• Annanathalia

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Går nu på mitt tredje ivf försök och denna gången långa protokollet. Spraystart cykeldag 19. En fråga, eftersom detta är bara några få dagar efter ägglossning, vad händer om man blivit gravid. Självklart är inte chansen så stor annars hade jag såklart inte gjort ivf från början men undrar ändå.

  • Annanathalia

    [quote=79998776][quote-nick]LLW skrev 2019-10-30 16:41:06 följande:[/quote-nick]När jag gjorde långa protokollet nu i september sa min klinik att jag skulle ta ett gravtest om jag inte fått min mens 10-12 dagar efter sprutstart, just för att man kan vara gravid om man haft sex runt ÄL![/

    Tack ????????

  • Annanathalia

    Nu är jag igång igen med IVF, långa protokollet denna gången och ägguttag idag. Fick ut 15 ägg men endast 7 som såg tillräckligt bra ut för att gå vidare. Det är inte dåligt såklart men jag börjar seriöst fundera på om mina ägg är kassa. Eller så söker man bara desperat för en förklaring på saker och ting helt enkelt.

  • Annanathalia

    Kliniken ringde nu och sa att äggen inte utvecklats bra över natten och att insättningen som är planerad idag där med ställs in. Mailar Dr D och Penny, men alltså ge mig ett break!!

  • Annanathalia

    Hej på er!

    Precis hemkommen från Aten efter en första ivf omgång hos Penny (Serum). Vi fick för första gången 3 embryo till frysen. Medicineringen helt annorlunda och också resultatet. Skam den som ger sig. Aten var magiskt, lite turister, underbart väder, god mat och lika trevlig som innan. Har verkligen blivit en stad jag tycker mycket om. För er som tvivlar på att ta steget och åka utomlands så vill jag bara säga att testa. För mig är skillnaden i bemötande så stor att jag blir chockad varje gång. Oavsett om detta kommer fungera eller inte så är Penny en person som jag kommer känna stor tacksamhet till oavsett.

  • Annanathalia
    Grustradgarden skrev 2020-08-26 20:56:56 följande:

    Härligt det låter! Har fortfarande ett försök kvar via landstinget, men funderar på privat redan nu. Hur mycket skiljer det i pris Aten mot Sverige? :)


    Vi betalar 40000 kr för två ivf rundor. Mediciner, flyg och boende tillkommer självklart. Så betydligt billigare än Sverige tror jag? Har inte betalat i Sverige. Jag hade dock gjort ditt sista försök ändå, man vet ju aldrig ????
  • Annanathalia
    Zwillinge86 skrev 2020-08-27 05:55:17 följande:

    Vad skönt att allt gått bra och att du känner fortsatt förtroende! För mig var bemötandet och inlyssnandet (i motsats mot det svenska avfärdandet) också det som fick mig att våga kliva utanför Svenska gränser. Var länge sedan jag var patient på life clinic och Serum nu, kan du inte berätta lite mer om din medicinering?


    Inför äggplock menopur, östrogen, melatonin, antibiotika och folsyra. Relativt låga doser, för att maximera äggkvalite som tros vara problemet. Ägguttag under lätt sövning, var emot det men i efterhand skönt. Inför insättning, antibiotika, progrestrone, trombyl, cyclacur, folsyra och fragmin. Egentligen liknande Dr D, fick även dropp direkt efter. Fortsatt på samma medicinering nu efter men andra doser. HCG injektioner 3 doser varannan dag efter. Kortison tillsätts vid graviditeter och ytterligare dropp var 10-14 dag.

    Har dock noll symtom och mega mensvärk så det bådar väl inte gott ändå.
  • Annanathalia

    Hoppas ni alla mår bra i värmen, inte skrivit på länge. Fick bekräftad hypotyreos i januari och påbörjade levaxin behandling. Blev spontant gravid i slutet av april men fick i förra veckan missfall 10+4. Igen, så 4 i rad. Känns tuffare denna gången då jag trodde att jag faktiskt hittar vår ?orsak? som också stämmer överens med vad jag känt hela tiden, dvs att kroppen är i total obalans. Men nu står man ju här och är mer frågande än någonsin, vad 17 ändå samma resultat. Åt progrestrone morgon, kortison 10mg och baby Asprin/trombyl. Kontaktade aldrig Dr D utan gick på hans tidigare rekommendationer vilket såklart var dumt. Någon som har någon smart idé kring detta. Så sena missfall tror ni dem beror på äggen eller kroppen?

