• germany

    Vilken typ av IVF 3 pack i Danmark eller 1 försök i Sverige?

    Woman 71 - G R A T T I S till plusset och en ny resa Solig

  • germany

    mba 12 - Min akupunktör vill ej sätta nållar mellan ägglossning och BIM när man försöker bli gravid.
    Hoppas du lyckas den naturliga vägen.

    Claes som du nämnet, var finns han att få tag på? Arbetar han på CVL?
    Danmark låter onekligen som något som skulle vara värt att testa, har läst mycket gott om dom från andra trådar.

    Lycka till!

  • germany
    mba12 skrev 2012-05-17 07:01:25 följande:
    germany, Jag vet inte vem jag ska tro på vad jag ska göra!!!???!! Jag pratade med min akp. hon sa tänk inte på det sättet, hon sätter inte nålarna på dem punkter som är inte bra, sa hon!!! Fast jag var hos henne i tisdags och en av nålarna satt hon nån mm under naveln och den andra satt hon 5 fingrar ovanför naveln, det kände i livmodern på en gång.
    I går skickade jag sms till henne, jag hade en känsla på att jag skulle få mens! Om jag ska få mens då ska det komma 28-29:e, inte nu. Hon skrev: tänk inte var inte orolig och känn inte tänk inte på din kropp i varje minut, släpp tanken, lev livet, tänk istället att du kommer inte få mens den här gången så kommer det att hända det du vill, du utsätter din kropp för det du tänker på!
    Svårt att göra allt det här, för att jag känner att nåt händer i livmodern speciellt på vänstra sidan!

    Angående Claes han är i Stockholm och samarbetar med CVL, man får en lista på alla samarbetsdoktorer.
    Vill börja med att fråga vem får man listan av?

    Sedan så kan du visst gå på akupunktur mellan ägglossning och BIM, men då ska man undvika att sätta vissa nålar för samtidigt som man hjälper fertiliteten så kan man vid den känsliga tiden då ägget ska fästa påverka ett missfall.

    Om du vill så kan jag fråga min kompis för ett ännu bättre svar. Hon arbetar som akupunktör i Stockholm och jag vet att hon ger akupunktur mellan ägglossning och BIM och jag tror att hon gör som jag beskrev här ovan.

    Jag själv vet inte vilka nålar man ska undvika då, men jag kan tycka det låter lite konstigt att hon sätter nålarna så att du kände det så starkt i livmodern.

    Jag återkommer med svar när jag fått tag på henne. Jag ska bort i dag så svaret kanske inte kommer förrän i morgon, du får hålla utkik här.

    Men var inte orolig (fast jag förstår ju att du blir det...).
    Kram / Germany
  • germany

    Skulle också säga att vi kommer alltid att få olika svar, i bland måste vi följa vår egen känsla på vad som sägs vettigt eller ej. Lita inte enbart på alla tips som kommer upp här på FL.  Sålla och ta till dig sådant som du själv spontant känner att du tror på!
     Var och en är salig i sin tro, och ingen tro är fel, den ser bara olika ut hos oss alla Hjärta

    Måste fråga om det är kinesisk akupunktur du går på? Den har jag fått veta är bäst (och det tror jag på Glad).

  • germany
    mba 12 -  Så här skrev min kompis som arbetar med akupunktur i S-holm

     Ang. mina behandlingar så ger jag akupunktur mellan ägglossning och mens om man försöker bli gravid på naturlig väg. Efter ett äggåterförande vid IVF gör jag ingen behandling alls.

    Jag kan inboxa dig hennes klinik (hemsida bla) om det är så att du bor i S-holmstrakten? Hon är jätteseriös och har behandlat många med just fertilitetesproblem.

  • germany
    mba12 skrev 2012-05-26 10:44:12 följande:
    Germany, hur går det?
    ÄP i onsdags resulterade i 3 ägg (av 8 blåsor).
    2 av dessa 3 ägg befruktades och delades som det skulle.
    Vid ET fick jag tillbaka ett 4-celligt & ett 3-celligt ägg.

    Så nu är jag ruvare av två små  HjärtaHjärta
  • germany
    B70 skrev 2012-05-28 09:36:28 följande:
    Hej

    Vad spännande Germany, du fick befruktade ägg och allt gick som det skulle.
    Nu håller vi verkligen tummar och tår att det går hela vägen.

    Första steget avklarat  Skrattande

    Vi har precis bestämt  oss för att gå vidare med IVF nästa månad, orkar inte dra ut på det längre.
    Tror inte jag är gravid den här månaden (vet om 1 vecka) .

    Riktigt kul att höra hur det gick för dig  , tack  för inspirationen   {#emotions_dlg.flower}

        
    Tack för tummarna!

    Jag hoppas du inte tycker jag lägger mig i (lova att säg till om du tycker jag klampar in i era beslut).
    Men tror du inte att det är bättre att du låter din kropp vila och hämta igen sig nu i sommar iställer för att dra igång IVF nu? Vila, njut av sommaren, ät och drick god mat osv, kort sagt MÅ BRA! Solig 

    Jag ska få äta Prasterone (DHEA) i sommar i fall att vi inte lyckas med detta IVF. Det känns kanon att få använda sommaren till att förbättra våra chanser att bli gravid.
    Prasteron ska göra att äggkvaliten förbättras och även att mängden ägg kan öka. Detta bör man äta i ca 2-3 månader innan man kör igång med ny IVF.

