• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    criss00 skrev 2012-08-14 14:17:00 följande:
    Lully Hill: Stackare!! Det är såå tufft. Hoppas du/ni kan få lite hjälp att bara få komma undan en liten stund. Gråten är ju framförallt så påfrestande för föräldrarna. Och att aldrig få sova eller få kunna lägga ifrån sig barnet för att gå på toaletten, duscha eller äta ngt.
    Det är så orättvist att du som haft en så tuff resa att få barn även ska få ha det tufft när barnet är fött. :(
    Du får säkert en massa tips från alla håll. Tror inte vårt barn hade kolik även om det var en släng av det. Men vi blev hjälpta av Minifom som vi använde hela tiden fram till 6 mån och magmassage varje gång på skötbordet. (Men om det verkligen hjälpte med Minifom vet jag inte). Man kunde verkligen massera ut gaserna. Om du ammar tänk på vad du äter och uteslut all mjölk om det går.
    Hoppas barnläkaren kan göra en ordentlig utvärdering så att ni kan få hjälp. Så att det inte är någon annan allergi.
    Skickar dig lite styrka! En timme med kolik är hemskt, dagar i ända obeskrivligt. Men även om det inte känns så så tar det slut en dag. Kram
    Tack Criss! Det värmer! Vi har fått en doktorstid i morgon och det känns bra.
    Jag har nu påbörjat att mata honom med mjölkfritt och det verkar hjälpa. Även om det nog tyvärr är  jätteäckligt för det gick trögt att få i honom det. Stackaren.
    Kram 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner,
    Tack för glada tillrop!

    Här kommer uppdatering från läkarbesök och också tips till er så ni vet den dag det blir dags!!
    Vi träffade en jättebra äldre erfaren barnläkare. Och jodå Erik har mycket troligt utvecklat komjölkproteinallergi.

    Detta troligen pg a att han tidigt på BB tilläggsmatades med BabySemp. Läkaren sa att man borde så tidigt bör tilläggsmata med andra mammors mjölk eller med särskild mjölkersättning för komjölksallergiska barn, typ Pepicate el Nutramigen. 

    Alltså kom nu i håg detta alla vänner!
    Anledningen till att man innan jag ens hunnit kvickna till från kejsarsnittet, började tilläggsmata Erik med ersättning var att jag ätit kortison under graviditeten och man då var orolig för Eriks blodsocker. Som en biverkning kan bebisen ha problem med att producera kortisol som hänger i hop med blodsockret.

    Ha med er en egen burk med Pepicate till BB (är den som smakar bäst, Nutramigen smakar hemskt. Köps på apoteket). Så om ni måste tilläggsmata på BB, så ger ni från Pepicate istället för Babysemp som finns på BB. Då är risken inte lika stor att bebisen utvecklar komjölksallergi.

    Tänk att man måste behöva ha koll på allt!

    Kramisar

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hjärtefröjd skrev 2012-08-27 09:06:09 följande:
    Nu har vi varit på KUB-ultraljud. Den lilla/lille var 62 mm och vi fick låg risk på alla tre trisomierna.
    Härligt!! Jättestort grattis från mig!!!

    Kram 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Grattis Curly! Härligt!

    Ego - Något har hänt i min kropp nu efter förlossning och avslutad immunbehandling. Jag har fått så enormt ont i lederna. Jag kan knappt gå i trappor och att resa mig upp från golvet är en plåga. Jag går som jag är 90 år! Jag har ont överallt!
    Mest knän o höfter så jag stapplar fram när jag suttit ett tag. Men också ont i händer, handleder fötter mm. Det här har bara blivit värre o värre. Trodde det var överansträngning som skulle gå över.

    Ingen idé att maila Dr D om detta har jag tänkt. Måste i alla fall få hjälp av sjukvården med det här.Nu väntar jag på en tid hos en reumatolog för att få en utredning   

    Ps. Erik är de senaste dagarna bättre i magen så tillvaron börjar lugna ner sig. 

    Kram från Lully 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack Myran o Singha!
    Jag ville inte klaga. Jag vill bara rapportera till er eftersom jag ligger några steg före
    Antingen är det en immunreaktion eller reaktion på avslutad kortisonbehandling. Man kan få låg kortisolnivå bla och det kan visst ge ledvärk. Eller så har jag fått någon sjukdom som utlösts av graviditen el immunbehandlingen. Jag återkommer med rapport när jag varit hos doktorn.


