• pipperoni

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    mom2012 - Tack! Ska absolut dela med mig av mina upplevelser efteråt. 
    Solkattan - Det låter betryggande. Och ja, jag gör ju det för att säkerställa att det inte finns något där som kan ställa till det. Tack för lyckönskningarna.
    GurkanGrace - Hoppas att det fortfarande finns hopp... Kram.
    Snart lycklig - Ok, det låter bra. Jag åker hem först dagen efter hysteron, så jag har tid att ta igen mig lite efteråt. Ska försöka ägna måndag förmiddag åt att jaga mediciner så att det är gjort redan innan. Jag har aldrig blivit sövd... men det ska väl bli en första gång för det med kanske.  
    Mammis 2011 och 2015 - Så sorgligt... Jag har också haft två missfall det senaste året. Jag har inte gjort IVF med PGS i Aten, men det blir planen om även nästa IVF i Sverige misslyckas. Kram. 
  • pipperoni

    Är nu tillbaka på hotellet efter mitt första möte med Dr D. Lite förvirrande men känns också betryggande. Han tror att vi har goda chanser trots åldern. Har fått med mig några IL-påsar på direkten. Är de känsliga, eller kan man packa dem i väskan och checka in? Det går väl inte att ta dem i handbagaget förmodar jag eftersom det är vätska?

    Imorgon kl 8 ska jag träffa Dr D på sjukhuset (har redan rekat var det ligger) och göra hysteroskopin. Så ingen hotellfrukost imorgon. Sen hoppas jag att jag känner mig tillräckligt ok så att jag kan ge mig ut och besöka några apotek imorgon eftermiddag. För om jag förstod Dr D rätt så är de stängda måndag eftermiddagar? Han tyckte att jag skulle köpa så att jag klarar nästa IVF och att vi får lösa resten när jag blir gravid. Men jag vill nog hellre försöka få med mig för åtminstone ett par-tre månader för att vara på den säkra sidan. Men hur mycket behöver jag...? Tänker främst på Clexane.

    Tack på förhand!

  • pipperoni
    che71 skrev 2015-12-07 15:05:59 följande:
    Jag tog Fragmin sprutor till v 37 så det kan behövas många. ..dessutom ännu fler om man ska ha varje månad innan när man försöker bli gravid och om man har otur och får upprepade missfall och måste börja om igen. ( jag hade fragmin i flera graviditeter innan det blev missfall förutom i den lyckade graviditeten )

    Bäst är förstås recept på Fragmin /Clexane här hemma (då går det på högkostnadsskyddet) men köp på dig massor av Prezolon billigt i Aten o kan behövas mycket. Jag köpte nog 40 askar ( måste gå runt på många apotek) där men behövde inte alla själv men finns alltid tjejer som vill ha här.
    Ja, jag inser att det kan gå åt ett gäng sprutor... Jag har 30 sprutor 5000IE Fragmin hemma som min läkare på Fertilitetscentrum skrev ut till mig inför min första IVF när det stod klart att jag har APC-resistens (heterozygot), men sedan hann de ändra sina rekommendationer och sade att jag inte skulle ta dem. Så Fertilitetscentrum kommer inte att skriva ut något Fragmin till mig i alla fall... men det vore ju smidigt att hitta någon som kan göra det, för de räcker ju inte så långt. Ska försöka köpa på mig både mer Clexane och Prezolon imorgon (hittade bara ett apotek som var öppet måndag eftermiddag tyvärr), beroende på hur mycket jag orkar trava runt efter hysteron... Får väl gå hem till hotellet och vila lite efteråt och hoppas att jag orkar ge mig ut på eftermiddagen. 
  • pipperoni
    mom2012 skrev 2015-12-07 18:03:34 följande:

    Pipperoni har du dokumenterad apc resistens som jag så bör gyn skriva ut till dig. Fast det hinner du nog inte få veta innan du åker hem. Lycka till i morgon. PS. Köp även baby aspirin (om du ska ha det) i athen.


