• Piano

    Ngn. 30+ i Örebroområdet som väntar första barnet sensommaren/hösten 2012?

    Är inte riktigt i samma situation som du, har massor av kompisar med barn men de flesta bor långt härifrån och har lite större barn.
    Själv är jag 30 och väntar vårt första barn!

  • Piano

    Jag är i v 15 nu så känns bra att ha kommit förbi "missfallsveckorna" men har inte gjort nåt ultraljud eller hjärtljud än så man vet ju inte om allt står rätt till därinne ännu. Fast jag tycker jag känner lite fisksprattel därinne så jag hoppas det är bebisen. :)
    Symtom har jag haft massa!! Illamående, ömma bröst, kissar 100 ggr om dagen, förbättrat luktsinne. Varit väldigt svullen om magen, men nu är det bättre. Illamåendet i v9-11 var INTE att leka med!! Men finns ju dom som har det värre och mår pyton i flera månader så man ska ju inte klaga.
    Har faktiskt inte haft några speciella sug efter konstiga saker, ätit äpplen i massor bara vilket jag inte brukar.
    Vi va tvugna att berätta för några redan när jag plussade i v 6 eftersom vi åkte på partyresa med ett annat par. Min familj fick veta rätt fort men min sambos familj fick veta strax innan jul. Världens bästa julklapp!!
    Var er graviditet planerad?

  • Piano

    Vi pratade lite om att det kanske vore dags att skaffa barn men att vi inte skulle planera in det utan bara köra på och räknade med att det skulle ta tid men redan 2 v senare plussade jag så vi vart lite chockade men mycket glada!
    Vad jobbigt med missfall men hoppas det går bra den här gången!!!
    Nej jag tränar inget mer än promenader heller. Bm rådde mig att ta 30 min promenad per dag bara. Funderar faktiskt oxå grav.yoga, simning oxå men gillar inte att skutta runt i baddräkt. :)
    Jag tackade nej till kub och nupp (fosterdiagnostiken). Tänkte att jag inte är i nån riskgrupp - under 35 år, är inte så orolig att det ska va nåt fel och sen vill jag göra så få ul som möjligt men det hade vart skönt att få göra ul ändå så man vet att allt ser bra ut!!! Men ska göra rutinultraljud v 16-18 nån gång så det är inte så långt kvar. Väntar bara på kallelsen. Börjar nästan fundera på om Bm glömt boka tid!!!

  • Piano

    Ja hu böla kommer jag med göra!! Hoppas på att få veta kön oxå, fast min sambo vill inte veta så jag måste övertala honom först. ;)
    Jag har hört och läst en hel del om ultraljud och kommit fram till att jag vill göra så få som möjligt för säkerhetsskull. Man vet ju inte vad man ska tro på. Inga katastrofala risker men bäst att ta det säkra före det osäkra. Vet flera som hittat på att dom har ont eller blöder tidigt i graviditeten för att få göra ul bara för dom inte kan vänta och det känns lite knäppt!!
    Har du humörsvängningar? Jag känner mig som en liten häxa ibland och det är sååå jobbigt!!! Har haft besök av vänner hela helgen och märkt att jag inte har tålamod alls. Min sambo börjar tröttna lite på min tjurskallighet men suckar och säjer att han inte är den första killen som får stå ut med sånt. Känns som det bästa är att jag håller mig undan folk just nu. ;)

Svar på tråden Ngn. 30+ i Örebroområdet som väntar första barnet sensommaren/hösten 2012?