• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Linnea: ah jag trodde att du skulle göra IVF, förlåt jag läste slarvigt. Men jag hade i vilket fall tagit det lugnare just de två veckorna även i vanliga cykler, för säkerthets skull. Har du endo..?

    AnnC: jag tycker det är bra att lyssna på båda och därefter fatta ett beslut. Du behöver inte åka dit utan kan vara en overseas patient. Det handlar såklart om helt andra pengar så det är bara du själv som kan avgöra om du känner att pengarna motsvarar en adekvat behandlingsplan. Lycka till!

  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2015-01-20 13:19:57 följande:

    Ett litet problem...Erythromycin tablets 500mg finns inte på FASS.
    Vad finns det för motsvarighet på FASS tro..?
    Nån som vet..?


    Om du inte får ut Ery-Max så ber du Serum skicka Erythromycin Kyss, ber dem skriva recept på Ery Max eller så är ju flera i tråden på väg ner nu och kan ta med??
  • Zinfandel
    Katt12 skrev 2015-01-22 07:14:07 följande:

    Håller oxå m om att det är märkligt att alla som kommer t dr D får dessa mediciner, det skulle öka hans trovärdighet om man ngn enda gång fick höra om ngn som kommit därifrån utan denna ordination. 


    Det är bara att läsa tillbaks i tråden så hittar ni flera stycken!
    KattaAten skrev 2015-01-22 08:54:43 följande:

    Förlåt det var Prednisolone som gav läpp-käk-gomspalt. Jag skrev fel!


    Nej, Pred GER inte gomspalt. Ja, men trodde förr i tiden att det var en risk man tog. Idag finns nya (även svenska!) studier som visar att det enda som kunnat bevisas ha ett samband är lägre födelsevikt.

    Nej, det är INTE naturligt med 2 missfall.

    Jag säger som Redan, varför riskera ännu ett MF??!
  • Zinfandel

    Katt: jodå, det har varit flera stycken (och någon kommer säkert ge sig till känna här under dagen om de är inne och läser)! Jag själv fick t ex inte Fragmin första gången vilket antagligen var ett misstag. Jag har verkligen haft mina duster med Dr D men jag kan försäkra dig om att han absolut inte gör detta av ondo eller inkompetens - han och de flesta av hans kollegor tar hellre det säkra för det osäkra och behandlar i motsats till vad vi kanske är vana vid i Sverige, de vill ju hjälpa..! Det finns ju en anledning till att man söker upp honom. Jag kritiserade honom hårt för ett par år sedan för hans snäva behandlingsmetoder men de har idag blivit betydligt fler trots att de som finns totalt sett är begränsade och han har helt enkelt funnit en mall som funkar för majoriteten, då vore de väl synd om inte alla fick möjligheten? Jag tycker det är bra att ifrågasätta och läsa på, det är så branschen går framåt och jag önskar att fler gjorde det!

    Ang studierna så är referenserna från 1986-2008.

  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2015-01-23 07:07:14 följande:

    Annc: nån får rätta mig om jag hat fel .. Men Lovenox är inte det USA s motsvarighet till cleaxane och fragmin ? Alltså blodförtunnande ?


    Ja!
  • Zinfandel
    Sunlight skrev 2015-01-24 09:28:35 följande:

    Om man vill göra det enkelt så kan man ta europlasma prov hos Gyn. Det gjorde jag!


    Ja men det testas tyvärr inte likadant Rynkar på näsan.
  • Zinfandel

    Hej Holly! Hjärta

    JZ79: Jag har tagit Neupogen flera gånger (vilket alltså inte är Dr Ds standardprogram Flört) och ja, det är svindyra produkter. En del baserar dosen på vikt och andra ger 1 halv - 1 hel flaska/dag, från några dagar före transfer till minst TD. Osäker på hur den finns på apotek i Aten men skulle inte tro att det är så mycket billigare. Med Neupogen och pred ska man vara medveten om att man sänker immunförsvaret rejält och bör därför försöka undvika att utsätta sig för uppenbara sjukdomsrisker.

    Farzan: rekommenderar dig att söka svar i Sperma- & embryodonationstrådar!

  • Zinfandel

    Då ska jag genast ta och uppdatera med mer info Kyss Sidan som dessutom slog all time rekord i januari Skrattande Sorgligt men tydligen behövd Hjärta

    Jag vet, det är så man säger i inkompetenta Sverige Skrikandes Men då är du å andra sidan van vid att sprita och hålla bra hygien Solig

    Nja, jag tror att Snart Lycklig fortfarande tar det i v 13?.

  • Zinfandel
    JZ79 skrev 2015-02-02 17:15:00 följande:
    Läste nått om neupogen nånstans på sidan, men inte hur länge eller varför det tas. Trodde först det bara var för immunförsvaret, men enligt denna artikel www.centerforhumanreprod.com/fertility/g-csf-can-help-women-improve-endometrial-thickness-according-to-new-study-from-center-for-human-reproduction/ så har det gjorts studier angående slemhinnan.
    Japp, handsprit och hygien är vardag på jobbet, får tänka lite extra på det bara sen när jag tar alla mediciner vid behandling.
    Ja och han kommer säkert att be dig få Neupogensköljningar direkt upp i livmodern, oerhört effektivt för slemhinnan!
    Solkattan skrev 2015-02-02 16:51:06 följande:

    Zin: rekord ? Hur många besök ? *nyfiken*


    Nästan 30 000 unika! Skrattande
    altea skrev 2015-02-02 18:18:01 följande:
    Jag har immunsupport av Dr D, men är (genom det här forumet) nyfiken på att veta mer om Neupogen. Har inga problem med slemhinnans tjocklek men ännu har inget embryo velat fastna. Förstår dock inte om Neupogen också är en universal-lösning som används när ej immunsupport verkar räcka? Vilken djungel detta är....
    Neu är en ganska ny produkt i sammanhanget och sätts in när inget annat funkar. Det är en cytokin som främst används mot cancer eftersom den ökar antalet vita blodkroppar. Det finns nu ganska mycket info i det engelska forumet och även en del på Bravermans hemsida. Det är verkligen det tunga artilleriet som än så länge ska användas med försiktighet eftersom man verkligen laborerar med immunförsvaret. Det har dock visat imponerande resultat i våra sammanhang, särskilt med Letrozol mot endo. 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!