    Japp, det har jag. Har dokumentet hemma. Så det kanske går att hitta någon annan gynläkare som kan skriva ut det... Fertilitetscentrum på Carlanderska följer rekommendationer hos någon läkar/forskargrupp på Sahlgrenska som tydligen nyligen har ändrat sina rekommendationer och numera menar att det inte finns någon anledning att ordinera vare sig Fragmin eller Trombyl. 
  • pipperoni
    pink lily skrev 2015-12-07 22:39:44 följande:

    Jag har också gjort hysto för Dr D på det sjukhuset. Mycket proffsigt, och jo det var mkt personal i rummet! Och, hjärtkontroll före op. Man får lätt sövning, medlet sprutas in via kanyl i handen. Efteråt ligger man på uppvak i eget rum, och personal o Dr D kom och kollade upp en med jämna mellanrum.

    Finns jättetrevlig servering/restaurang på bottenvåningen i sjukhuset där man kan sitta ner o hämta sig efteråt, och DRICKA. Var helt uttorkad efter hyston. Åkte hem o lade mig sedan, med känsla som lätt mensvärk. Blödde lite ett par dagar efteråt. Det finns ett apotek i närheten av sjukhuset som hade öppet, dock bara till kl 14.

    Det kommer gå bra, lita på Dr D. Lycka till!


    Åh, tack Pink Lily. Alltid skönt att veta lite mer detaljer. Ska strax ge mig av till sjukhuset nu. Håller tummarna för att det går bra för dig, måste vara tufft att bara vänta och vila... Jag ska försöka köpa på mig mer mediciner i em eller imorgon bitti innan ja åker hem, så hör av dig om det inte löser sig med progesteronet. Kramar.
  • pipperoni
    GrukanGrace skrev 2015-12-11 11:59:18 följande:

    Vill bara meddela att vår graviditet är på väg utför. HCG har gått ner så nu väntar vi bara på blödning och MF.

    Nu hoppas jag bara att det går bra och att vi slipper komplikationer med utomkvedshavandeskap. Ska på vul på måndag.

    Kram


    Så tråkigt att höra... jag beklagar verkligen. Kram till dig. Hjärta
  • pipperoni

    Hej alla!

    Nu är jag hemma igen och väntar på svaren på USA-proverna och ny telefonkonsultation med Dr D. Hoppas att det blir av innan jul, för den 19 december ska jag börja med Synarela inför vår nästa IVF på Fertilitetscentrum. Funkar inte den heller så blir det IVF hos Dr D i mars/april. Men jag hoppas förstås vara gravid innan dess... 

    Mom2012 och andra intresserade - här kommer en liten resumé av hysteroskopin hos Dr D: 

    Jag skulle infinna mig på sjukhuset kl.8 på morgonen, fastande. Det var ett stort sjukhus med flera sjukhusbyggnader så jag hade varit där dagen innan och rekat lite och visste vilken byggnad jag skulle gå in i. Anmälde mig i receptionen och fick visa mitt pass, uppge mina föräldrars namn och lämna mitt mobilnummer samt skriva på några papper på grekiska. För mig som är ett kontrollfreak så kändes det inte helt bra att skriva på något som jag inte hade en aning om vad det var... Därefter kom en sköterska och visade in mig på ett rum med en säng och ett skåp med nyckel där jag kunde förvara mina saker.

    Jag fick klä av mig allt och sätta på mig en blå sjukhusrock. Dr D kom in och tittade till mig och frågade om allt var ok, sedan kom en sköterska och hämtade mig för EKG. Det var den gamla sortens utrustning med sugkoppar (i övrigt tyckte jag att sjukhuset verkade modernt). De frågade också massor av frågor om senaste mens, allergier och sjukdomshistorik och jag fick skriva på ytterligare ett papper. Hjärtläkaren kom in och tittade på EKG:t (och sade att jag hade irregularities som jag borde kolla upp när jag kom hem, men inget farligt). Fick sedan gå tillbaka till mitt rum och var på väg att ta ett glas vatten, men fick då reda på att fastande även betydde ingen dryck. "No food" hade Dr D sagt, men det betydde tydligen även "no water". Jag fick erkänna att jag hade druckit ett glas vatten på morgonen och de såg väldigt bekymrade ut, frågade hur mycket och när, och sade att då måste de kanske skjuta på min operation. Sorry, sorry, sade jag, I didn't know. Då kom Dr D tillbaka och ryckte lite på axlarna och sade att det inte gjorde så mycket och mumlade något om att de var petiga och att grekerna är sådana.

