• Nina05

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solrosen1000 skrev 2021-08-03 16:30:48 följande:

    Hej på er, någon som är gravid efter v 12 här eller som redan fått barn med hjälp av dr D? Hur har ni gjort? Fortsatt med support från dr D? Hur länge har ni behövt fortsätta med kortison, trombyl, fragmin och IL-dropp? Kunnat minska något på doserna?


    Fick barn 2020 efter dimitris behandling. Jag har inte hört om någon som genom hans behandling avbryter den i vecka 12. Däremot vet jag att vissa självmant trappat ner kortisonet efter en viss tid. Jag följde dimitris plan och hade support fram till förlossningen. Jag tog fragmin, trombyl, kortison och dropp hela vägen. Dropp mer sällan på slutet. Fragmin o trombyl till v37. Kortison till 2 veckor efter förlossningen.
  • Nina05
    Solrosen1000 skrev 2021-08-05 09:51:10 följande:

    Tack för ditt svar! 

    Lyckades du på första försöket med Dr D?

    Jag hade tänkt att fortsätta men fått fakturan, som skulle vara från v 12 och framåt, och den var på det dubbla mot vad som var sagt från början. Jag var gravid även gravid 2020 men fick tyvärr avbryta den på grund kromosomavvikelse. Jag valde tyvärr då att dela upp betalningarna istället för att ta allt på en gång och så här i efterhand verkar det varit ett misstag. Dom har ändrat sin policy och det går nu inte att dela upp som jag gjorde, men jag har ju redan betalat för (från plus till v 12) och vad som även sades tidigare så var kostnaden inte kopplad till per försök utan tills man lyckades. Är i v 15+0 idag och det känns som att graviditeten är relativt stabil nu så känner mig lite tveksam till att jag tycker det känns ok med att dubblera kostnaden och ändra vad som blivit överenskommet. Känner mig ju i ett rätt utsatt läge och svårt att sätta emot. Har en alternativ lösning men känner mig kluven. 


    Jag blev gravid innan jag hade kommit igång med hans mediciner. Lyckades då behålla den graviditeten första gången jag fick medicinerna. Så ja man kan väl säga att vi lyckades på första försöket med hjälp av Dimitri. Jag hade haft flertalet mf innan det och försökt i ca 5 år..

    Vad gäller kostnaden så när jag fick hans hjälp så skulle andra försöker kosta hälften om det blev mf igen.
  • Nina05
    Athen 2021 skrev 2021-08-23 10:33:52 följande:

    Hej, Jag har sökt i ett halvår nu utan framgång och dessvärre har min man fått jobb utomlands så han finns inte här på plats. Vårdcentralen var först positiv men högre ort sa nej då det "ligger utanför deras ansvarsområde"...  Och de sköterskor och veterinärer jag talat med vågar inte riskera sin legitimation. Var kan jag hitta instruktioner för att sätta själv? : )


    Bor du i närheten av Stockholm eller Göteborg så finns iaf en klinik i vardera stad som jag vet hjälper till. Solovaka och Fertilitetsplus.

    Du kan inte sätta droppet själv.. Ska sättas i armvecket eller på handryggen och att sätta det på sig själv ser jag nästan som en omöjlighet.

    Har du någon vän som kan hjälpa dig att sätta droppet? Familjemedlem? Hittar du ingen mottagning som vill hjälpa dig så är ju det enda alternativet.. Jag förstår inte riktigt hur de ssk och veterinärer du pratat med menar att dom skulle förlora sin legitimation..? Om det är vänner till dig så gör dom ju det privat och inte i egenskap ssk/veterinär så det finns ju ingen legitimation att förlora då tänker jag. Men förstår samtidigt att folk kanske kan vara undrande eller rädda. Och om ni inte är vänner privat så förstår jag dom absolut. Jag hade inte satt nål på någon jag inte var vän med privat.
  • Nina05
    minaimaginärabarn skrev 2021-08-26 14:39:39 följande:

    Halloj!

    Är det någon eller några här som har koll på hur kortison påverkar en efter användning i ca 10 månader? Försvinner alla biverkningar eller består vissa? Jag är väldigt rädd för att ta kortison under längre tid p g a vad det kan orsaka min kropp och fostret. Dr D vill att jag tar samma dos som föregående gång trots att chicagoproverna visade på en kropp i lugn. Jag köper hans argument att kroppen kommer reagera vid en graviditet men samtidigt kan jag inte fortsätta att fundera över om min kropp förändrats under åren efter min sons födelse. Jag kan gladeligen ta övriga mediciner, bara jag slipper kortison. Min son vägde för lite, min placenta var mindre än förväntad och han kom 8 veckor för tidigt. I allafall två av orsakerna finns som biverkning vid intag av kortison under graviditeten. Dr D menar att det i stället beror på att min kropp reagerat immunologiska vilket ju innebär att den vill få bort det som inkräktar. Kan jag få era tankar kring detta vore jag supertacksam!!!


