• lillis79

    hur behandla svamp i min katts ansikte???

    min 3-åriga katt lider av fruktansvärd klåda under hakan och pälsen mellan ögon/öron, det är som klumpar i huden, fick kortison utskrivet av veterinär mot eksem men jag tror det är svamp för kortisonet har inte hjälpt ett smack efter 3 veckors behandling.
    behöver min katt antibiotica? eller finns det något receptfritt till djur jag kan smörja på???


    Göteborgare
  • Svar på tråden hur behandla svamp i min katts ansikte???
  • lillis79

    Nej vi kör med tabletter och skulle ge en kur på 1 tablett i 7 dagar sen minska ner till en halv i 7 dagar och när vi gjort det förut har klådan och såren försvunnit redan efter 4 dagar. Den här gången blev det inte bra ens efter 14 dagars kur så det är ett tydligt tecken på att han fått något annat i såren han kliat upp

  • IceJossan

    Vad får han för fodersort nu då?


    Det kanske är nån kombination. Usch, stackars katt.. Och er naturligtvis som oroar er och dessutom måste betala svindyra veterinärbesök :(

  • lillis79

    Som tur e så är Lukas en mycket glad pigg och busig katt trots klådan. Nu kör vi hills optimal care, men vi har även testat hills z/d (allergi-foder) och royal canins allergi-foder men inget av dem gjorde någon skillnad mot det foder vi har nu. Han har blivit allergi-testad men det visade bara allergi mot gräs och pollen!, konstigt för han har lika mycket klåda på vintern och då finns det knappast pollen..

  • IceJossan

    Hmm, konstigt.


     


    Mja frågan är ju... Allergifodret består ju visserligen av sönderslaget protein, MEN dessa foder innehåller extremt mycket spannmål.


     


    Jag skulle testa spannmålsfritt foder i minst 2 månader för att se. Porta 21 Sensible till exempel är ett torrfoder som innehåller 80 % kött, resten bland annat potatis. Men inget spannmål iaf.

  • lillis79

    Oki :) var köper jag detta foder?? Aldrig hört talas om det förut

  • IceJossan

    Jag har nämligen hört talas om flera katter som varit allergiska mot just precis spannmål.


    Värt att testa alltså.


     


    Men värt att veta om Porta 21 Sensible: Det är starkt för många kattmagar, antagligen pga sin höga köttproteinhalt, så överfasningen till det bör gå mycket långsamt, lämpligen över en eller två veckor, om man vet med sig att ens katt kan vara känslig.

  • lillis79

    Han har väldigt känslig mage, spyr när han fått kokt skinka tex så vet i katten om foder med högt kött-innehåll är så bra för just honom.. Han älskar hills och har jätteblank fin tjock päls och är en mycket aktiv glad katt så jag vet inte om jag vågar byta foder förrän jag hört med veterinären angående spannmålen i fodret.. Det går ju ändå inte att undvika när han äter gräset utomhus

  • lennartsdotter

    Hudsvamp på katt är ganska ovanligt så ni bör ta skrapprover, eventuellt hudbiopsi, innan ni öht kan tänka på att behandla mot svamp. Anti-svampmedel är ofta oerhört starka och kan ge leverpåverkan och ska inte ges om man inte vet vad man har att göra med.

Svar på tråden hur behandla svamp i min katts ansikte???