    Fick sedan en supp av Dr D som skulle föras upp i ändtarmen. Han tycktes mycket förvånad över att mitt rum inte hade något badrum (även om jag inte tror att de andra rummen hade det heller) och jag fick ett par handskar för ändamålet. "For the pain" sade han. Den var nog inte bara för smärta utan även lugnande tror jag dock, för när jag tog den blev jag lite lullig (ungefär som efter den lugnande jag har fått innan ägguttag). Fick vänta ett tag till och sedan kom en sköterska och hämtade mig och höll mig under armen den korta promenaden till operationssalen. Väl där kändes det som det gick ganska fort. Jag fick lägga mig på en brits med benen i vädret och en rund kudde under huvudet. En man kom och satte en nål i armvecket på mig och sen fick vi vänta fem minuter innan Dr D kom. Då sade mannen (som jag antar var narkosläkaren) att nu ska du få sova, sprutade in något i min arm, jag kände lite äcklig smak i munnen och sedan var jag borta...

    Vaknade till av att det kliade på näsan och bredvid mig stod en säng på hjul som jag ombads flytta över till. Sen blev jag tillbakarullad till mitt rum och tillsagd att vila. Slumrade till lite och sen kom Dr D och gav mig vatten och apelsinjuice och sade att allt hade gått bra och att det såg fint ut. Han hade vid ultraljudet dagen innan sett några "calcifications" som han trodde satt i livmoderhalsen, inte i livmodern, och dem hade han tittat på tre gånger under hysteron, men han sade att det såg fint ut. Fick mitt första IL-dropp när jag låg där och slumrade en stund till, sedan tog han bort nålen, jag fick en DVD med mig och fick lov att gå hem när jag ville (efter att ha betalat ungefär halva kostnaden i receptionen innan jag gick, resten kom på faktura från Dr D). Var nog därifrån igen vid 12-tiden och var ganska trött den dagen efter sövningen. Blödde lite samma dag och dagen efter, därefter bara spottings ett par dagar. Fick penicillin både intravenöst och ordinerades en kur på 8 dagar av Dr D. 

    Var lite för trött och snurrig för att uppfatta så mycket detaljer kring vad han sade om hysteron, förutom att jag har hjärtformad livmoder (men no problems det heller enligt honom), så jag ska fråga lite mer vid nästa Skype-samtal. 

    Men, in all, så gick det fint och jag blev väldigt väl omhändertagen av Dr D, som tittade till mig flera gånger och frågade om allt var ok. Så, jag hoppas att det var värt besväret!


  • pipperoni

    Nu har jag fått resultaten från USA-proverna och ska ha telefonmöte med Dr D imorgon. Har försökt att tolka dem själv med hjälp av Fertilitetsguiden (tack, Zin!). Det jag förstår direkt är att mitt TNF-alfa är för högt... och jag har också förstått att det är svårbehandlat? Några tips kring detta? T.ex när det gäller kost, motion, tillskott eller något annat. Eller bara några solskenshistorier för den delen. Solig 

    Jag tolkar det också som att 50:1 är högt, med 19%, men att jag svarar på både IVIG och IL. (Är dock osäker på om denna tolkning är rätt).

    Klistrar in mina resultat här om någon av alla kunniga i denna grupp har något annat klokt att säga:


    50:1 - 19.1 (10.0-40.0)


    25:1 - 10.0 (5.0-30.0)


    12 5:1 - 7.5 (3.0-20.0)


    IVIG 12.5 mg/ml, 50:1 - 10.1


    IVIG 12.5 mg/ml 25:1 - 9.2


    Intralipid 1.5 mg/ml, 50:1 - 12.0


    Intralipid 1.5 mg/ml, 25:1 - 11.6


    %CD3 - 80.7 (60.0-85.0)


    %CD19 - 10.5 (2.0-12.0)


    %CD56 - 6.4 (2.0-12.0)


    %CD19+cells CD5+ - 8.3 (5.0-10.0)


     


    TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+) - 39.0 (13.2-30.6)


    INF-g:IL-10 (CD3+CD4+) - 20.3 (5.8-20.5)

    Tack på förhand! 


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!