• siamesia

    Hunden förstör vårt sexliv..

    Självklart ska ni inte sälja eller "skjuta" hunden! Kära nån, vilka insiktsfulla kommentarer!

    Jag tror i och för sig att du har lagt din tråd lite fel, det här är inget sexproblem, det är ett hundproblem, så jag tror du skulle fått bättre tips i ett hundforum istället.

    Ni har ett uppfostrings- och ledarskapsproblem med er hund, och det är väldigt typiskt det du beskriver med en hund som i tio-månadersåldern börjar bli lite "besvärlig". Hunden är inte en gullig liten valp längre, utan har kommit upp i "tonåren", vilket även för hundar är en omtumlande tid där gränser testas och det visar sig rätt klart hur väl man har lyckats med sin grundläggande fostran och hantering av hunden.

    Att ni låter hunden bestämma över ert sexliv berättar också väldigt mycket om er osäkerhet i rollen som ägare/fostrare.

    Jag tror att ni verkligen behöver ta hjälp av en duktig hundtränare som kan hjälpa er hitta rätt balans i relationen mellan er och er hund och lära er bra sätt att sätta gränser för just er hund.

    Först av allt måste ni bestämma er för hur ni vill ha det, därefter hitta strategier för hur ni ska nå dit. Utifrån den förvirring som lyser fram mellan raderna i din trådstart tror jag att det absolut är viktigt att ni tar hjälp av en kunnig utomstående. Att ha hand om och fostra unga djur är en jätteansvarsfull uppgift som kan avgöra hela djurets framtid, och att vara osäker i sin roll som matte/husse i den situationen är inte att rekommendera! Det är olika från hundras till hundras hur mycket marginal man har att spela på,vissa raser är mer "tillåtande" än andra och kan tåla att man gör fel fler gånger, men med andra raser kan man rasande snabbt förvandla en söt valp till ett ohanterligt monster med bara några enkla felgrepp...

    Ta hjälp utifrån på en gång, det är mitt främsta råd!

    Sedan måste ni omgående börja sätta gränser för er hund! Det är ju helt ohållbart att ha en hund studsande och skällande omkring sig när ni vill vara ifred, och så länge ni inte har fostran hos hunden så att den klarar att vara närvarande runt omkring er när ni har sex osv. utan att blanda sig i, så får ni avgränsa den fysiskt precis som andra i tråden varit inne på.

    Ni brukar stänga in hunden i köket annars- fine, då är ju det något som hunden är bekant med redan. Då är det bara att beväpna er med is i magen och stänga in hundis i köket när ni vill vara i fred. Det är inget konstigt med det, hundar är flockdjur och mår som bäst när de har en trygg och bestämd ledare som visar dem var skåpet ska stå.
    Viktigt för att det ska funka är er egen attityd. Ni måste klara att vara beslutsamma i allt ni gör med hunden och aldrig lämna utrymme för tvivel och tvekan. Att stänga in en känslig hund någonstans och samtidigt känna och tänka att "åh, stackarn! Nu kommer han vara ensam och ledsen!", kan göra att hunden uppfattar dina tveksamma vibbar och får känslan att "nu blir jag instängd här och det är nåt som inte är bra med det!" och ni får en reaktion med protester. Hundar läser känslor och tankar, och känsligare och intelligentare raser allra mest. Därför är det otroligt viktigt att man när man handskas med hundar -särskilt unga!- är oerhört medveten om sina egna signaler. Det är här jag tror ni behöver hjälp av en tränare, för att hitta ett bättre språk för er människor att använda så att ni kan lyckas med att fostra er unghund till att bli en bra vuxen!

    Lycka tillGlad!

Svar på tråden Hunden förstör vårt sexliv..