• MariaKojola

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Jag har en bakgrund med 7st ivf försök och har nu bestämt mig för att pröva något nytt. Har därför kontaktat dr D (läst så mycket positivt om honom här bland annat), och ska nu troligen ner om några veckor. Jag tänkte boka resa nu idag, men reagerade på något när jag gick igenom våra mail; är hans mailadress "sweden.lifeclinic@gmail.com?


    Jag har helt för mig att jag mailade den adress som fanns på deras hemsida, men reagerade först nu på att det stor såhär. Vi har ju haft konsultation och mailat flera gånger (och jag utgår ju från att det är honom jag pratat med), men ja, jag måste ändå fråga då jag reagerade på det och man läser om allt möjligt som händer. Så om någon vill kolla vad det står för adress från era matkonversationer med honom så vore det toppen! :) :) Tack!

  • MariaKojola

    Tack Peewee44 för svar och tusen tack "Undrandesökare" för all info!! Jag känns mig väldigt oinsatt i allt detta med mediciner och olika värden, men har å andra sidan inte fått varken provsvar eller medicinrecept heller, så hinner förhoppningsvis lära mig.
    Är även rätt nervös inför hysteroskopin som jag kommer att göra (på Dr D:s inrådan), då jag reser själv och tycker att sövning är rätt läskigt. Har någon annan gjort hysteroskopi hon honom, och har det gått bra?


    Jag kommer bara att vara där en vardag, och ska då dels hinna med blodprover och hysteroskopin, men ser att jag även kommer få springa runt och leta mediciner. Får nog höra m Dr D om att beställa in av den medicinen som man annars fick först nästa dag (om man beställde på ex måndag). 
    Gällande dropp har jag ju egentligen nålskräck (men efter 7 ivf och två X så börjar man ju ha fått hantera sitt obehag, bara att bita ihop liksom), och då jag har sjuksköterskor inom familjen så räknar jag med att detta kommer gå bra. Men hur ofta har ni andra behövt ta dropp? Och under vilka perioder, alltså från sprutstart till vecka vadå? Eller är det helt individuellt?
    Många frågor här nu, och jag har ju egentligen massa fler (även om den enda och största väl egentligen är: kan Dr D hjälpa oss??).


     


    Tack på förhand för svar, från en lätt ivf-"förvirrad" tjej påväg till Aten.

  • MariaKojola

    Tack för er hjälp och svar igen. Även om de "bara" är några korta inlägg så lugnar det märkligt mycket att höra att någon annan gjort samma sak - och att det gått bra.
    Resan är nu bokad och måndag 7/11 så blir det blodtester och hysteroskopi. Vi kommer sen att köra på ivf vid nästföljande mens, men det blir i Sverige. Jag har inte berättat om Aten för min klinik, hur har ni gjort? Frågade lite innan om hur de ställer sig till immunologi och det var så negativa svar så jag är rädd att det skulle bli ogenomförbart om de visst om atenutredningen. Dr D vet dock om upplägget och det är OK för honom.
    Något annat jag funderat på (som vi väl alla funderar på) är om det är bättre chans att lyckas med hjälp av Aten? Den här tråden blir såklart rätt partisk, och jag vill ju bli så hoppfull som jag blir av att läsa era historier, men är det någon annan som gjort så pass många försök som vi (7st) aldrig fått ett plus, och sedan ändå lyckas? Nu är jag ju dock inställd på nytt försök och nya metoder, hoppas hoppas att detta nu ska ge resultat!

  • MariaKojola

    Tack för tipset om "visa endast"! Lättare att kolla upp vad någon använt och få lite tips därifrån, istället för att bläddra hit och dit.


    Jag kommer inte ännu gå på ÄD, utan hoppas att det ska fungera med hjälp av Dr D och mina egna ägg. Ekonomiskt blir det ju såklart påfrestade med allt det här, men vad gör man inte? Vi har nu hållit på i över två år med aktiva ivf-försök, och jag börjar bli väldigt less på att inte ens ha fått se ett plus. ÄD känns dock som ett stort steg, när vi ändå alltid fått relativt många ägg och i OK kvalitet.
    Köper nu ett trepack, känns som det ger lite andrum att "få" misslyckas.

  • MariaKojola

    Nu är det då dags för mig att åka ner och träffa dr D. På måndag väntar blodtester och hysteroskopi. Jag är både lite nervös och samtidigt kan jag inte förneka att jag tänker typ "vad sjutton är nu det här alltså?", och undrar vad denna i det närmaste mytomspunna läkare ska kunna göra för mig. Men - jag lever ju på hoppet gällande dessa ivf-försök, så nu är jag mer än redo att gör allt som går att göra!