  • Annanathalia
    minaimaginärabarn skrev 2021-07-19 08:55:10 följande:

    Vad tråkigt att höra att du fått missfall, jag har ju varit med om några själv. Jag vet ju inte vad missfall beror på såklart, men det kan du nog få bättre svar från DrD. Vet bara att det händer mycket i embryot utveckling mellan v. 10-12. Men jag tror det bästa är att ha DrD med sig under graviditeten. Han är ju skicklig, när jag t ex började blöda mycket i början av graviditeten och jag trodde det var missfall var han helt lugn och skrev att det inte var det vilket han hade rätt i. Vad är din plan framöver? Har du kontakt med DrD?


    Det är ju så, var naiv och trodde att Levaxinet skulle göra skillnaden i kombo med att den kliniken som jag har fått på drop hos tidigare är stängda efter ett attentat i vintras. Han har ju lite svårt Dr D att förstå problemet med att ta drop här. Får bolla med honom helt enkelt.
  • Annanathalia

    Hej alla! Är gravid igen och har kommit längre än någon gång tidigare (13+3) är fortsatt livrädd varje dag men en dag i taget. När har ni dragit ner på progrestrone? Dr D säger ett jag kan dra ner successivt nu men känner mig livrädd för att göra någon justering även om jag förstår att det är rimligt.

    Hur länge har ni tagit fragmin? Predinislone och trombyl misstänker jag att man tar länge. Tack för er hjälp!

  • Annanathalia
    Nina05 skrev 2021-12-04 15:51:41 följande:

    Jag tappade ner progesteron från vecka 12+4.

    Trombyl till vecka 36+0

    Fragmin till vecka 36+6

    Prednisolon till 2 veckor efter förlossningen.


    Tack snälla för ditt svar! Jag får skärpa mig och våga trappa ner helt enkelt.
  • Annanathalia

    Jag kanske inbillar mig men det känns som att det läcker lite vatten sedan igår kväll. Inga mängder men ändå, någon som har erfarenhet kring detta?

    Typsikt att det också händer samma dag jag började trappa ner på progrestronet.

    Jag äter som ni andra 20 mg om dagen, dock ökat trombyl denna gång till högre dos.

  • Annanathalia
    minaimaginärabarn skrev 2021-12-09 21:30:16 följande:

    Nu behöver jag få skriva lite här, ni som förstår. Är det fler som känner igen sig och även kanske kan svata med lite fakta på det jag skall skriva?

    Jag tar blodprov 1 g/v och skickar scaren till Dr D. Jag nojar så oerhört inför dessa svar att jag inbillar mig en massa symtom. Min säkerhet i detta ör att ta intralipiddropp. Får nöstan panik när jag kollar svaren och tycker mig ytläsa att min kropp har börjat kömöa emot mig. Vet inte ens hur mycket droppet hjälper men det känns för mig som det gör det. Vet ni? Känner ni samms? Vet ni vad man ska gå på när man analyserar svaren?

    Undrar om det är fler som blkr känsliga för kyla? Jag är det i vanliga fall, att huden liksom blor mer känslig för att få kall luft på sig. Det har kommit nu när kyla dragit in över sverige men nu nojar jag över att det är min kropp som jobbar mot mig. Någon som vet/känner igen sig?


    Jag har inte tagit något dropp denna graviditet och är i vecka 14+3, vet såklart heller inte utfallet och är också som sagt orolig för att det kommer lite vatten men oavsett har jag kommit längre än någon gång tidigare och då helt utan. Skulle säga som Nina beror nog på vem och hur ens problematik ser ut.
  • Annanathalia
    Ellanbollan skrev 2021-12-20 09:22:49 följande:

    Hej! Jag är ny i tråden, och är väldigt tacksam för alla som skriver här och hjälper varandra. Jag har 2 "naturliga" missfall (v.12) och 2 MA (v.9) i bagaget. Alla foster har slutat växa i vecka 8 eller tidigare. Aldrig fått se någon hjärtaktivitet :(

    Jag har testat med Trombyl men tyvärr fungerade det inte för mig. Ska nu börja utredning med Dr D, och känner mig taggad på att förhoppningsvis hitta en lösning! 

