• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Angla

    Tänk att tråden ännu lever Hur ni det alla gamlingar i tråden?


    Angla - mamma till slut & igen
  • kristina27

    Någon som tagit fragmin sprutor som har några tips på hur man kan lindra smärtan?? Tycker dem gör så fruktansvärt ont :( gråter varje kväll när den tas.. usch:(

  • PeeWee44
    Angla skrev 2020-05-21 23:01:39 följande:

    Tänk att tråden ännu lever Hur ni det alla gamlingar i tråden?


    Vi lyckades tillslut på 11:e insättningen, fyra i Riga, ett missfall, med en äggdonator. Fyra hos dr d med två donatorer, ett pluss men det släppte direkt. Sen hittade vi till Olga Fertility/Ava Peter där gick vi över till embryodonation och lyckades på tredje försöket. Nu är vår prins 18 veckor och det bästa som hänt! Han kom nästan precis fem år efter första insättningen. Tyvärr hann vi bli för gamla så syskon blir det inte.
  • UndrandeSökare
    Angla skrev 2020-05-21 23:01:39 följande:

    Tänk att tråden ännu lever Hur ni det alla gamlingar i tråden?


    Hej ! Ja, lite liv är det fortfarande itråden, även trots Coronapandemin som stoppar alla resor just nu. Hur är det med tvillingarna? Hur gamla är de nu?
  • UndrandeSökare
    kristina27 skrev 2020-05-21 23:17:48 följande:

    Någon som tagit fragmin sprutor som har några tips på hur man kan lindra smärtan?? Tycker dem gör så fruktansvärt ont :( gråter varje kväll när den tas.. usch:(


    Man kan kyla ner och bedöva stickstället innan, med en isbit innan. Då gör det mindre ont. Det är ett tips ! Tänk på att aldrig slänga de tomma Fragminsprutorna i soppåsen. På Apoteket kan man få en gratis gul liten rund behållare med lock som man kan slänga använda sprutor i. Lämna sen in behållaren på Apoteket när den är full så får du en ny behållare. De finns även att köpa på nätet.
  • Zwillinge86

    Panik! Min hemortsgyn har semester när jag behöver göra Vul inför återföring varför jag är i desperat behov av någon som kan hjälpa mig med detta. Har ni några tips på gynekologer som är smidiga att ha att göra med när det gäller att utföra Vul och förmedla resultat till en annan klinik?

  • Missne
    PeeWee44 skrev 2020-05-14 09:18:51 följande:
    Jag har aldrig tagit lutinus själv men tror att vissa kliniker rekommenderar 2 tabletter åt gången.

    Du hade ju ganska bra progesteronvärde.
    I Riga har jag alltid blivit ordinerad 2x3 lutinus per dag.
  • Zwillinge86

    Är lite ringrostig, hur ser ordinationen (eller självmedicineringen) ut för er gällande Clexane/fragmin? Vilken dos tar ni, hur ofta och från när i cykeln?

  • UndrandeSökare
    Zwillinge86 skrev 2020-05-31 10:48:09 följande:

    Är lite ringrostig, hur ser ordinationen (eller självmedicineringen) ut för er gällande Clexane/fragmin? Vilken dos tar ni, hur ofta och från när i cykeln?


    Fragmin 5000ie 1 spruta per dag är en vanlig ordination.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!