    Åh vad svårt.. Jag tog 10 mg hela graviditeten. Mitt barn kom 2 veckor tidigt och vägde inte så mycket men heller inte superlite. Jag tror det var min kropp och inte kortisonet som gjorde att barnet kom 2 veckor tidigt. Varför? Jo för det var i samband med att jag slutade med fragminet som det drog igång. Om jag har rätt eller fel har jag såklart ingen aning om. Men jag säger som tidigare skrev - gå på magkänslan.
  • Nina05
    minaimaginärabarn skrev 2021-09-04 07:03:50 följande:

    Tack för svar! Fick du hjälp genom DrD? 10 mg känns ändå ok att ta, jag ska ta 20 mg. Har för mig att jag gjorde det även förra gången. Ingen kan ju veta varför barnet kommer tidigt eller väger lite såklart. Bara att bör jag läste om komplikationer vid kortison så var det just det som hände mig. Men samtidigt skulle det ev inte ha blivit något barn alls utan hans hjälp. Jag är spikat evigt tacksam över min guldklimp. Jag har dock landar i att köra på Dr D ordination, om det inte blir något kommer jag ju inte äta kortison i mer än 4 veckor och om jag blir gravid kommer jag försöka få minska spisen och fasa ut den så tidigt som möjligt. Hur gammal är ditt barn nu och kommer ni försöka få fler?


    Ja jag/vi fick hjälp via Dimitri. Jag skulle göra samma behandling igen om vi blev gravida eller försökte bli gravida. Jag har genomgått alldeles för många missfall, både innan och efter barnet kom, för att våga chansa en enda gång till utan dimitris plan.
  • Nina05
    vurpan skrev 2021-11-16 06:16:17 följande:

    men hell ! EURO !  


    Tar han 1000 euro för första delen nu? Eller för hela graviditeten? Isf har hans priser ökat sen 2 år.. jag betalade 700 euro totalt har jag för mig, för följning från vecka 5 till förlossningen. Är gravid igen nu men har fått tag i medicinerna på annat sätt så har inte hans stöttning. Än så länge slår hjärtat.
  • Nina05
    vurpan skrev 2021-12-01 07:01:53 följande:

    för hela graviditeten.. får jag missfall är det halva priset nästa gång.. dyrt ! 

    men vågar inte INTE ha hans stöttning nu.. 

    har ett till ul på torsdag för att se om hjärtat fortf slår. 


    Ja det var dyrt.. Hjälp från innan graviditet är ännu dyrare. Har för mig det ligger på 20 000 kronor.
  • Nina05
    Annanathalia skrev 2021-12-03 22:07:49 följande:

    Hej alla! Är gravid igen och har kommit längre än någon gång tidigare (13+3) är fortsatt livrädd varje dag men en dag i taget. När har ni dragit ner på progrestrone? Dr D säger ett jag kan dra ner successivt nu men känner mig livrädd för att göra någon justering även om jag förstår att det är rimligt.

    Hur länge har ni tagit fragmin? Predinislone och trombyl misstänker jag att man tar länge. Tack för er hjälp!


    Jag tappade ner progesteron från vecka 12+4.

    Trombyl till vecka 36+0

    Fragmin till vecka 36+6

    Prednisolon till 2 veckor efter förlossningen.
  • Nina05
    Moali skrev 2021-12-04 19:21:09 följande:

    Jag trappade ner progesteronet från vecka 12+6 successivt.

    Alla andra mediciner trappade jag ner sakta under 3 veckors tid med start vecka 25 på eget bevåg.


    Det var vågat med tanke på att personer med överaktivt immunförsvar tenderar att föda för tidigt i större utsträckning än andra enligt Dimitri :) Vilken vecka föddes ditt barn? Mitt barn föddes v 38+1 och jag tror han hade kommit tidigare om jag hade slutat med alla mediciner tidigare.
  • Nina05
    Annanathalia skrev 2021-12-04 16:54:43 följande:

    Tack snälla för ditt svar! Jag får skärpa mig och våga trappa ner helt enkelt.


    Progesteronet är inga problem för dig att trappa ut nu när du kommer till 13+ :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!