Inlägg från: Iryelle |Visa alla inlägg
  • Iryelle

    Bor du mångkulturellt?

    Bor i en av Sveriges större städer men bor inte i ett område jag skulle kalla mångkulturellt direkt. Visst finns det invandrare, 2/7 vuxna i vår byggnad är det och det är väl rätt representativt. Trivs gör jag men jag har aldrig bott i ett "ghetto" så jag vet inte om jag skulle trivas bättre där. Mina kusiner växte upp i Rinkeby (slutet på 80-talet) och jag kommer ihåg att jag tyckte det var så annorlunda mot vår villa när jag var liten, riktigt spännande att åka dit var det :D (i positiv bemärkelse)

  • Iryelle

    Ja, man får absolut inte glömma den socioekonomiska aspekten. Jag tycker det vore på sin plats att trycka in stora resurser i de värsta områdena så barnen klarar av att gå ut skolan för som det ser ut nu så ser jag ingen större förändring inför framtiden.


    fialotta28 skrev 2012-02-24 06:28:44 följande:
    Jag röstade på bor mångkulturellt och vill flytta. Det är inte roligt att höra grabben prata med brytning för att han är enda svensken i sin klass. Lite mer uppblandat vore bra. Egentligen så tycker vi om området vi bor i, nära till allt är det.

    Tråkigt. Jag hade gjort detsamma dock.
  • Iryelle
    Fru Bult skrev 2012-02-24 11:10:55 följande:
    Jag bor i en Stockholmsförort med mycket olika ursprung på människorna. Jag tycker att det är trevligt. Har bott i t.ex. Husby i Stockholm också. Där var det väl mest invandrare av iranskt ursprung, och jag trivdes väldigt bra där med. Har aldrig känt mig hotad eller så, och har aldrig känt att jag skulle ha anledning att vara rädd för en person bara för att den är utlänning. Det som skrämmer mig är när det kommer en stor grupp tonåringar (oavsett ursprung). Tonåringar är fan riktigt läskiga.



    Haha, ja tonåringar i grupp kan faktiskt vara lite läskiga. Lustigt.
Svar på tråden Bor du mångkulturellt?