• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel

    Han kommer att fråga om din livs historia, när du fick mens, könssjukdomar, cykler, cystor, operationer... Jag skrev ner hela fertility historyn till honom i förväg så han var väl insatt när han ringde. Då hade han även fått IVF-journaler osv, jag hade sammanfattat allt åt honom i förväg, jag tänkte att ju mer info han har, desto enklare är det att göra en effektiv & klok bedömning.

  • Poussin

    Det är nog bra att åka ner några veckor innan ivf -start, det tar ju en vecka att få resultaten och sen ska man hinna med i alla fall ett dropp innan start.
    Om ni åker ner redan på fredagen så kommer ni att få droppet på lördagen eller söndagen, Dr D kollar nog med sjuksystern vad som passar henne bäst. Jag ringde Dr D när vi kom fram till Aten och fick då tiden för droppet.
    Om ni har tid 9.30 på måndagen så har ni gott om tid att träffa Dr D och sen åka till flygplatsen. Ett tips är att be att få göra ett VUL, Curly gjorde det men inte jag och det ångrar jag. Ett annat tips är att gå till apotek och köpa det ni vill ha (om ni ska göra det) på fredag eller lördag så slipper ni stressa med det på måndagen och kan nyttja hela tiden till att prata med Dr D istället. (vi fick springa iväg till ett apotek innan vi åkte till flygplatsen och det blev lite stressigt)
    Gällande kostnaden så kan ni säkert säga till Dr D att ni vill börja med nr 2, det är ju det Zin har gjort. Ställ frågan hur det funkar om ni börjar med nr 2 och sen bli gravida och då vill ha fortsatt hjälp. Det skulle jag ha gjort. Men nu är det ju så tjejer att det kommer att bli nr 3 för oss alla i slutändan - för vi kommer alla vara gravida innan det här året är slut!!! Skrattande

    Lillih - Synd att du bor långt härifrån, men det  är en bra ide med en bok, vi använde dem mycket! Glad Nice att ni fick fina rummet ni också!

    Själv går jag och väntar på mensen, sååå irriterande att den ska vara sen denna månad... Rynkar på näsan Bara 2 dagar än så länge, men det hade varit så perfekt tidsmässigt om den dykt upp idag. Om den kommer imorgon får jag ju inte börja förrän på onsdag eftersom man inte får börja på en tisdag. Bad min zonterapeut knåda lite extra, men det verkar inte haft  någon effekt tyvärr. Jag körde en kur mot svampinfektion under ÄL denna månad så ingen chans att ett mirakel skulle skett heller.
    Börjar även känna mig lite krasslig idag, antar att det är pga droppet i fredags. Hoppas det inte blir något av det.

  • Lillih

    Har tur att jag har en förstående läkare på min lilla lokala hälsocentral där jag fått tagit proverna. Han kunde inte ge mig dessa på remiss, men väl till självkostnadspris vilket blev ca 1500 kr för alla. (tog också FSH, LH och östrogen för ca 500 kr till). Jag tyckte det var helt OK!

  • Poussin

    Jag fick inte veta vad jag behövde innan jag träffade honom, men han borde kunna ge det om du ber om det. Det kommer troligtvis bli samma som vi andra, dvs Prezolon & Clexane. Du kommer även att få 2 påsar IL av honom som du tar med hem och tar här. Jag ska även ta Trombyl och det skrev min gyn här hemma ut åt mig.
    Du behöver inga recept för att köpa ut medicinerna.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!