    Min fråga till er; vad behöver jag ha med?


    Och två: Det här droppet många av er pratar om (IL-dropp?) köper jag det där? Eller kan jag köpa det hemma? Känns som rätt stora påsar att ta med hem?

  • MariaKojola

    Hej ni kunniga!

    Jag har nu vart i Aten och träffat dr D samt tagit blodprov och gjort hysteroskopi. Allt såg bra ut i livmodern och blodproverna var bra förutom TNF (visst hette det nu så?) som hade ett värde på 44,3, och borde vart på något kring 20.

    Är detta det värde som berättar att mitt immunförsvar är aggressivt?

    Och min andra fråga, jag hade tänkt börja ivf beh nu om bara 4 dra, men har nu fått en ordentlig förkylning! Alltså jag känner bara nej, nej, NEJ - hur mkt otur kan man nu ha. För det här är ett problem inför beh om jag förstår det rätt? Eller har ni kunnat köra även om ni vart sjuka?

    Tack för svar!

  • MariaKojola

    Tack för svar undrandesökare och mom2012. Som ni båda nämner så är humirasprutor något som dr D gett på förslag, men då jag skulle startat beh redan nu var det för kort tid att dessa skulle ge effekt o han valde därför intralipid ist. Det bör väl dock tilläggas att han kanske hade föredragit att jag väntat längre o kunnat använda humira, men jag var så stressad att komma igång så därför blev det il-dropp.


    Nu är jag ju dock sjuk och kommer väl ändå troligen inte att starta behandling. Kanske i slutändan lika bra, även om det känns trist att vänta (det kommer bli ett hopp på några cykler då dom nästkommande korockar med att vi är på resa, men så är ju det här ivf-livet :(


    Humirasprutor, är det något som kommer bli svårt att få ut? Jag har väl inte hittills fått jättepositiva bemötanden från sjukvårds, så är det här något ovanligt kan jag tänka mig att dom kommer vara lite naja. Och ni som har haft högt TNF och inte lyckats tidigare med ivf, har det gått bättre sen när ni behandlats mot detta och gjort ivf efter det?

  • MariaKojola

    Jag har nu fått min nya plan från dr D, där vi siktar på ivf-försök i slutet av jan, och han vill nu att jag ska ta humira-injektioner för att få ner mitt TNF värde (har 44,5). Efter att jag har läst om medicinen och pratat med en bekant som är läkare känns det dock nu v ä l d i g t jobbigt. Biverkningarna för den här medicinen är ju både väldigt vanliga och också väldigt allvarliga. Min högsta dröm är ju att få ett syskon till vår dotter, men jag vill ju inte att hon ska förlora sin mamma på resan (nu låter det jättedramatiskt, men det är ungefär så jag känner just nu).


    Ni andra, vad är era erfarenheter av den här medicinen??

  • MariaKojola

    Virrvarr - Jag vet inte om du menade frågan till mig men svarar iallafall. Vi har gjort sju försök här hemma. Sedan har jag haft två utomkveds (innan alla ivf försök) så har opererat bort mina äggledare (därför vi är helt fast i de här).


    Nu efter sjunde fick jag bara nog, inte ett enda plus under dessa år och jag kände bara att det var dags för något nytt - därför Aten. Nu är jag ju dock väldigt upp o nere i hur jag ska ta ställning till dessa humira injektioner. Känns väldigt läskigt, men samtidigt måste han ju anse att det finns en anledning till att jag behöver dem. S v å r t.

  • MariaKojola

    Hej på er!


    Dr D har bett mig att skicka blod till Chicago innan min kommande behandling. Han vill se om mitt TNF värde gått ner (jag har inte kunnat ta humira som han ville, då dessa sprutor för mig kostade tot över 3500euro på våra apotek här i finland). Istället har vi kört på intralipid, och ja, hoppas på att det gett effekt. Jag känner mig lite deppig över hela grejen, som att dr D inte tycker att jag är någon som verkligen har chans att bli gravid. Inte för att han sagt det rakt ut, men ja, får lite den känslan och har sen heller inte fått svar av honom nu på en vecka. Hursomhelst, min fråga gällde att skicka blod till Chicago - hur har ni gjort detta? Min post här säger i princip nej (eller att dom inte vet hur dom kan hjälpa mig) men nog måste det väl finnas fler som gjort det?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!