet? Mycket tacksam för hjälp
    Jag har tagit drop in-blodprov på läkargruppen Victoria (Anettes klinik) tidigare. Är det säker på att du inte kan göra det?
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-06-25 22:06:31 följande:
    Om jag då har detta, svarar jag då på IL?   

    50:1 w/ Intralipid 1.5 mg/ml 8,2%


    25:1 w/ Intralipid 1.5 mg/ml 6,2%


     


    Sa Dr D inget om det så gör du nog det.
  • Hjärtefröjd

    Tjorven: Det var jag som inte svarade på behandlingen, och ja, jag äter 10 mg prednisolon per dag mellan ÄL och BIM, vilket Dr D borde veta om. Men kanske har han glömt det?

    När jag hade låga lymfocyter i maj åt jag däremot inte pred, så det kanske kan ha ett samband...

  • Hjärtefröjd

    Snabb fråga. Dr D sa inte vilken dos IL jag ska få idag. Är det farligt att få för mycket, typ hela påsen? Sköterskan som ska sätta droppet vill gärna veta dosen typ nu.

    I Aten tror jag att dosen var så låg som 100-120. Det var i alla fall en del kvar i påsen.

  • Hjärtefröjd
    Poussin skrev 2012-06-26 13:04:24 följande

    Är nu i v 19+0 och var vi på RUL imorse och fick se en pigg liten kille som sög på tummen. Glad Allt såg fint ut vilket är en enorm lättnad, har varit lite nervös den senaste veckan, speciellt eftersom Dr D säger att jag inte verkar svara särskilt bra på IL och att han vill att jag tar FBC oftare för att hålla koll. Så nu tar jag IL var 3e vecka istället för var 4e och hoppas på att det hjälper.

    Stor kram till er alla {#emotions_dlg.flower}


    Så härligt, grattis till pojken i magen!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!