• Lully Hill
    barcelona 78 skrev 2013-02-05 12:06:11 följande:
    Åh, ni är så fina! Det är det där värdet på 152 från 1/2 som blir väldigt lågt. Man kanske kan bortse från det och tänka att det var ett felvärde. Jag hoppas men är jätterädd för att bli besviken igen.
    Häng inte upp dig på ett värd. du kan ha druckit extra mycket eller nått. Och värdet är ju inom tabellen eller hur?
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    SUR!!!!!!
    Hade bokad telefonkonsultation med Dr D kl "2 pm Athens time" idag. Men ingen ringde!!! 
    Rynkar på näsan 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Han ringde vid 5 tiden och bad om ursäkt för att det var sent. Det känns så bra att prata med honom så man förlåter ju honom varje gång. Han är helt säker på att mitt ledonda är en flare up dvs en reaktion från immunförsvaret som man lätt får efter graviditet. Han läste ett brev från en kvinna från Ukraina som just fått tvillingar och de besvär hon beskrev stämde exakt på mig. Han tycker man ska prova med 5 mg Pred i 3 veckor och sedan ta 2,5 mg i 3 veckor och sedan sluta för att se om immunförsvaret har lugnat sig. Mitt TNF är troligen jättehögt som han säger.

    Men nu ska vi göra ett försök under våren (om min kropp vill) så jag ska börja boosta mig från i morgon.

    Så nu är jag i gång igen!! HJÄÄÄLP!! Jag är nog inte riktigt klok!

    Kram alla!

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Påskliljan skrev 2013-02-06 22:27:17 följande:

    Det var nog för att han pratade med mig Jag hade tid 12 pm Athens time, men han ringde först kl 13.30 Athens time. Det var dessutom tredje gången som vi avtalat tid, de två första ringde han inte alls, utan jag fick bara ursäktande mail. Så jag var också väldigt irriterad när han inte ringde, speciellt idag eftersom jag fick hoppa över ett jobbmöte för att vänta på telefonsamtal. Men nu har jag i alla fall fått en fortsatt plan. Han är mer och mer övertygad om att det är mina äggstockar/äggkvaliteten som är problemet och vi diskuterade även ÄD, men det tyckte han att jag var alldeles för ung för (32 år). Själv så funderar jag på om det verkligen är värt att satsa så hårt på att få biologiska barn som kanske dessutom riskerar att bli infertila om de ärver mina dåliga äggstockar. Jag önskar verkligen inte att en eventuell dotter ska behöva gå igenom allt som jag gått igenom för att bli gravid. Någon som har några tankar eller kommentarer om detta? Jag vet inte vad jag tycker eller vill...
    Tack raringar för glada tillrop!
    Man behöver verkligen det och gemenskapen här för att orka annars skulle man det inte! Och vet ni vad, jag undrar om man inte blir lite beroende av det också. Det låter ju halvsjukt men håll med om att det blir som en livsstilSkäms Ett sätt att leva och drömma som man gjort i så många år. Det är ju inte klokt.

    Påskliljan - Han måste haft ytterligare en patient mellan oss för han ringde först vid 4-tiden till mig.
    Du undrar lite över tankar kring ÄD. Jag gjorde ÄD i Finland för några år sedan. Det lyckades ju inte för jag fick ju ingen immunbehandling. Jag kan rekommendera AVA Tammerfors, jättebra och de pratar svenska. Där får du alla donatorns ägg som fryses åt er, precis som vid IVF, vilken är bra dessutom vid syskonförsök. I så fall blir de ju helsyskon. 
    jag tänkte så här att jag kommer att bära detta barn, det växer inom mig och jag kommer att föda fram det till livet. Jag behöver bara lite hjälp (på cellnivå) på traven.
    Barnet präglas i magen på sin mamma mer än man tidigare vetat och kan faktiskt även ärva vissa anlag har ny forskning visat.  Hjälp med byggnadsmatrialet kanske man behöver men det är banne mig man själv som skapat den lilla i sin kropp.
    Så tänker jag.

     
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Somnar glad och lycklig för jag har tagit min första Pred 5 mg i dag. Jag vet att snart är mitt led-onda borta. (För ett tag i allafall) Är glad även om problemet troligen skjuts på framtiden. Bara det att få en break från det är ändå guldvärt.


