• längtan12

    Hur tar man sig igenom längtan?

    Fick nyss reda på att min bror m fru väntar sitt tredje barn till sommaren. Jag vet inte om jag ska bli glad eller ledsen... Självklart är jag jätteglad för deras skull, men jag kan inte låta bli att känna avundsjuka och en riktigt stor frustration! Jag blir så ledsen. Varför går det inte för oss?!? Vår dotter fyller 2 år om några dagar, o de va så långt vi ville ha mellan våra barn. Hur gör man för o ta sig igenom att nära människor i ens omgivning blir gravida o får barn, när man själv mår skit? Det blir heller inte bättre av att folk frågar om det inte är dags för nummer 2 snart. Man mår mer o mer dåligt och känner mer o mer stress.

  • Svar på tråden Hur tar man sig igenom längtan?
  • Cinderella87

    Känner likadant som du.. Man känner sig som världens största ego som inte kan glädjas med andra. Jag orkar inte ens fråga nära om hur dom mår under graviditet osv för det blir alldeles för jobbigt för mig själv. Det har till och med gått så långt att jag försöker undvika de som är gravida eller nyss fått för att avundsjukan är så stor.

  • EEJ

    I know the feeling. Min dotter blir tre i maj och får en ny kusin nu i mars. Alla frågar om det inte är dags för syskon snart. Man får ju lust att ge något syrligt svar tillbaka. Förut skämtade jag bort det och låtsades som om jag inte ville ha något mer barn just nu, men nu på senare tid så har jag börjat svara i stil med: " det skulle vara jättekul, men de växer ju inte direkt på träd..." Sen får den som frågat fundera och skämmas över sin korkade fråga!

    Vi går in på försök 20 nu om jag inte räknat helt fel. Det är förjävligt!

    Kram på Er!

  • Cinderella87

    Eej: har ni startat utredning? Fick ni första barnet lätt?
    Har också sagt typ nej jag är inte sugen på ett till barn nu osv... Men man skulle vilja he dom världen spydigaste svar när man vågar fråga en så fräck sak...

  • EEJ

    Cinderella- jag känner igen dig från en annan tråd. Jag har bytt nick, hette tidigare irika82. Tror att vi båda är med och temat i fertility friend tråden bland annat. Visst fick du också barn 09 och bor i västerbotten?

    Jag skickade in papperen till ivf kliniken i Umeå för 4 veckor sedan. 5000 bara för att göra utredningen, den känns ju snordyrt!

    Vår flicka var nog inte helt enkel att göra hon heller, tog nog ett år och det kan man ju egentligen inte klaga på...

  • EEJ
    Cinderella87 skrev 2012-01-29 20:50:31 följande:
    Yesbox det stämmer bra.. Så man måste betala för utredningen själv??

    Med andra barnet får du ingen hjälp av landstinget, du måste bekosta allt själv. Hur länge har ni försökt med nr 2?
  • vinur

    Hej!
    Jag vet också precis hur ni känner. Har en son på drygt 3 år, tog 4 försök med honom och är nu inne på försök 21.

    Han ska få en kusin nu i dagarna och jag har under hela hennes graviditet förssökt att undvika att träffa dom för jag tycker det är så jobbigt. Hur hon sitter och klappar sig på magen och vaggar fram och beklagar sig hur jobbigt det är! Hon anar inte hur lycklig hon BÖR vara!!!!!
    Och alla dessa frågor från alla som undrar när man ska skaffa nästa! "Ja, för ett år sedan helst!! har jag lust att skrika åt dom!
    Varje månad mensen kommer vill jag bara bryta ihop och gråta.

    Är det likadant inom alla landsting att man får bekosta nr 2 själv?

  • EEJ

    Vinur!! Jag var tvungen att läsa det du skrivit två gånger, det är precis som om jag skrivit det- förutom att min flicka blir 3 år! Jag undviker min svägerska av samma anledning och innerst inne skäms jag som ett djur som känner så! Ren och skär avundsjuka!!

    Ja med andra barnet får du punga upp alla pengar själv och beroende på var du bor i landet så är det olika dyrt. I norra Sverige kostar utredningen 5000 kr, men i söder tror jag du kan få den för halva..

  • EEJ

    Jag gör mitt första försök med fertilitetsmonitor den här månaden och är nu på dag 25 och har bim på onsdag/ torsdag. Känner redan nu i brösten att det är kört men hoppet är väl det sista som lämnar en...

Svar på tråden Hur tar man sig igenom längtan?