• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    April: Falun bad min hemortsläkare att göra LEI (det ingrepp du beskriver) veckan innan mens under detta försök. Enligt utländsk studie som de hänvisade till så fick man fina resultat på kvinnor som man tog biopsier ifrån oavsett vad biopsierna visade. På så vis drog man slutsattsen att det var skälva ingreppet som resulterade i fler graviditeter. Läkaren förklarade det med att blodgenomströmningen i livmodern ökar då kroppen fokuserar på att reparera "skadan", och det ökade blodflödet skapar en gynnsam miljö för embryot. Är nöjd med ingreppet, även om det gjorde ont. Har planerat ÄP på måndag och hoppas att ingreppet leder till ett plus denna gång.

    Aylak: spännande och positivt att ditt kämpande i vårdkarusellen tagit dig ett steg närmare en lösning. Håll mig gärna uppdaterad så att jag kan dra nytta av dina ansträngningar om/när immunologisk utredning och behandling blir aktuellt för oss.

  • Zwillinge86

    Jag har också funderat på det här med progresteron. Har tyvärr inte lyckats få testa om jag har progresteronbrist, men jag har symptom som tyder på det. Förra månaden körde jag med progresteronkräm, vilket jag mådde bra av, men jag läste att för mycket progresteron kan störa ägglossningen. Nu är vi i slutet av vår 3:e ivf och jag har fått 15 crinone att ta en gång per dag efter ÄP på måndag. Tidigare har jag fåt progresteron Mic 3gr/dag. Är rädd att jag kommer ha för lågt progresteron med Crinonen, särskilt eftersom jag misstänker att jag ligger lågt naturligt. Vad vet ni om Crinone och Mic? Bör jag ta mer än ordinationen, samt försöka få dem att skriva ut mer progresteron om jag lyckas plussa?

  • Zwillinge86

    Behöver hjälp med hur vi ska resonera kring det besked vi fick vid ÄP idag. Fick ut 5 ägg, vilket är bra för att vara mig. Överraskades dock med att sambons spermieantal var lågt. Vid utredning och tidigare ivf har han haft bra kvalitet och kvantitet, nästan i överkant. Vi blev lite chockade över detta, infertiliteten lokaliserats som min låga äggreserv. Labbpersonalen sa dock att spermierna såg bra ut i övrigt, fint utseende och bra rörlighet. Har ni några ideer om vad som kan vara orsaken till det försämrade resultatet? Hoppas ju att det är tillfälligt, kan det vara så?

    Kliniken föreslog ICSI på alla äggen, då de ansåg att det är onödigt att chansa med naturlig befruktning eftersom vi inte har så många ägg. Vad vet ni om ICSI och chanserna för graviditet?

  • Zwillinge86
    aylak skrev 2013-09-16 17:08:54 följande:
    Grattis till äggen. Spermierna kan påverkas om han varit sjuk, badat mycket bastu etc. Eller så sa iaf RMC till oss. Vet inte så mycket om icsi. Håller mina tummar! 



    Tack! Hoppas att det är tillfälligt. Sambon har iofs båda haft feber och druckit en del alkohol den senaste tiden. Hur går det för er?
  • Zwillinge86
    Cathy skrev 2013-09-16 19:02:46 följande:
    stumpan: du frågade om dina spottings. Såna hade jag också, först några dagar innan mens, sedan ganska snart efter äl. Proggisarna hjälpte men till slut fann jag det riktiga problemet, mitt prolaktin var högt. Inom ref värdet vilket gjorde att fert läkaren inte ville skriva ut medicin (pravidel) men en annan gyn skrev ut. Relativt höga prolaktinvärden kan sänka progesteronet. Googla hyperprolaktinemia på internetmedicin.se



    Jag har samma historia med högt prolaktin, men inte tillräckligt högt för behandling. Efter 1,5 år med kontroller på enodkrin och byte till privat gyn så fick jag pravidel och den första månaden har varit utan spottings. Upptäckte det förhöjda värdet efter mitt missfall som var startskottet för vår infertilitet, så jag hoppas även att medicinen nu ska öka våra chanser i detta ivf-försök; om nu inte spermierna ställer till det.
  • Zwillinge86
    FineS skrev 2013-09-16 21:23:45 följande:
    Hur högt prolaktinvärde krävs för att få behandling? Mitt värde ligger oftast på 22, normala värden = 2-18. Vet inte om det kan förstöra något för oss?!



