• Anonym

    Sonens skola är inte klok!!!

    Anonym (Far) skrev 2012-01-25 15:41:34 följande:
    Vad jag blev arg över var att hon tog HANS mobil men inte de andras! 
    Min son använde inte telefonen utan den låg på bordet framför MIG. 
    De andra eleverna använde telefonen men de fick ha sina telefoner ..
    men du skrev senare i tråden att du ifrågasatte det eftersom det är en personlig ägodel..
  • Anonym
    Anonym (Far) skrev 2012-01-25 15:26:07 följande:
    Löjligt att HANS mobil inte får ligga på bordet framför mig.. Utan då ska lärare komma och ta den? 
    Vad fan är det för fel med sverige egentligen? 

    Men nu är det ju inte självförvållat från HANS sida
    ja vad är det för fel med sverige och svenska lärare som försöker lära ungarna lite hyfs??
    är det lektion har man inte mobilen framme svårare än så är det inte.
    tycker läraren gjorde rätt i det fallet, därmot skulle hon även ta ifrån de mobilerna också och inte bara din son. du verkar gärna tro att din son är en liten ängel i skolan, du har inte tänkt på att det kanske inte förefaller sig så? och betyg kan ändras från en termin till en annan rätt fort. beroende på hur mycket man studerar och tar för sig i klassrummet.
  • Anonym

    Bara läst ts, men det där var det värsta jag hört. Jag skulle agera direkt och byta skola NU!!!

    Sen skulle jag ta ett siktigt samtal med rektorn och berätta allt det som du skrivit här, och sen höra efter vilken konkret plan har har för att förändra detta. Så här får det bara inte gå till.

  • Anonym
    Anonym (lärare) skrev 2012-01-25 21:55:58 följande:
    Du ska :
    !skriva ner alla olika klagomål och skicka till rektorn. Be gärna om ett möte också. OBS! Det räcker inte med att ringa och prata med rektorn men om du skriver så måste allt som kommer in till en skola diarieföras, dvs registreras så de inte kan säga att de inget hört. Allt som diarieförs måste sedan rektor eller annan ansvarig reagera på.

    Skriv ner precis alla de här sakerna med struktur, gärna datum och återge även vilka svar du fick av "kärringen".

    Kolla gärna med andra föräldrar om de har liknande upplevelser.

    Det är olika nivå på det du skriver om. tex hur det fungerade i klassrummet,Det  är "basnivå" och det ska rektorn direkt ta till sig och ha samtal med den berörda läraren, ev med arbetslaget om det är ett större problem än en lärare. Om denna lärare är som du beskriver kan ju inte rektorn vara helt ovetande om det sedan tidigare.

    När det gäller provens olika bedömningar handlar det om rättssäkerheten, att alla elever har rätt till en rättvis bedömning. Har du proven kvar? Lämna kopior till rektorn och be om en förklaring. Om ett betyg är satt i avslutad kurs lämnar ni in klagomål till rektorn som då måste undersöka saken och då måste lärarna plocka fram det underlag de har använt. Om kursen fortfarande pågår, kräv att lärarna sambedömer för större rättssäkerhet (där jag jobbar är det en självklarhet). Detta går att läsa massor om på skolverkets hemsida och du kan ju gärna "hota" med att du tänker anmäla skolan till skolverket om de inte lyssnar.

    Sedan kanske hela skolan har större övergripande problem och det kanske inte du som ensam person kan komma åt men skolverket gör ju översyner emellanåt. Man kan alltid anmäla en skola dit men det är ju inte säkert de gör så mkt åt det genast.  Dålig struktur är ofta tecken på en svag ledning.

    men det viktiga är att du spar allting skriftligt. Om du är på ett möte med rektor tex, be honom/henne att sammanfatta allt mötet handlade om skriftligt, kan räcka med i ett mail, men då har du alltid allt sparat om det skulle leda till krångel.

    Tycker du/ni ska ta tag i detta på allvar och verkligen göra allt för att problemen med denna lärare kommer upp på bordet. Låter som om det är en person som ingen orkar rå på? Hade jag en sån kollega hade den inte blivit långvarig hos oss, det kan jag lova. Där jag arbetar är det otroligt bra stämning, vi samarbetar hela tiden, hjälper varann, eleverna trivs och en sån lärare skulle vara så udda att det inte skulle gå.

    och vet inte vem som skrev, men det är klart att IG finns som begrepp. IG är ett betyg i det gamla systemet och gäller några år till. Jobbar iofs på gymnasiet men det är ju samma betygssystem i högstadiet än så länge.