    Det jag menar är att du också är i den åldern att du kanske skulle maxa dina chanser nu i sommar istället för att hasta dig fram. Då är din kropp mer förberedd, den har fått vila i sommar och du har förbättrat din möjlighet att skaka fram finare ägg. Det kostar ju en massa pengar med IVF.....dumt att slänga dom i sjön om det nu finns sätt att maxa chanserna ytterligare.
  • germany

    Menar alltså att du ska prata med läkare på din klinik och höra om de kan tänka sig skriva ut Prasteron till dig som du då kan äta i sommar.
    Min läkare föreslog detta utan att jag ens behövde be om det (för jag var tänkt att höra om jag kunde få detta preparat, men läkaren hann före!)

  • germany

    B 70 - Det är många som ställer sig i Adoptions kö även om de inte gett upp hoppet om egna biologiska barn.
    Kan ni inte helt enkelt anmäla er redan nu omgående istället för att invänta en ev graviditet? Jag har haft kontakt med flera i olika trådar som gjort så, allt för att inte förlora tid.

    Själv så skulle jag och min man anmäla oss till ÄD-kö tidigare i vår, men var så dum att jag berättade att vi ändå inte helt hade gett upp hoppet om att lyckas via IVF.....därmed så fick vi inte ställa oss i kön just då utan de ville att vi skulle återkomma när vi kände att vi var helt klara med IVF. Var verkligen dum som en nöt som var så öppen med våra funderingar. Jag menar, även om man står i ÄD-kö eller adoptionskö så kan ju under ske och ingen kan ju tvinga en att helt avstå andra alternativ, även om det såg annorlunda ut vid anmälan i dessa köer.

    Men om du är orolig över att dina ägg inte är de bästa så kan faktiskt Prasteron vara ett jättebra sätt att förbättra dina chanser att få fram bättre ägg, och om ni då skulle vänta över sommaren, har det så stor betydelse ändå?

    Men nu ska jag verkligen inte tjata mera om detta!  Jag hoppas du tar min "envishet" på rätt sätt och förstår att jag bara vill dig väl och att det jag vill säga är att det kan vara värt att ge dina ägg en bättre chans över sommaren motför vad de kanske har nu?

    Men jag önskar er all LYCKA TILL  och hoppas också om att få läsa om er forsättning mot en liten, oavsett hur den blir Solig 

  • germany
    B70 skrev 2012-05-28 14:23:33 följande:
    Jag har fått för mig att man måste betala en rättså hög avgift för att ställa sig i kö för adoption,
     eller har jag helt fel ?
    Har du något adoptionscentrum som du vet är bra så får du gärna tipsa, annars hittar jag säkert förslag här på familjeliv. Är det kostnadsfritt att ställa sig i kö så är det ju en annan sak. Vet att jag läste för ett tag sedan att det kostade 15 000 :- bara att ställa sig i kö?

    Som jag sa innan, kloka ord kan man aldrig få för lite av : ) 
    Ni måste ställa er i kö för adoptionsorganisationen. Ni kontaktar den/de som ni vill stå i kö hos.
    Sedan betalar man en årsavgift för att stå i kö, ca 2000 - 3000 kr / år och kö.
    Vissa länder har längre köer än andra, så försök komma i gång så snart ni kan med att få stå i kö.

    En utredning måste göras också, ring kommunen och fråga för jag tror att det kan vara dom som gör den.
    Är osäker på om man även måste gå en adoptionskurs innan man får göra utredningen, men det kan du säkert kolla upp så du får rätt svar på det.
  • germany

    Hej Bliglin!
    Men åh, inte ska du be om förlåtelse inte för att du ger dig till känna här i tråden.
    ALLA trådar här på FL är till för ALLA och vad roligt att du då äntligen "klampar" in här, välkommen! Solig 

    DHEA är ett hormon som produceras av binjurarna och som sägs ska kunna förbättra äggkvaliten och även kunna ge lite fler ägg. Kanon för oss om är lite äldre!

    Jag och fler med mig här på FL har fått detta preparat utskrivet av våra läkare på IVF-kliniker. I Sverige är det inte lika vanligt som det är utomlands. Många har också själva på eget bevåg beställt DHEA från utlandet (men där är jag inte riktigt hundra på hur man verkligen kan vara säker att man får det man beställt....)

    Hör med Sophiahemmet om de kan tänka sig skriva ut detta till dig (du får stå på dig annars och tjata lite).
    Det finns ett preparat som heter 7-Keto också som finns att köpa i hälsokost här i Sverige, men det är inte riktigt samma som DHEA, men absolut värt att prova med det om det är så att du inte får Prasteron utskrivet.

    Men hör dig för redan nu, för preparatet ska intas i ca 2-3 månader för att ge effekt.

    LYCKA TILL!

  • germany

    Om ni är intresserade av "lite allt möjligt" så kika in på denna länk (klicka på "hormoner" och läs hela sidan och allra längst ner på den sidan så kan ni också trycka på en massa olika artikel-länkar, bla om DHEA)

    www.halsosidorna.se

  • germany

    Bliglin & ev andra: Om ni inte lyckas få era läkare att skriva ut receptbelagda preparatet  Prasteron (DHEA) så kommer här en länk som kanske kan vara intressant för er.

    www.dhea-natural.net

Svar på tråden Vilken typ av IVF 3 pack i Danmark eller 1 försök i Sverige?