    Då mäter de nog i olika enheter. Till mig har desagt att det ska ligga under 320 för att betraktas som normalt. Mitt har pendlat mellan 400-890, men läkarna hävdar att man inte behöver behandla under ca 1000 om kvinnan inte har symtom. Jag har försökt hävda att mina korta och spottingsfyllda cykler tillsammans med barnlösheten är ett symtom, men på endokrin är man ju inte särskilt kunnig eller insatt i fertilitetsproblematik. Fick dock tidigt göra en magnetröntgen av hjärnan för att utesluta cysta på hypofysen.
  • Zwillinge86

    Jag gjorde ÄP i måndags och fick instruktioner om att ta 1 Crinone/dag från och med idag (har ET på lördag). Har tidigare tagit progresteron mic 3/dag. Misstänker att jag har lågt progresteron i allmänhet då jag lider av korta cykler och spottings. Dessa brsvär förbättrades av pregrrsteronkräm. Har tyvärr aldrig fått testa mitt progtesteronvärde. Ska jag lita på läkarna och ta crinone som ordinerat, eller är det för lite tror ni?

  • Zwillinge86
    TWH skrev 2013-09-20 16:04:45 följande:
    Jag tog il 4 ggr första månaden med olika intervall, boka in ett i veckan så kan du avboka om du inte behöver. Vilken medicin tardu? Fragmin på kvällen har jag blivit lärd, samma sak progesteron. Levaxin på morgonen och pred uppdelat morgon o kväll. Detta ska gå bra?



    Dka man ta progesteron på kvällen?
  • Zwillinge86

    Jag får nog ge upp min plan B som var att till våren satsa på immunologisk utredning. Blev inget ET idag då alla ägg slutat dela sig efter dag 3. Önskar Falun haft andra rutiner så de upptäckt detta och besparat oss de höga förväntningar vi hade när vi inatt körde dit. Linköping förklarar vår barnlöshet med för få men fina ägg och hänvisar till ÄD. Falun menar att jag får fram fler och finare ägg än förväntat, men att det måste vara något fel på dem som gör att de slutar utvecklas. Även Falun hänvisar till ÄD. Antar att jag inte längre kan skylla på eventuella immunologiska problem då äggen dör innan de ens återförts. Suck, så nu är det slut på fortsatta försök. Vi ger upp då vi inte är mentalt redo för ÄD än, samt då vårt förhållande inte klarar fler motgångar. Vi har inte fått ett positivt besked på tre år och det har slitit framför allt på min sambo som hamnat i någon livskris. Önskar så att vi fått tillbaka äggen på dag 3 då de fortfarande så bra ut. Förstår ju att det ändå hade resulterat i ett minus, men då hade vi under ett par veckor kunnat få dela glädje och förväntan istället för nattsvart sorg. Dessutom hade vi då fått ägg till frysen att fortsätta hoppas på, och kliniken hade befömt våra förutsättningar som goda istället för hopplösa. Jag vill tacka för all kunska och stöd som finns i denna tråd och önska er andra bättre lycka än våran.

  • Zwillinge86
    april12 skrev 2013-10-14 20:45:12 följande:
    När du säger snitt, är det samma som endometriebiopsi tror du nämnde det för mig précis efter mitt femte missfall här I September ?? Jag ska nämligen göra det på fredag.

    Ni som gjort endometriebiopsi gör det ont? Stumpan81 du har alltså inte lättare blivit gravid efter snittet?



    Jag gjorde det vid senaste ivf:en. Jag har ganska hög smärttröskel, men tyckte att det gjorde riktigt ont. Värre än ÄP, men smärtan varar bara några sekunder just när de tar själva biopsin. Vill dock inte skrämma upp dig, inget du ska oroa dig för. Min gynekolog hade dessutom aldrig gjort det förut så det kanske var pga av hennes ovana som det gjorde ont.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!