• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Apropå IL. Borde inte Dr D kunna skriva ut recept på det i Grekland som vi sedan hämtar ut här hemma? Så gör ju ofta de som gör IVF/ÄD i andra länder en Sverige. Så länge det är inom EU borde det vara lugnt. Eller har jag fel?

     

  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-04-16 10:51:02 följande:
    Hej tjejer! På söndag bär det  av till Grekland! Något som slog mig är att jag inte vet hur snart efter resan jag kommer att behöva första droppet (om det nu anses att jag behöver IL förstås). Hur snart efter skulle ni som varit där ta det första? Jag undrar mest om jag behöver försöka hitta någon som kan sätta det den här veckan så att det inte blir panik när jag kommer hem?

     
    Första IL får du nog i Aten, det verkar de flesta ha fått... 

    Förresten, har du sett mitt mejl? Svara såklart bara om du har tid och lust.
  • Hjärtefröjd
    Cathy skrev 2012-04-18 14:22:00 följande:
    Angla; är man i fertil ålder men har väldigt lågt AMH så är sannolikheten stor att det är en autoimmun process som pågår i äggstockarna. Bifogar den bästa studien inom området, som beskriver olika typer av antikroppar. Välj Full-text pdf till höger och då hittar du på sidan 4-5 en bra uppställning. Du hittar även info om TPO antikroppar. Den här studien rekommenderar att behandla med kortison, se sista sidan. Den säger inget om IL men kortison i kombination med IL är ju ännu bättre.
    www.hindawi.com/journals/cdi/2012/762541/abs/
    Intressant!

    Jag har lågt AMH och är inte så gammal (33 år). Däremot är jag lättstimulerad vid IVF, vilket helt går emot mitt låga AMH-värde.
  • Hjärtefröjd

    Jag har ätit 10 mg pred i en månad nu och kommer att öka till 20 mg i en vecka eller två i samband med ET (om vi kommer dit).

    Äter även trombyl, omega 3, d-vitamin och folsyra. Efter ÄP börjar jag även spruta fragmin.

  • Hjärtefröjd

    Vi gör landstings-IVF på RMC i Linköping. De är inte öppna för någonting alls tyvärr. Den lilla hjälp vi har fått (fragmin) är genom vår MF-läkare på Läkarhuset Victoria i Sthlm.

  • Hjärtefröjd

    Snabb fråga. Behövs det recept för att köpa IL och blodflörtunnande i Aten? Hur stor är en förpackning IL?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!