Inlägg från: Lenora |Visa alla inlägg
  • Lenora

    Bor du mångkulturellt?

    Där jag bor är jag en utav de få invandrarna. Jag skulle gärna se fler, särskilt svenskar, men trivs ändå.

    Bodde ett tag i ett bohemiskt område i en stor stad som var mångkulturellt, vi bodde ett sten kast från ett hinduiskt tempel till exempel och det bodde människor från hela världen där. Jag stormtrivdes. Men området hade en hög status och var definitivt inte ett ghetto.

    Jag tror att skillnaderna mellan olika områden snarare rör sig om vilken socioekonomisk status de som bor där har än vilket land de är födda i.  

  • Lenora
    Tidsresenären skrev 2012-02-24 01:16:45 följande:
    Absolut.

    Jag har svårt att tro att folk på fullaste allvar att folk skulle åka runt halva jorden till det mörkaste och kallaste landet, Sverige, och dessutom behöva jobba för överlevnad. Våran invandringspolitik i kombination med det generösa bidragssystemet uppmuntrar en viss typ av folk att komma hit, vilket rimligen förklarar ghettofieringen.

    Dom smarta eller det drivna folket från samma länder drar till länder där det lönar sig att arbeta, som uppmuntrar eget företagande och där klimatet påminner mer om det egna landet osv.

    Nåväl, mer som en parantes i sammanhanget för att närmare förstå vidden av det hela.
    I vilket land som helt med ett välfärdssystem kommer det att vara människor som utnyttjar det, hårdare regler kring bidrag tar inte bort problematiken kring problemområden.  

    "Ghetton" runt om i världen orsakar problem, men hur uppstår dem?

    Ett område som är lite nergånget med låga hyror drar till sig fler människor med en lägre social och ekonomisk status vilket försämrar områdets status ännu mer vilket leder till att hyrorna sänks och fler med en ännu lägre socioekonomisk flyttar dit.

    Sedan uppstår förstås subkulturer i dessa områden vilket stöter bort andra ännu mer.

    Jag som bor utomlands ser hur mycket värre denna segregering kan bli än i till exempel rosengård och rinkeby. Det är definitivt värt att arbeta emot men jag önskar att jag hade en bra lösning, det är ett komplicerat problem.
  • Lenora

    Kan väl flika in med en liten sidoparantes att jag flyttade till ett område nästan helt utan invandrare som var riktigt tråkigt att bo i.

    Fördomarna mot svenskar var irriterande, folk viskade och jag kände mig oerhört utanför.

    Flyttade därifrån inom ett år. 

  • Lenora
    Tidsresenären skrev 2012-02-25 02:13:38 följande:
    Glöm inte att rösta SD åt oss som fortfarande är kvar bara. :)
    Jag är en sådan där otäck utvandrare som oftast inte röstar i det svenska valet men påminn mig igen vad det är som SD har gjort för att förbättra det svenska samhället än så länge?
Svar på tråden Bor du mångkulturellt?