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2012-09-05 07:58:05 följande:
    TWH: Jag har inte hört om fallet men jag har hört Svend säga det tidigare. Jag tycker inte att ett fall av tusentals visar att det "är så farligt". Dessutom så måste det ha varit en enorm allergisk reaktion i så fall, nån som inte kollat om man är soja- eller äggallergiker. Vem vet, det kanske aldrig ens konstaterades att det var IL som orsakade döden, hur vet vi det? Vem vet, det hände kanske aldrig ens, men ett finurligt sätt att slippa ta diskussionen om att skriva ut eller ej, precis som svenska läkare gör om kortison....

    Lully: hade inte du ledbesvär tidigare, har jag ett minne av? Som alltså nu förvärrats? 
    Zin- Ja lite. det var ena höften som spökade mm. Men det är inget mot som det är nu. Knäna är värst och de har jag aldrig haft problem med förut. Helt klart har det förvärrats rejält. Likaså blossar jag i ansiktet som aldrig förr. Hade problemen tidigare, som blev bättre under behandlingen men nu blivit värre. Det är som allt blivit 10 gånger värre än tidigare.

    Läser om sjukdomen SLE som stämmer mycket bra på mig. Redan innan jag startade behandlingarna. Har redan innan grav en misstanke om att jag kan ha någon mild form av detta. Det står bland annat att sjukdomen blir förvärrad av östrogenbehandling el förhöjda nivåer av östrogen i kroppen. Bla blir den förvärrad vid klimakteriet. En graviditet och IVF kan ju hänga i hop med det här. 
    Antingen något sådant eller så är det kortisonet som trappats ned för tidigt/snabbt.

    Ska prata med reumatologen om detta. Om det är kortisonet som spökar så undrar jag hur Erik mår. Kanske har även han ont i lederna. Han har ju varit så gnällig och skrikig och vi har relaterat allt det till magen. Tänk om det inte är så.

     
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Snart lycklig skrev 2012-09-05 14:44:48 följande:
    Oh Lully, så jobbigt för dig.

    Jag håller med, det känns lite som du är en "försökskanin" för oss andra. Men å andra sidan är du den enda (än så länge) som kan sitta och gosa med en livs levande "Athen-bäbis". Kram och hoppas allt går bra för dig och Erik.
    Ja en liten försökskanin är jag nog allt!
    Men jag gör det så gärna och som du säger; Det resulterade ju i en alldeles egen liten Erik att gosa med

    Jag har nu fått en tid hos reumatolog på måndag. Återkommer med rapport!

    Kram 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej tjejer!

    Läser här att flera är igång och varit i Athen! Jätteroligt att ni var nöjda med dr D och jag håller nu tummarna!

    Återkommer här med rapport från reumatologen som jag besökte i måndags. Han gjorde en grundlig undersökning av mina leder medan Erik gallskrek i väntrummet. Tur att stackars farmor (svärmor) var med .

    Doktorn konstaterade att det nog inte är nått i leden, dvs reumatologiskt, däremot så har jag ont i varenda senfäste i kroppen samt några muskelfästen. Det är väl inflammation troligen. Men vad beror det på??
    Han är inne på att det är kortisolbrist pg a långvarigt bruk av kortison och för snabb nedtrappning. Han har därför igår konsulterat en endokrinolog (?) som kan det här med hormoner.

    Har man ätit kortison närmare ett år så bör nedtrappningen ta någon månad tror jag att han sa.
    På fredag ska jag ta blodprover för att testa ev kortisolbrist samt sockerprov mm.

    Jag tog upp med honom om Erik ev också kan ha samma problem. Kan vara så sa han och endokrinologen. De var mycket frågande till att man inte tagit detta mer på allvar på BVC el BB och gjort en utredning för att vara på säkra sidan.

    Enligt rekommendationerna i Sverige så är max dosen av Prednisolon vid graviditet 15 mg. Ca 10% av dosen går över till barnet.  Ang Erik så skulle jag kontakta en barnläkare.

    Jag avvaktar nu min utredning först för att se vad den säger. Jag har återbesök hos honom den 25 sept. Jag återkommer med rapport.

    Kram
     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Åh Zin vilka goda nyheter!!

    Jag började med 10mg men fick öka till 15mg runt v 20. Jag åt 15mg tom förlossningen och sedan 10mg i 40 dagar ytterligare enl Dr D. Därefter fick jag ingen ordination av D. Jag trappade ned på ca 2 veckor. Det var nog för snabbt!

  • Lully Hill

    Nej Zin inte du också!!! Fick du ta några blodprov för att konstatera detta?? Mår du bättre nu?
    Kram

    Ps. Medicinen du tar är det kortisol hormon?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!