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    För mig började det i knäna. Sedan händer och fötter. Vad jag förstått har Poussin haft problem med händerna men det har gått över.
    Jag pratade med Dr D i går och han sa att det är känt att man kan få en sk flare up efter graviditeten. Att immunförsvaret liksom blossar up. Fick inget klart besked om det går över, eller inte. Han sa att man kunde prova med Pred 5 mg i 3 veckor och sedan 2,5 mg i 3 veckor och se om immunförsvaret lugnade sig av det. 

    Sedan ahr jag förstått att det är vanligt för "vanliga" tjejer också att man får ont i kroppen efter graviditet. Bara en sån sak som att alltid bära runt på bebisen sliter på händer, handleder och knän.  


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    HollyGolightly skrev 2013-02-07 23:18:22 följande:
    Ja, jag googlade lite och det verkar ju vara rätt vanligt pga vätskan man samlar på sig så jag hoppas att det är det. Känns inte som karpaltunnelsyndrom i alla fall, tack och lov. Vigselringen går inte att få på längre så fingrarna är helt klart lite svullna, hoppas det bara är vatten. Tack för klok input!
    Jag hoppas det är det. Då går det över.

    Min arbetskamrat fick ont i handlederna av att lyfta bebisen så hon fick använda handledsskydd.
    Mitt onda kom ca 1 och en halv månad efter Erik var född. När jag slutade med kortisonet. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Holly och Hjärte - Vad härligt att ni kommit så långt nu! Tänk nu kan faktiskt bebisarna komma när som helst!

    Vet ni ibland tänker jag så här att om jag kommer att ha ont i kroppen hela livet så var det ändå värt det att få bli mamma. 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    greeneyes skrev 2013-02-10 17:05:00 följande:
    Hej igen,

    har ju skrivit här tidigare pga mina höga TPO-antikroppar (pga sköldkörtelsjukdom). Jag mailade Dr D nu efter ert tips men det verkade vara ett ganska generellt svar han skrev. Jag skrev ett långt mail med sjukdomshistorik och alla provsvar etc, och fick detta svaret:
    Thank you for your email 
    There is evidence that you may have an underlying problem that can stop you from getting pregnant and maintain a pregnancy, especially if you you are 30 yrs old. 

    Your fertility is proven, you have managed few pregnancies so far and there are chances that maybe something stops you from completing a theoretical normal pregnancy.


    Please find below some information on the Immune problem diagnosis and support.


     (................och där inklistrad info om immunförsvaret )

    How to start


    The next step for you in order to proceed with treatment in our clinic, is to complete the medical questionnaire that we will send you via email, and with the arrival of the form to arrange a telephone consultation with me in order to take a medical history from you, to plan your treatment and to try to exclude potential reasons for failure.
    The consultation is very important in order to plan your treatment and try to prevent any possible reason for failure.
     
    There is no waiting list for the treatment, so we can start at any point.
    It is possible to have the consultation in Athens on the same day with the immune blood tests but be aware that the blood tests can be send Mondays or Tuesdays only, so we must arrange the in person consultation on the same day.


    Cost


    * The American immune tests (Chicago) will cost 850 euros + 50 the courier.


    Also there are some additional blood tests that can be done in Athens. If you will need them, and according to what you will need,  there is an extra cost of 150-250 euros.


    The consultation, the immune review, treatment and follow up will cost 1200 euros up to the end of the pregnancy (150 consultation, 650 up to the pregnancy, 400 euros up to the delivery) or 800 euros up to the successful pregnancy if you don’t require or want the pregnancy follow up. In this case if you will request for it separate, it will be a cost of 450 euros.


    I hope that I have been helpful. Please don't hesitate to contact me if you have any further questions.


    Dr Dimitri Papanikolaou
    Medical Director


    Life Clinic Athens


     
    Hej,
    Dr D kan gärna inte säga dig mer än detta förrän ni haft en konsultation och han fått svar på dina blodprov. Han säger ändå att det verkar som att du har ett immunproblem men som sagt han kan inte säga mer än så förrän han har provsvar på USA-testerna.

     
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!