Inlägg från: Anonym (lärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lärare)

    Sonens skola är inte klok!!!

    Du ska :
    !skriva ner alla olika klagomål och skicka till rektorn. Be gärna om ett möte också. OBS! Det räcker inte med att ringa och prata med rektorn men om du skriver så måste allt som kommer in till en skola diarieföras, dvs registreras så de inte kan säga att de inget hört. Allt som diarieförs måste sedan rektor eller annan ansvarig reagera på.

    Skriv ner precis alla de här sakerna med struktur, gärna datum och återge även vilka svar du fick av "kärringen".

    Kolla gärna med andra föräldrar om de har liknande upplevelser.

    Det är olika nivå på det du skriver om. tex hur det fungerade i klassrummet,Det  är "basnivå" och det ska rektorn direkt ta till sig och ha samtal med den berörda läraren, ev med arbetslaget om det är ett större problem än en lärare. Om denna lärare är som du beskriver kan ju inte rektorn vara helt ovetande om det sedan tidigare.

    När det gäller provens olika bedömningar handlar det om rättssäkerheten, att alla elever har rätt till en rättvis bedömning. Har du proven kvar? Lämna kopior till rektorn och be om en förklaring. Om ett betyg är satt i avslutad kurs lämnar ni in klagomål till rektorn som då måste undersöka saken och då måste lärarna plocka fram det underlag de har använt. Om kursen fortfarande pågår, kräv att lärarna sambedömer för större rättssäkerhet (där jag jobbar är det en självklarhet). Detta går att läsa massor om på skolverkets hemsida och du kan ju gärna "hota" med att du tänker anmäla skolan till skolverket om de inte lyssnar.

    Sedan kanske hela skolan har större övergripande problem och det kanske inte du som ensam person kan komma åt men skolverket gör ju översyner emellanåt. Man kan alltid anmäla en skola dit men det är ju inte säkert de gör så mkt åt det genast.  Dålig struktur är ofta tecken på en svag ledning.

    men det viktiga är att du spar allting skriftligt. Om du är på ett möte med rektor tex, be honom/henne att sammanfatta allt mötet handlade om skriftligt, kan räcka med i ett mail, men då har du alltid allt sparat om det skulle leda till krångel.

    Tycker du/ni ska ta tag i detta på allvar och verkligen göra allt för att problemen med denna lärare kommer upp på bordet. Låter som om det är en person som ingen orkar rå på? Hade jag en sån kollega hade den inte blivit långvarig hos oss, det kan jag lova. Där jag arbetar är det otroligt bra stämning, vi samarbetar hela tiden, hjälper varann, eleverna trivs och en sån lärare skulle vara så udda att det inte skulle gå.

    och vet inte vem som skrev, men det är klart att IG finns som begrepp. IG är ett betyg i det gamla systemet och gäller några år till. Jobbar iofs på gymnasiet men det är ju samma betygssystem i högstadiet än så länge.

    Hoppas verkligen ni kan få till en ändring och att sonen kommer trivas bättre. Annars har man alltid valet att byta skola och då tappar den skola skolpeng, får sämre rykte osv.

  • Anonym (lärare)

    Grundskolan skulle verkligen behöva se över betygsättningen i vissa fall. Jag är gymnasielärare i bland annat franska och får varje år ta emot elever som grundskolan belönat med både VG och MVG men som knappt kan bilda en mening på franska.

  • Anonym (lärare)
    Jojile skrev 2012-01-26 10:26:00 följande:
    Blir dom? Hur då?
    I form av extra insatser som skolan av skyldiga att sätta in för en icke godkänd elev.
  • Anonym (lärare)
    Anonym skrev 2012-01-26 11:35:18 följande:
    Tänk på att det är synd om alla lärare som kastat bort 7år av sitt liv på att plugga för att sen inse att deras jobb suger & ger dom en skitlön.
    Inte ett dugg synd om oss. De allra flesta, som jag, älskar sitt jobb. Det enda jag vänder mig emot är just betygsättningen där vi måste samarbeta i högre grad för att skapa ett så rättvist system som möjligt. På TS sons skola verkar ju inte ens lärarna som arbetar med samma ämne vara överens om betygskriterierna. Det är helt oförsvarbart då varje grundskola ska ha egna utarbetade, baserade på skolverkets såklart, betygskriterier i varje ämne.
  • Anonym (lärare)

    Jag är lärare och detta låter inte bra. DU kan göra en anmälan till skolinspektionen. Det går att göra direkt på internet på deras hemsida. Prata naturligtvis med rektorn. Tycker även att du ska prata med chefen för utbildningsförvaltningen i din kommun. Sen kan det vara så att din son tidigare har fått för höga betyg eftersom det finns gott om lärare som inte följer de föreskrifter som finns (kursplan och betygskriterier). Likaväl kan det vara så att han nu får för låga betyg. Det är egentligen helt oväsentligt. Det viktiga här är att din son inte får den utbildning han har rätt till. Allt låter helt galet. Om inget händer tycker jag att du ska byta skola till sonen.

Svar på tråden Sonens skola är inte klok!!!