• MariaKojola

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla och god fortsättning! Jag hoppas och tror att 2017 blir ett riktigt bebisår för oss alla! 


    Jag har lite frågor som jag tänkte höra med er om. Dels gäller det dr D och att få tag i honom. Har försökt sedan mitten av dec och mailat runt 4-5 mail men inget svar. Då det börjar näran sig ivf start och jag behöver mitt schema för mediciner snart så blir jag lite stressad (han vet om när jag ska köra), men vad jag läste här ovan är det tydligen vanligt att han är svårfångad så får väl vänta. Eller skulle ni ringa honom om ni var i mitt ställe?


    Min nästa grej och som är mer akut är intralipd! Jag bor i finland och det är slut på hela partiet här (vi har ett annat apotekssystem där det är endast en aktör inom apoteksverksamhet i hela finland, ni har ju många olika i sverige). De hittar ingen info om när eller OM det kommer att komma mer, och jag behöver få tag i intralipid snarast. Har ringt runt till så många apotek att jag börjar bli uppgiven och även mailat falun som jag förstått använder intralipid men inget svar. Har någon av er intralipid att sälja??

  • MariaKojola

    Lite rådfrågning. Jag närmar mig ivf-start (börjar menopur runt 25/1) och då dr D haft jullov har jag inte hört ngt från honom på länge. Mitt problem är mitt TNF som ligger på 44, och han ville jag skulle ta humira. Hade inte råd att ta ut dem nu (svindyra här) så har bara kört intralipiddropp under 2 månader som "prepp". Han ville att jag skulle skicka blod till chicago o kolla tnf-värdet innan ivf:en, men då jag inte hört ngt från honom börjar jag behöva ta ett eget beslut. Hur skulle ni göra, strunta i att skicka blod och köra ändå eller avvakta? Grejen är ju att eftersom jag inte tagit humira lär mitt tnf knappast gått ner (eller? Kan jag påverka på annat sätt??) och då är det ju mest en ställning till hurvida det är värt ett försök med mitt höga värde eller ej. Blir lite småknäpp över det här, vill mest bara köra och tänka att det KAN ju lyckad ändå. Men ja, vad hade ni gjort?

  • MariaKojola

    Tack för tips om tomatjuice! Till skillnad mot all annan medicin man tar låter ju det väldigt enkelt :)

    Kan tyvärr inte ta ut humira i Sverige på samma sätt som er då jag inte har medborgarskap där. Men får hoppas dr D svarar, och att han tycker det är ok att köra även utan humira och utan att ha kollat tnf innan.

  • MariaKojola

    Vi hade ungefär exakt samma då, lill111. Jag hade tnf 44 i nov 2016, men ja, inte tagit ngn humira och är planerat ivf nu i kommande månadsskifte. Blä rent ut sagt, är det alltså likamed lönlöst om man inte tagit tnf-blockare med så pass högt värde? Trombyl o pred går väl mer på immunförsvaret(?), men kommer inte åt tnf-värdet. Och dessa intralipid-dropp, påvekar de ingenting? Jag kör med egna ägg men har inte förstått att det har ngt med tnf att göra.(?)

  • MariaKojola

    Tack för olika tips om att sänka tnf utan humira.

    Som det låter verkar ju humira dock vara det som gäller, men tänker att ett försök får bli test innan jag tar dem. Jag vet inte om det har nåt med olika förutsättningar i övrigt att göra, vore ju lite konstigt då värdet ju talar för sig själv kan man tycka, men jag vet att dr D funderade om mitt tnf-värde var tillfälligt högt när det togs. Det verkar ju kunna variera lite av sig själv också, men jag har inte riktigt förstått hur det påverkas.

    Vill också säga tack till Zinfandel för ditt otroliga jobb med fertilitetsguiden! Sån informationskälla! Tack x 1000!

  • MariaKojola

    Mina imaginära barn - Dr D ville först att jag skulle ta humira nog, men sen har han vart OK med att köra på intralipid och alla andra mediciner istället. Jag fick ju vår dotter på naturlig väg innan allt det här med ivf och tänker att det ju med lite tur kunde få lyckas igen. Å andra sidan har det ju inte lyckats de senaste åren av försök, så nog det ju va tnf som spökar. :/

    Vad tar du nu då?

  • MariaKojola

    Ang chicago-proverna så är det bara att kontakta fed ex och dom hjälper dig. För mig skulle det kosta ca 200e, men då skulle dom dessutom hämta upp det från Åland, så säkert billigare om du skickar från Sverige. Adressen till kliniken borde du få av dr D. (Jag får dock väldigt lite svar överhuvudtaget från honom just nu, verkar som han är rätt fullbokad. Eller så gäller det bara mig?)


     


    Jag har också en fråga till er alla - har ni gjort på akupunktur i samband med återföring? Jag har ju immunsupport, men vill såklart maxa chanserna. Någon annan som prövat, och era erfarenheter? 

  • MariaKojola

    Jag fick ut intralipid i Sverige (I hela Finland är det slut) genom att bara ringa och beställa. En låda med 10 påsar på 100ml styck kostade ca 640kr. Helt värt det, Dr D tog ju 30e för en påse på 250ml. Hoppas du hittar allt du behöver!

  • MariaKojola

    Grattis till er som plussat! (Och äve ett plus som sen tyvärr blev ett minus får man ju se som något glädjande på sitt sätt - ett besked på att det funkar!)

    Jag ska för återföring imorgon, är mitt första försök med dr D och är så otroligt nervös. För höga förhoppningar känns det som, men samtidigt vill jag ju tänka positivt.

    Hursom, var och tog dropp plus blodprov idag och mina vita blodkroppar hade då åkt i höjden! Alltså jag fattar inte, har inte eller är inte sjuk, så vad är detta?? Förstår att det inte är optimalt inför imorn (väl?) men går ju inte att få ner nu på en dag. Blev o fundera på om det är äp som orsakat höjningen och ville fråga om ni sett liknande effekt? Eller hur har era leukocyter legat vid ET?

  • MariaKojola

    Absolut berättar jag gärna mina värden om det säger nåt mer till er! (För mig blir det mest bara siffror som jag ändå inte vet hur jag kan påverka utan följer bara dr Ds ordination.) 
    Mina leukocyter låg på 16,6 igår, och har hela tiden legat runt 6-8 ungefär. Dom har alltså vart normala men vad nu betydligt förhöjda, utan sjukdom i kroppen. Eller ja, förutsatt att nu inte kroppen tagit äp som en "attack" och har en motreaktion då(?). Jag har ju ET idag nu, och tog dropp både i lördags och igår, så hoppas hoppas på att det på något sätt hjälper till.
    Utöver det tar jag prednizolon, 20mg dag, och kommer sen börja med cleaxne från dag 6 efter ET. Vad tänker ni, kunde det vara skäl att ändra på något? Tips mottages varmt!
    Och gällande mina andra värden ligger dom alla helt normalt. Eller mitt TNF var/är ju för högt, men där vet jag inte hur jag kan påverka mer än med omega 3 och tomatjuice. Tar ni Lyprinol under dessa tuvardagar också, och i dubbeldos, i som tar det?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!