    Är det någon annan här inne som har reumatism och sett något samband med det? 

    Jag läste att några av er får nattsvettningar - det får jag också! Har Dr D sagt något om det? Hade varit väldigt intressant om det hörde ihop med överaktivt immunförsvar. Jag fick aldrig såna svettattacker innan vi började försöka få barn. 


    Gör du de tester som Dr D ber dig om kommer han kunna bedöma om han tror att du har problem med immunattacker. Han frågar om just nattsvettningar ofta och jag antar att det är just för att det kan vara en signal för att immunsystemet går igång för hårt.

    Hoppas du kommer igång och att du får lite svar :)
  • Annanathalia
    vurpan skrev 2021-12-30 10:56:17 följande:

    Hej ! 

    Jag har nu kommit till vecka 14, 2 veckor sen jag sist såg bebis och allt var bra. 

    Följer medicinering jag fått från Dr.Dimitri.

    Undrar när/om man kan börja andas ut lite? 

    Kan absolut inte njuta av den här graviditeten och oroar mig konstant. 1o min efter senast ultraljud är jag lika orolig igen. 

    är det mindre risk att kroppen attackerar fostret ju längre gången man är? 


    Känner 100% som du, är nu i veckan 18+3 och försöker peppa mig själva att slappna av och våga tro men det är svårt. Har en bra kontakt på MVC som sa att hon tycker att jag skulle försöka andas ut efter vecka 16, gått sådär med andra ord.

    Mår bra i 48h efter ett ultraljud sedan sätter det igång igen. Men men, en dag i taget. Tror att när man har gått igenom så mycket så är det kanske inte rimligt att kunna njuta tyvärr även om det är väldigt sorgligt.
  • Annanathalia
    Blingbling skrev 2022-01-28 20:08:48 följande:

    Hej alla!

    Jag undrar om det är någon som sitter med några askar Prednisolone över?
    Är i så fall intresserad att ganska akut köpa, så skicka gärna PM! {#emotions_dlg.flower}

    En annan fråga jag har är ifall ni vet om det går att köpa Prednisolone över disk på apotek i Grekland (alltså utan att behöva ha recept)?

    Tack! Hjärta


    Det går bra att köpa över disk i Grekland :)
  • Annanathalia
    minaimaginärabarn skrev 2022-01-28 15:01:40 följande:
    Tack för svar! Ja, nojar just nu väldigt mycket. Längtar lite till RUL nu men det är 3 veckor kvar till vilket ju känns som en evighet. Men får väl förlita mig på att allt är som det ska. Jyst nu kämner jag efter mycket och då ör det visst alltid massa fel känns det som, man är ju knäpp. 

     


    Känner så mycket igen mig i det ni skriver, är nu i vecka 21+4 och försöker slappna av och njuta men är ärligt talat livrädd. Jag antar att det är rimligt efter 5 år, 4 missfall och så mycket sorg men samtidigt är jag rädd att graviditeten passerar och jag inte kommer kunna känna glädje alls vilket vore så sorgligt. 

  • Annanathalia

    Jag är svullen i ansiktet och har varit länge nu och trodde att det var predinsolonet då det ju är en vanlig biverkning av kortison men Dr D tror inte att det är detta utan pga av graviditeten. Är inte svullen i övrigt (ännu, kommer väl ????) men hur har det varit för er andra? 

  • Annanathalia

    Hej på er! 


    vet att några av er har sluta med prednisolonet tidigare än vad Dr D säger. Han vill ju att även jag äter det hela graviditeten och sedan trappar ner efter förlossningen under rätt lång tid. Men visst hade även bebis behövt nedtrappning? Ni som följt hans rekommendation har allt gått bra? 


    Anna

  • Annanathalia
    Nina05 skrev 2022-05-07 19:35:06 följande:
    Jag följde hans rekommendation första graviditeten och åt 10 mg till 2 veckor efter förlossningen. Allt gick bra. Tar samma dos denna graviditet och kommer fortsätta till efter förlossningen även denna gång.

    Tack Nina! 


     

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!