    Hoppas verkligen ni kan få till en ändring och att sonen kommer trivas bättre. Annars har man alltid valet att byta skola och då tappar den skola skolpeng, får sämre rykte osv.
  • Anonym
    Anonym (Far) skrev 2012-01-25 15:26:07 följande:
    Löjligt att HANS mobil inte får ligga på bordet framför mig.. Utan då ska lärare komma och ta den? 
    Vad fan är det för fel med sverige egentligen?
    Vad det är för fel på Sverige?! Vad är det för fel på dig?

    Mycket av det du skriver låter fruktansvärt och väldigt fel. Men det var inte fel att läraren tog hans mobil! Man ska/får inte ha mobilen framme på lektionen! Finns inte en enda bra anledning till att din son måste ha den liggande på sin bänk!

    Det läraren gjorde fel var att hon inte tog dom andra elevernas mobiler oxå! Självklart ska det vara lika för alla!
  • Anonym

    Hade en lärare på mellanstadiet som var väldigt elak och ibland gick man gråtandes från lektionen så vi gick till rektorn tror någon förälder och några lärare pratade med rektorn med eftersom att dom ofta fick trösta eller hade väldigt arga elever efter hennes lektioner hon fick inte sparken men dom pratae med henne och hon blev lite bättre

    Har ni pratat med rektorn? Samla ihop fler föräldrar och säg till din son att ta med fler klasskompisar och gå till rektorn hjälper inte det anmäl henne.

    Och till alla som tjafsar om mobiler håller själv med att mobiler inte hör hemma på lektionerna men det ska ju vara lika för alla! Och ge en varning först lägg undan telefonen annars tar jag den ifrån dig hjälpte nästan alltid i min klass lyssnar man inte på det får man skylla sig själv, men att ta den utan varning brukar leda till oerhört mkt onödigt tjafs lite taktisk måste man var som lärare.

  • Anonym
    Anonym (Far) skrev 2012-01-26 00:20:31 följande:
    Om du skulle kunna läsa vad jag skrivit INNAN du kommenterar så ser du att jag skrev att det var fel att hon tog den när det var JAG som "hade" den. Han la den till mig. Hon kom och tog den. DET var fel. Hur skulle hon kunna vara säker på att det inte var han som lånat min mobil och gav tillbaka den? Hon har inte rätt att ta MIN telefon och hon kunde inte veta att det var hans. Det var FEL att hon tog den då inte HAN hade den.

    Snälla, läs innan du kommenterar! Jag har redan förklarat 1000 gånger Skrikandes
    Du skriver i trådstarten "Sonen la upp sin mobil på bordet och efter ett tag börjar hon skrika på honom om att "Den där knappluren (telefonen) ska ligga i skåpet eller fickan. Hur har man samvete att skrika på någon annans barn när barnets förälder är närvarande?? Hon tog av han mobiltelefonen och låste in den. Tydligen gör hon så varje lektion."

    Står ingenting där om att du hade den eller att det skulle kunna vart din! Jag har inte läst alla dina inlägg! Inte mitt fel om du måste förklara dig för många olika och ändrar din historia! Sen skriver du ju att det händer på varje lektion! Och jag antar att du inte är där med din telefon varje lektion?!
  • Anonym

    Min dotter berättade bestört om en händelse i hennes klass (nian kommunal skola). En elevs mobil ringer och denne svarar medan lektionen pågår och störs då av lärarens röst då det blir svårt att höra vad den uppringande säger!! Då skriker eleven till läraren "-Håll käften, jag pratar i telefon" och börjar sedan högljutt  tjata på den som ringer (föräldern) om att hon behöver pengar till något.  Flera gånger sprang lärare ut och grät och jag mådde jättedåligt av att höra sådana saker och lider med lärarna.

  • Anonym

    och BY THE WAY ... det kan ju vara så att de lärarna innan inte krävt lika mycket av eleverna .. därav det högre betyget ...

Svar på tråden Sonens skola är inte klok!!!