• MariaKojola

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tack för tips om mediciner! En till fråga till er allvetande: jag hade ju ET igår och enl min plan fr dr D skulle jag börja med ceaxne (blodförtunnande) dag 8 efter äp. När jag läste runt här fick jag dock bilden av att ni andra börjar tidigare o mailade honom då. Fick svar att jag skulle ta det "ASAP!" och även babyaspirin. Känns nu lite jobbigt då mina blodprov fr idag visar väldigt högt hb och jag blir såklart rädd att det kommer för sent o det lilla ägget redan fått för lite blodcirkulation (ännu mer trist då jag ju inte fått veta om jag inte mailat).. Grejen nu är dock att jag sen inte fått ngt svar då jag frågade hur mycket, så undrar nu; vad har ni tagit? Hur mycket o hur ofta?

  • MariaKojola

    Grattis till er som fått era små mirakelbebisar! Alla barn är ju såklart ett mirakel i sig - men dom som kommer efter lång tids väntan känns ju som extra små underverk <3

    Som någon skrev ger det ju också hopp! Jag har själv varit lite nyfiken på hur många försök alla här har gjort? Är rätt ny i den här tråden, men ni som hängt med längre, har de som kommit och gått under åren till slut fått sina bebisar? Med tanke på namnet på tråden (och att det ger hopp ju fler som lycksts) hoppas jag ju på det. Och hoppas såklart att vi alla som ännu håller på ska få bli gravida. :)

  • MariaKojola

    En fråga såhär i ruvardagar - mitt progesterovärde har sjunkit de senaste dagarna, är det här nåt jag borde göra nåt åt (reglera med lutinus?) eller är det bara rakt av ett dåligt tecken? Finns det något värde man bör hålla sig inom? Får inte tag i dr D så frågar er istället :)

  • MariaKojola

    Hjälp, jag håller på att få slut på clexane! Insåg inte hur snabbt det skulle ta slut, har nu bara tre dagar användning kvar. :O Det verkar inte finnas på apoteken här (tydligen har det försvunnit ur sortiment) vad hade ni bytt till? Eller har någon överbliven att sälja? (Dock bor jag på Åland och skulle ju behöva få tag i rätt omgående. Fattar inte hur jag lyckades med det här när det verkligen gäller. :/)

  • MariaKojola

    Tack UndrandeSökare och Savasana. 
    Jag tar Clexane 4000iu, så är kanske något mindre i motsvarande fragmin då? 
    Det har nu löst sig, tack vare läkare här som var snälla och skrev ut. Jag mailade dr D och förklarade min situation, och fick då svar att han ville vänta och se om jag var gravid. När ja sedan skrev igen och förklarade att jag verkligen har slut på medicin och behövde ett recept så skrev han bara att jag skulle kontakta en läkare här. Svarade då att jag inte förstod varför han inte kunde hjälpa mig med receptet (och förstår det fortfarande inte, var ju bara tur att jag fick tag i en läkare här som skrev ut). Nu har jag inte fått något mer svar av hon efter det. Men ja - är inte det något som ingår i den "immunsupport" man betalat för, att han skriver ut recept? Eller finns det någon annan anledning som jag missat som förklarar varför han inte ville skriva ut det till mig? Kommer ju även behöva mer prednizolon och annat också. Hmm. Blev lite besviken faktiskt.

  • MariaKojola

    Tar återigen hjälp från er (ni är GULD värda, jag är verkligen otaligt tacksam för all hjälp jag fått av er i den här tråden! <3). Men ja; hur länge ska man fortsätta med mediciner? Om man lyckas med behandling och blir gravid, vad gäller då? Clexane/Fragmin hela graviditeten ut? Varje dag? Eller trappar man ner? Och samma mer prednizolon och babyaspirin? 


    Sen undrar jag även gällande dropp och hur ofta ni tagit? Jag tog innan ET och sen på ruvardag 7. Då var det dock mest för att jag hade mailat och frågat och fick till svar "Yes, ASAP!!", annars hade jag ju inte vetat det. Funderar därför om jag förväntas ta dropp igen här nu snart, ifall dr D glömmer att meddela mig det.? (Mina blodvärden är dock helt bra tror jag, Lymfocyter på 2,45 och Leukocyter på 11 (påväg neråt från 16). Men ändå, hur ofta tar ni dropp?

     

  • MariaKojola

    Tack för svar förut om hur ofta ni tar dropp! Det låter lite liknande som jag tar, ca 1ggr vecka. Nu vet jag dock inte om jag ser ngn effekt alls av mina dropp, känner inget i kroppen och syns ingen direkt skillnad i mina blodvärden, men ä kanske just det som är grejen - att droppet håller värdena i schack(?). Tyvärr är det ju inte billigt att ta blodprov 2ggr v o dropp till på det, så jag hoppas det inte kommer behövas lika mkt. Får heller aldrig ngn kommentar på mina FBC som jag skickar, så osäker om han ens går efter dem, haha. Men vad gör man inte för att lyckas? :) Just nu är mina neutrofila på 7,4 (gått upp fr 6), men inte fått ngt svar fr dr D så hade ni reagerat på detta o tagit dropp? Mina vita blodkroppar ligger runt 10 o har nästan alltid gjort, men är kanske de som styr droppbehov mer än neutrofilerna?

    En annan fråga, prednizolon - har någon det att sälja?

    Lycka till i ruvandet minaimaginärabarn! Åtm jag blir lite småknäpp i huvudet under dom veckorna, sån otrolig psykisk påfrestning.

  • MariaKojola

    Tack undrandesökare! Jag tar o har alltid tagit 200ml intralipid (plus 100 koksalt), han satte mig på det direkt. Gällande annan medicin är det 20mg prednisolon, och ja, där har jag ju läst lite mindre roliga artiklar om det o fosterskador men alla andra verkar ju också ta det så jag kör på. Ni kanske är bättre insatta o sett någon dokumentation om att det inte påverkar?

    Gällande dr D o räkningar fick jag också en idag på 450 för pregnancy follow up. Känns völ inte jättekul då jag ju snarare fått mer hjälp fr er än av honom, men är väl bara att betala. Har nu alla valt det vidare?

  • MariaKojola

    Tack för många utförliga och informativa svar! Jag har än så länge känt mig otroligt opåverkad av egentligen allt - medicinering som graviditet (är väl därför jag är långt borta från att ropa "Ja det lyckade!" ännu). Mina vita blodkroppar gick dock upp till över 16 strax efter återföring, och trots detta så blev det plus på stickan. Så ge inte upp minaimaginärabarn fast du tycker att värdena inte ser bra ut!

    Gällande prednisolon förstår jag om du självmedicinerat och det är ju helt fantastiskt om det bidragit till en lyckad graviditet! Jag är oerhört dåligt insatt i dessa mediciner och deras verkningar, så kör bara enl ordination. Droppet känns judock - som du säger - fullständigt ofarligt!

  • MariaKojola

    Otroligt tråkig uppdatering från dig supertjejen. Inte mycket att säga som hjälper, men skickar lite styrka i en hopplöst orättvis stund. Man borde inte behöva vara med om sånt här efter allt man redan kämpat. <3

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!